Obavijesti

Promo sadržaj

Kako pravilno brinuti o koži sklonoj depigmentacijama ili vitiligu

Kako pravilno brinuti o koži sklonoj depigmentacijama ili vitiligu
4

Depigmentacije na raznim dijelovima tijela, od usta, očiju i zglobova, pogađaju tek 0,2 do 2 % svjetske populacije. Zbog neučinkovitih preparata osobe oboljele od vitiliga često gube nadu, no važno je naći pravilnu kombinaciju sastojaka

Vitiligo je rijedak kronični poremećaj kože koji podrazumijeva da tijelo uništava pigment u stanicama kože zbog čega određeni dijelovi gube prirodnu boju. Da je svaka osoba sklona depigmentacijama jedinstvena, pokazuju i tri glavna tipa vitiliga: lokalizirani vitiligo uzrokuje promjene ograničene na manja područja kože, generalizirani vitiligo odlikuje simetrični raspored depigmentiranih promjena, dok univerzalni vitiligo zahvaća preko 80% površine kože.

Portrait,Of,Two,Happy,Women,With,Skin,Pigmentation,Together,Against

Neovisno o vrsti depigmentacija i njihovoj lokaciji, osobe čija je koža zahvaćena vitiligom nerijetko su izložene pogledima i stigmi društva zbog svoje različitosti. Dok većinu stereotipa uzrokuje prvenstveno neinformiranost, danas smo svjedoci pokreta pozitivnosti svakoga tijela. Samim time, prihvaćanje sebe i svog tijela izrazito je važno, čemu pomažu i slavne osobe poput modela Winnie Harlow koje su svoju jedinstvenost objeručke prihvatile.

Kako bi njegu kože sklone vitiligu podigli na sasvim novu razinu, švicarski znanstvenici razvili su 

inovativnu EPTA VTLG emulziju. Ovaj proizvod namijenjen poticanju ublažavanja depigmentacije novitet je na hrvatskom tržištu, a dio je linije dermokozmetičkog brenda Eptaderm

Blagodati vode švicarskih ledenjaka spojili su s Inoveolom® EGCG, stabilnijom verzijom prirodnog flavonoida iz kineskog čajevca koji se stoljećima koristi za detoksikaciju i usporavanje starenja kože. Inovativna formula sadrži i vitamin C koji se u proizvodu nalazi u obliku natrijeva askorbil fosfata te djeluje na pigmentaciju, ujednačenost i čistoću tena te zajedno s ekstraktom kore magnolije služi kao antioksidans. DNAge® i popularni niacinamid podupiru sposobnost obnavljanja kože, a Sepitonic® ima protuupalno djelovanje i umiruje kožu.

Kombinacija svih blagotvornih sastojaka potiče ponovno uspostavljanje ravnoteže u stanicama kože, optimalni rezultati vidljivi su nakon samo tri mjeseca. Sve ljubitelje prirodnih sastojaka i životinja razveselit će činjenica da EPTA VTLG emulzija nije testirana na životinjama, ne sadrži parabene, parfeme niti gluten te se smije koristiti već od druge godine života.

Budući da je koža sklona vitiligu često osjetljiva, stručnjaci brenda Eptaderm dostupni su preko web stranice te društvenih mreža Facebook i Instagram gdje svakodnevno odgovaraju na izravne upite o proizvodima iz svih svojih linija, kao i o njihovom značaju i sastojcima.

EPTA VTLG proizvode je moguće pronaći u ljekarnama, a od 15. prosinca počinje akcija EPTA VTLG 2+1 gratis koja traje sve do isteka zaliha.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura