Obavijesti

Promo sadržaj

JYSK dobiva Global Recycled Standard certifikat

JYSK dobiva Global Recycled Standard certifikat

Međunarodni skandinavski maloprodajni lanac proizvoda za dom, JYSK napravio je važan korak u pogledu korištenja recikliranih materijala

JYSK je značajno unaprijedio svoj rad povećanjem količine recikliranih materijala u svojim proizvodima i s ponosom objavio da je stekao certifikat Global Recycled Standard (GRS), čime će još snažnije kontrolirati svoj lanac nabave i staviti veći fokus na izvore svojih proizvoda.

Što je Global Recycled Standard?

Global Recycled Standard (GRS) je međunarodni, dobrovoljni standard koji provjerava reciklirane materijale i prati ih od reciklaže do konačnog proizvoda. GRS postavlja stroge zahtjeve, ekološke i društvene, kako bi proizvod nosio njihovu oznaku, a iznimno je bitno da se u proizvodima ne nalaze štetne kemikalije koje nije dopušteno koristiti u GRS-certificiranim proizvodima.

GRS provjerava reciklirane materijale, prati njihov proces, a kako bi se osigurala sljedivost, svi materijali, ali i dionici u opskrbnom lancu moraju biti certificirani, što uključuje i JYSK kao tvrtku.

"GRS certifikat važan je korak na putu da našim kupcima ponudimo više proizvoda izrađenih u cijelosti ili djelomično izrađenih od recikliranih materijala. Već nekoliko godina imamo reciklirane materijale u svemu, od jastuka do staklenih vaza, a s ovim certifikatom osiguravamo još viši stupanj sljedivosti“, kaže Peter Andsager, Izvršni potpredsjednik za nabavu u JYSKu.

Jedan od važnih razloga zašto je JYSK odabrao GRS je taj što certifikacija pokriva sve više materijala, poput poliestera i pamuka što je iznimno bitno, s obzirom na to da JYSK u svojoj ponudi ima proizvode širokog raspona.

Vjerujemo u GRS kao sveobuhvatnu i vjerodostojnu certifikaciju. Kada promoviramo proizvod s recikliranim sadržajem, moramo biti sigurni da su reciklirani materijali zaista reciklirani. Takva vrsta kontrole tijekom cijelog lanca opskrbe vrlo je kompleksna, ali GRS sistem nam pomaže u tome, tako da se možemo osloniti na njihov rad i kontrolni sistem“, kaže Lars Ringtved Nielsen, Direktor usklađenosti i kvalitete u JYSKu.

Održivost je integrirana u sve aspekte poslovanja JYSKa te je sastavni dio korporativne kulture. JYSK ima jasno definirane ciljeve i mjere uspješnosti kao i transparentnost u izvještavanju, čemu će ovaj certifikat dodatno pridonijeti.

Osim proizvoda s GRS certifikatom koji nose GRS logo, imamo i mnoge druge proizvode koji sadrže određeni postotak recikliranog materijala. Naš cilj je kontinuirani razvoj proizvoda koji su u potpunosti ili djelomično izrađeni od recikliranih materijala a GRS certifikat nam omogućava praćenje porijekla tih materijala," kaže Peter Andsager.

Više informacija o održivosti u JYSKu možete pronaći na JYSK.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume