Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 14

Kako u par koraka odabrati savršen vjenčani prsten?

Kako u par koraka odabrati savršen vjenčani prsten?

Vjenčano prstenje simbol je bračnog života i nosimo ga cijeli život. Upravo zato važno je pomno ga odabrati, što nije uvijek lak zadatak za parove. Kako suziti izbor i odabrati savršeno prstenje, pitali smo zlatare

Još od davnina prsten simbolizira ljubav, odanost i vjernost te ga u nekim kulturama smatraju i svetim nakitom. Kad bi žena u drevnom Egiptu dobila prsten, to je značilo da ima pravo na sve što posjeduje njezin suprug. Rimljani su ovoj tradiciji dodali malo romantike, pa su žene, osim vlasništva nad suprugovom imovinom, dobile vlasništvo nad njegovim srcem.

S druge strane, muškarci su vjenčano prstenje počeli nositi tek od 20. stoljeća, odnosno kad ih je Drugi svjetski rat razdvojio od supruga. Prstenje su nosili kako bi se osjećali bliže suprugama koje ih čekaju kod kuće. Tako je i danas ostala uobičajena tradicija da oba supružnika imaju vjenčani prsten i nose ga do kraja života. Upravo je zato važno odabrati onaj pravi.

Gdje potražiti idealno prstenje?

Kao poseban simbol bračnog života, vjenčano prstenje nije lako odabrati i parovi se susreću s velikim nedoumicama pri njegovu izboru. Odgovor na pitanje kako odabrati vjenčano prstenje potražili smo u zlatarnici Prahir, gdje su nam rekli da ne postoji savršen prsten, ali postoji prsten koji će savršeno pristajati određenoj ruci te će se i dizajnom uklopiti u stil osobe.

Kako biste ih lakše odabrali, neke osnovne stvari unaprijed dogovorite s partnerom. Odlučite želite li jednako ili različito prstenje, jednostavnost ili glamur te želite li prsten s dragim kamenjem ili bez njega. Od dragoga kamenja na izboru su vam briljanti, safiri, rubini, smaragdi, a kod poludragoga kamenja čest odabir su akvamarin, ametist, topaz, turmalin. Postoji i kamenje organskog podrijetla, kao što su koralj ili biser.

Također se trebate odlučiti za materijal prstenja, a on ponajviše ovisi o vašim osobnim preferencijama i stilu života. Ako ste vrlo aktivni, odaberite prstenje čvršćeg materijala, kao što je platina, a ako radite rukama, izaberite prstenje jednostavnijeg dizajna kako bi ste izbjegli nakupljanje nečistoća u gravurama ili ispadanje kamena. Osim klasičnog žutog i bijelog zlata, u trendu je ružičasto, odnosno rose zlato.

Najpopularniji su dijamanti

Najpopularnije je vjenčano prstenje s dragim kamenjem, odnosno s dijamantima. Iz Prahira nam objašnjavaju da dijamant određuju četiri karakteristike, a to su boja, veličina, čistoća i način rezanja, za koje ćete dobiti certifikat prilikom kupnje. Birati možete između više različitih načina rezanja, kao što su briljant, emerald, oval, markiz, suza, princess ili srce. Boje se kreću od žućkaste do bijele, koja označava najveću čistoću, a postoje i tzv. fancy colour dijamanti, koji su u bojama, ali samim time i prilično skuplji. 

Za kraj, bilo bi dobro da se usuglasite o tome želite li svoje prstenje personalizirati laserskom gravurom. Mladenci često biraju gravirati imena, datum vjenčanja, omiljeni stih, ali i složenije gravure, kao što su otisci prstiju. Vjenčano prstenje simbol je vaše ljubavi i odanosti, zato uzmite dovoljno vremena i izaberite ono što najbolje opisuje vašu ljubav.

Potražite vjenčano prstenje na popustu od 30%. Zavirite u Prahirovu oazu luksuza na adresama - Bogovićeva 1B, Ilica 43 i Avenue Mall, a uskoro i u Arena Centaru u Zagrebu. U Velikoj Gorici čekamo vas na adresama Zagrebačka 56 i Zagrebačka 57.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Zašto otvoriti tvrtku u BiH? Ovo sigurno niste znali!
PROMO

Zašto otvoriti tvrtku u BiH? Ovo sigurno niste znali!

Uz novo povećanja poreza, posebice povećanja oporezivanja dividendi, sve više hrvatskih poduzetnika odlučuje se na otvaranje tvrtke u inozemstvu.

Kad Karlovačko časti, svi slavimo!
PROMO

Kad Karlovačko časti, svi slavimo!

Naše druženje traje već punih 170 godina i ne planira stati - trenuci provedeni među svojima su oni koje ćemo pamtiti zauvijek.
Addiko banka i Mastercard predstavljaju funkcije za bolju kontrolu kartičnih transakcija
PROMO

Addiko banka i Mastercard predstavljaju funkcije za bolju kontrolu kartičnih transakcija

Addiko banka i Mastercard dogovorili su strateško partnerstvo s ciljem poboljšanja digitalnog korisničkog iskustva za korisnike kartica.