Kako odabrati savršeni materijal garniture? | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Kako odabrati savršeni materijal garniture?

Kako odabrati savršeni materijal garniture?
11

Prije odabira materijala za tapecirani namještaj, treba uzeti u obzir više elemenata. O odabiru samog materijala ovisi način života, stil koji preferirate u svom interijeru, imate li kućne ljubimce… prije odluke je svakako dobro upoznati se s karakteristikama svakog materijala.

Većina tapeciranog namještaja izrađeno je od osnovne konstrukcije drva bukve, smreke, jele i iverice te ojastučenja od PU pjena različitih gustoća, val opruga i poliesterskog vlakna.

Pliš (baršun)

Osim što unosi glamur i eleganciju u prostor, pliš je zahvalan materijal koji se jednostavno kombinira s drugim materijalima. Pliš u interijeru garancija je bezvremenske elegancije te će dominirati u svakom prostoru. Radi se o mekanom materijalu, jednostavnom za održavanje. 

Očuvati sjaj plišu možete već i redovitim usisavanjem jer ćete tako izvući sve sitne nakupine prašine. 

U slučaju većih mrlja preporučujemo da angažirate profesionalce i priuštite si dubinsko čišćenje. 

Mima u ponudi ima različite boje plišanih garnitura i fotelja. Odaberite svoj komad namještaja u plišu koji će podignuti bilo koji prostor u vašem domu. 

Tkanine (štofovi)

Materijale od tkanine karakterizira visoka čvrstoća vlakna i otpornost na habanje. Radi se o materijalima glatke teksture koji se odlično uklapaju u moderan stil uređenja. Održavanje tkanine je vrlo jednostavno – dovoljno ju je povremeno lagano obrisati vlažnom krpom, a možete koristiti i parni čistač jer su štof materijali vrlo otporni. Svaki materijal iziskuje svoju njegu, a uz prave savjete i držanje uputa, vašu garnituru doista možete održati dugovječnom. Mimino stručno osoblje rado će vam pomoći oko odlika materijala i čišćenja istog. 

Ako se odlučite za namještaj tapeciran u tkanini, imat ćete najveći izbor unutar palete boja, pa vjerujemo da ćete pronaći odgovarajući komad koji će se idealno uklopiti u vaš dom. 

Određene sjedeće garniture, fotelje i kreveti, osim samog materijala i boje ističu zanimljivim nogicama ili detaljima poput pomičnih rukonaslona i glavonaslona.

11
| Foto: Namještaj Mima

Prava koža i eko koža

Namještaj u materijalu prave kože uglavnom prati glas dugotrajnosti. Koža je prirodan, cijenjen i izdržljiv materijal. Koža zahtijeva redovitu njegu i čišćenje. Preporučuje se namještaj čistiti mekanom vlažnom krpom kako bi osigurali da prašina ne ostane zarobljena u porama. Dva puta godišnje koristite profesionalni losion za čišćenje kože.

Formiranje bora na sjedištu i naslonu je normalno i neizbježno za kožni tapecirani namještaj. Pritisak i toplina rastežu kožu i sjedenje vremenom uzrokuje formiranje nabora kože, osobito na velikim tapeciranim dijelovima. Ovakve su promjene normalni prirodni procesi koji se pojavljuju tijekom životnog vijeka vašeg namještaja. 

Ukoliko niste ljubitelj prirodne kože, u Mimi možete pronaći široki spektar garnitura od eko kože koje su već dulje vrijeme jedan od najtraženijih materijala.

U Miminoj se ponudi ističe garniture Bentley koja je dostupna kao trosjed i dvosjed. Napravljena je od visokokvalitetne konstrukcije i prave kože Royal. Radi se o pravoj goveđoj koži vrhunske kvalitete, obrađena i proizvedena u Italiji. Debljina Royal kože je 1,3/1,5 mm što je čini veoma izdržljivom. 

Kada nabavljate veće komade tapeciranog namještaja bitno je uzeti u obzir karakteristike materijala kako bi ga što bolje uklopili u svoj prostor i stil uređenja. Odgovarajući materijal podignuti će cijeli dojam vašeg interijera i pridonijeti pravom osjećaju doma.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

5 najčešćih pitanja vezano uz pojavu vlage ili plijesni u kući/stanu
PROMO

5 najčešćih pitanja vezano uz pojavu vlage ili plijesni u kući/stanu

Kupaonica, kuhinja, suterenski i podrumski prostori, ali zapravo u svim prostorima u kojima boravimo trebamo osigurati adekvatan protok zraka kako bi isključili mogućnost nastanka vlage, a time i plijesni

Savršena kombinacija: tanko i lagano prijenosno računalo s velikim zaslonom
PROMO

Savršena kombinacija: tanko i lagano prijenosno računalo s velikim zaslonom

Napravljeno od neobičnog materijala Ceraluminuma i sa superiornim mogućnostima umjetne inteligencije, ovo će prijenosno računalo osvojiti vaše srce
Dugoročna studija BMC otkrila kako ukloniti celulit
PROMO

Dugoročna studija BMC otkrila kako ukloniti celulit

BMC Complementary Medicine and Therapies je znanstveni časopis porijeklom iz Ujedinjenog Kraljevstva (Velika Britanija) koji izdaje izdavačka kuća BioMed Central