Promo sadržaj

Komentari 0

Komarci vas vole i ne znate što bi s njima?

Komarci vas vole i ne znate što bi s njima?

Zuje oko nas danju, predvečer, noću. U prirodi, vrtovima, uvlače se u kuće i uvijek nađu put do spavaće sobe i drže nas budnima noću

Pogađate, komarci! Došlo je njihovo vrijeme, pojavili su se s prvim toplim danima.

Iako ih kod nas doživljavamo samo kao smetnju, s druge strane, komarci u nekim krajevima svijeta predstavljaju veliku zdravstvenu ugrozu te je samo pitanje, s obzirom na klimatske promjene, kada će se opasne bolesti koje komarci prenose početi pojavljivati i kod nas. Jedna od njih, odnosno virus zapadnog Nila koje komarci prenose se već godinama pojavljuje u susjednim zemljama i polako širi prema nama.

Asimptomatska bolest

Bolest koju taj virus uzrokuje za većinu je asimptomatska ili sa blagim simptomima, nekima može izazvati vrlo teške simptome sa nesigurnim ishodom. Nažalost, ne možemo znati hoće li se virus proširiti u populaciji komaraca ili neće i jedina zaista učinkovita zaštita je organizirano suzbijanje populacije komaraca ili osobna zaštita repelentima.

Repelenti koji odbijaju komarce se dijele na sintetske i prirodne. U prirodne spadaju razna eterična ulja, dolaze u uljnim suspenzijama i najčešće imaju kraću zaštitu od sintetski. U skupinu sintetskih repelenata pripadaju DEET, ikaridin i IR3535 s razlikama u duljini trajanja zaštite i o vrsti insekata protiv koje ju pružaju.

Zaštita i od ostalih insekata

Ikaridin u koncentraciji od 20 % pruža dugotrajnu i snažnu učinkovitost u odbijanju komaraca – preporučuje ga i Svjetska zdravstvena organizacija, ali je vrlo učinkovit i protiv krpelja, a prikladan je i za osjetljive skupine kao što su djeca te trudnice i dojilje. Nova generacija repelenta - Zoom OFF® sprej - pruža učinkovitu zaštitu od komaraca, krpelja, obada i drugih insekata. Djelatna tvar je ikardin u koncentraciji od 20 % što ga čini vrlo učinkovitim u odbijanju insekata čak do 12 sati.

Ne sadrži DEET

Važno je naglasiti kako Zoom OFF® ne sadrži DEET, ne izaziva iritacije na koži i ne ostavlja mrlje niti masne tragove na koži i odjeći. Zoom OFF® je sredstvo za zaštitu od komaraca i krpelja za cijelu obitelj, a zbog blagog mirisa i lagane teksture, vrlo brzo nakon nanošenja zaboravite da ga imate na sebi.

Može se nanositi na djecu od dvije godine te ga mogu koristiti trudnice i dojilje. I još nešto, Zoom OFF® je hrvatski proizvod! Možete ga naći u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili na drogerija.hr internet trgovini.