Obavijesti

Promo sadržaj

Kako odabrati savršeni materijal garniture?

Kako odabrati savršeni materijal garniture?
11

Prije odabira materijala za tapecirani namještaj, treba uzeti u obzir više elemenata. O odabiru samog materijala ovisi način života, stil koji preferirate u svom interijeru, imate li kućne ljubimce… prije odluke je svakako dobro upoznati se s karakteristikama svakog materijala.

Većina tapeciranog namještaja izrađeno je od osnovne konstrukcije drva bukve, smreke, jele i iverice te ojastučenja od PU pjena različitih gustoća, val opruga i poliesterskog vlakna.

Pliš (baršun)

Osim što unosi glamur i eleganciju u prostor, pliš je zahvalan materijal koji se jednostavno kombinira s drugim materijalima. Pliš u interijeru garancija je bezvremenske elegancije te će dominirati u svakom prostoru. Radi se o mekanom materijalu, jednostavnom za održavanje. 

Očuvati sjaj plišu možete već i redovitim usisavanjem jer ćete tako izvući sve sitne nakupine prašine. 

U slučaju većih mrlja preporučujemo da angažirate profesionalce i priuštite si dubinsko čišćenje. 

Mima u ponudi ima različite boje plišanih garnitura i fotelja. Odaberite svoj komad namještaja u plišu koji će podignuti bilo koji prostor u vašem domu. 

Tkanine (štofovi)

Materijale od tkanine karakterizira visoka čvrstoća vlakna i otpornost na habanje. Radi se o materijalima glatke teksture koji se odlično uklapaju u moderan stil uređenja. Održavanje tkanine je vrlo jednostavno – dovoljno ju je povremeno lagano obrisati vlažnom krpom, a možete koristiti i parni čistač jer su štof materijali vrlo otporni. Svaki materijal iziskuje svoju njegu, a uz prave savjete i držanje uputa, vašu garnituru doista možete održati dugovječnom. Mimino stručno osoblje rado će vam pomoći oko odlika materijala i čišćenja istog. 

Ako se odlučite za namještaj tapeciran u tkanini, imat ćete najveći izbor unutar palete boja, pa vjerujemo da ćete pronaći odgovarajući komad koji će se idealno uklopiti u vaš dom. 

Određene sjedeće garniture, fotelje i kreveti, osim samog materijala i boje ističu zanimljivim nogicama ili detaljima poput pomičnih rukonaslona i glavonaslona.

11
| Foto: Namještaj Mima

Prava koža i eko koža

Namještaj u materijalu prave kože uglavnom prati glas dugotrajnosti. Koža je prirodan, cijenjen i izdržljiv materijal. Koža zahtijeva redovitu njegu i čišćenje. Preporučuje se namještaj čistiti mekanom vlažnom krpom kako bi osigurali da prašina ne ostane zarobljena u porama. Dva puta godišnje koristite profesionalni losion za čišćenje kože.

Formiranje bora na sjedištu i naslonu je normalno i neizbježno za kožni tapecirani namještaj. Pritisak i toplina rastežu kožu i sjedenje vremenom uzrokuje formiranje nabora kože, osobito na velikim tapeciranim dijelovima. Ovakve su promjene normalni prirodni procesi koji se pojavljuju tijekom životnog vijeka vašeg namještaja. 

Ukoliko niste ljubitelj prirodne kože, u Mimi možete pronaći široki spektar garnitura od eko kože koje su već dulje vrijeme jedan od najtraženijih materijala.

U Miminoj se ponudi ističe garniture Bentley koja je dostupna kao trosjed i dvosjed. Napravljena je od visokokvalitetne konstrukcije i prave kože Royal. Radi se o pravoj goveđoj koži vrhunske kvalitete, obrađena i proizvedena u Italiji. Debljina Royal kože je 1,3/1,5 mm što je čini veoma izdržljivom. 

Kada nabavljate veće komade tapeciranog namještaja bitno je uzeti u obzir karakteristike materijala kako bi ga što bolje uklopili u svoj prostor i stil uređenja. Odgovarajući materijal podignuti će cijeli dojam vašeg interijera i pridonijeti pravom osjećaju doma.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura