Kuhajmo još ukusnije uz Jasninu mješavinu začina Jaggety | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Kuhajmo još ukusnije uz Jasninu mješavinu začina Jaggety

Kuhajmo još ukusnije uz Jasninu mješavinu začina Jaggety
4

Želja da se osjećamo dobro i brinemo o vlastitom zdravlju, temelj je svake odluke o promjeni prehrambenih navika i smanjenju kilograma.

Rigorozne dijete donose više štete nego koristi, a za dosljedno provođenje zdravih odluka i navika, složit ćemo se svi, potrebna je upornost.

Baš onakva kakvu je pokazala Jasna Karavanić kada je prije osam godina odlučila da je vrijeme za promjenu. No u novoj vrsti prehrane nedostajalo joj je okusa i mirisa, pa je poželjela nabaviti prirodan začin koji će moći svakodnevno konzumirati. Uslijedilo je nezadovoljstvo svime što je pronašla na tržištu, no to Jasnu nije demotiviralo. Baš suprotno – inspiriralo ju je da krene s eksperimentiranjem i stvori vlastitu začinsku mješavinu. Iako je po prirodi znatiželjna, kako sama kaže, i kreativna, nije ni slutila da će tim korakom iz temelja promijeniti cijeli svoj život!

Odlazak po dehidrator u Rijeku, podrška obitelji, partnera i prijatelja te velika košara s povrćem, zaslužni su za početak ove priče. Potom je uslijedilo isprobavanje različitih omjera, okusa i sastojaka, a u svemu tome imala je veliku podršku prijatelja i obitelji. I potrajalo je, ali se svaki uloženi napor višestruko isplatio. Dobitna kombinacija okusa nije prošla neprimijećeno – probali su je, pa pohvalili, a zatim i zatražili još svi njeni prijatelji. Tako je nastao Jaggety.

Sadrži više od 50 posto sušenog povrća među kojim su mrkva, korijen celera i pastrnjaka, poriluk, list peršina, uz dodatak himalajske soli i kurkume. Jaggety nema ni bojila ni pojačivače arome, a zbog načina prerade povrća i procesa izrade začina, hranjive vrijednosti namirnica maksimalno su očuvane. Jasna ga izrađuje ručno i od namirnica s domaćih OPG-ova. Osim kao dodatak jelima, preporučuje njegovo korištenje za izradu povrtnog temeljca. Ukusan i topao obrok dobije se ako veliku žlicu ove začinske mješavine prelijete s dva decilitra vrele vode.

Ni teške životne situacije, kao što je gubitak životnog partnera, Jasnu nisu pokolebale da ostvari svoje snove. Prvi korak na tom putu bila je prijava na jedinstveni projekt „Startaj Hrvatska” kojim SPAR Hrvatska i Nova TV pomažu inovativnim hrvatskim poduzetnicima i startupima da svoje proizvode plasiraju na police velikog trgovačkog lanca. Danas o svome uspjehu priča vrlo emotivno, naglašavajući podršku svoga Ljubeka koji ju je, nažalost, zbog bolesti prerano napustio. Projekt „Startaj Hrvatska” dao joj je novu nadu.

Stručni tim SPAR-a Hrvatska Jasni je pomogao u savladavanju svih izazova na putu ostvarenja njenih snova - od prikupljanja potrebne dokumentacije, preko zadovoljavanja zakonskih zahtjeva za hranu, do izrade specifikacije proizvoda i drugih važnih koraka. SPAR je Jasni pomogao i u pronalasku partnera za rezanje, mljevenje i sušenje povrća kako bi povećala svoj kapacitet proizvodnje, a koji je bio važan za dolazak  proizvoda na police velikog trgovačkog lanca. „Za mene 'Startaj Hrvatska' znači priliku za skupljanje snage i da ojačam. Jako sam ponosna na sebe i sve što sam postigla, preprekama usprkos“, poručila je Jasna.

Začinska mješavina Jaggety omogućava uživanje u bogatom okusu jela, a kupiti ga možete s posebnih „plavih polica“ u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske. Jasnu Karavanić mogli ste upoznati u petoj epizodi projekta „Startaj Hrvatska“, a osim nje, priliku za poduzetnički iskorak i plasman svojih proizvoda uz pomoć SPAR-a Hrvatska dobilo je još sedam poduzetnika. Njihove zanimljive životne i poduzetničke priče pratite subotom u poslijepodnevnom terminu na Novoj TV.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Maštate o savršenom ljetnom odmoru? Onda su ovo neke od destinacija koje morate posjetiti
PROMO

Maštate o savršenom ljetnom odmoru? Onda su ovo neke od destinacija koje morate posjetiti

Za sve one koji su napokon dočekali vrijeme godišnjih odmora, ali nemaju plan kamo otputovati, pronašli smo neke od najpopularnijih destinacija za ljetovanje u 2024. godini - od nezaobilaznog Mediterana do ljetnog osvježenja u planinama

Uštedite s AutoZubakom: Gratis jamstvo do 2 godine uz svaki rabljeni automobil!
PROMO

Uštedite s AutoZubakom: Gratis jamstvo do 2 godine uz svaki rabljeni automobil!

Ljeto je savršeno vrijeme za nove avanture i duga putovanja, a AutoZubak vam omogućuje da uživate u svakom kilometru bezbrižno i sigurno! Istražite ekskluzivnu ponudu rabljenih s GRATIS jamstvom do 2 godine!
Gastronomsko putovanje po Hrvatskoj povoljnije uz Mealpass aplikaciju
PROMO

Gastronomsko putovanje po Hrvatskoj povoljnije uz Mealpass aplikaciju

Krenete li na put u narednim danima, pozivamo vas da isprobate MEALPASS ponudu na putu prema moru