Obavijesti

Promo sadržaj

Kako olakšati probavne tegobe dok ste na putu ili na odmoru?

Kako olakšati probavne tegobe dok ste na putu ili na odmoru?
2

Velik broj ljudi često iskusi neugodnu opstipaciju prilikom putovanja. Kada smo na putu, naše uobičajene rutine se mijenjaju, što može ostaviti negativne posljedice na naš probavni sustav.

Odlazak na put i promjena navika na odmoru često nam naruši dinamiku pražnjenja crijeva, a posljedično tome dolazi do osjećaja napuhnutosti i pritiska u trbuhu. Probavne tegobe znaju znatno utjecati na raspoloženje i tako nam pokvariti ljetovanje. Zato se uvijek treba pripremiti na takve probleme i na vrijeme saznati kako održati normalnu funkciju probavnog sustava. 

Zašto se zatvor javlja na putovanju? 

Zatvor ili opstipacija tijekom nekog putovanja može započeti već dok ste na putu. Putovanje autom ili javnim prijevozom često znači ograničen pristup toaletu. A i nakon što ste se smjestimo u novi privremeni smještaj, nemamo onaj isti osjećaj kao kod kuće.  

Promjene u prehrani također su važan čimbenik koje mogu dovesti do opstipacije. Količine i vrijeme naših obroka najčešći su drugačiji, a i sama hrana koju jedemo. Isto tako, nedostatni unos tekućine, promijenjene navike spavanja i stres povezan s putovanjem, sve to može negativno utjecati na naš probavni sustav.  

Kako si možemo pomoći? 

Dok ste na odmoru pokušajte odbaciti stres i ostanite aktivni. Pazite što jedite i posebice budite oprezni kad nešto kušate po prvi put. Također pokušajte održavati svoju uobičajenu rutinu prehrane i spavanja. Najvažniji je svakako adekvatan unos tekućine i vlakana koji povećavaju obujam fekalne mase i olakšavaju pražnjenje.  

Mother measuring temperature of little girl with red pimples. Ch

Blagotvorno djelovanje, već tradicionalno, pripisuje se smokvama, šljivama, ali i drugom ljetnom voću jer sadrže netopljiva vlakana i sorbitol. Od laksativa, laktuloza je jedan od najboljih izbora jer je vrlo efikasna, a ne izaziva navikavanje crijeva.  

Za redovito pražnjenje crijeva 

U ljekarnama možete naći Prunulac, tekući dodatak prehrani vrlo ugodnog okusa šljive. Prunulac se preporuča kod otežanog i neredovitog pražnjenje crijeva. Sadrži suhi ekstrakt ploda šljive, magnezij i laktulozu koja u količini od 10 grama dnevno doprinosi ubrzanju prolaska sadržaja kroz crijevo. 

Ovaj jedinstven proizvod siguran je za primjenu i kod djece već od 3 godina, a prikladan je i za osobe s hemoroidima. Preporučuje se konzumirati s puno tekućine ili jogurtom, a učinak se može očekivati već u periodu između 24 i 48 sati.  

Potražite u ljekarnama 

Prunulac je dio poznate Pharmoval linije dodataka prehrani i medicinskih proizvoda i može se kupiti u svim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama te s dostavom na kućnu adresu na internet trgovini drogerija.hr, a više o proizvodu potražite na službenim stranicama Phramoval proizvoda. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.