'Lisinski na otvorenome' – glazbom okružena Dvorana | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

'Lisinski na otvorenome' – glazbom okružena Dvorana

'Lisinski na otvorenome' – glazbom okružena Dvorana
1

Uz taktove poznate pjesme Tereze Kesovije Prijatelji stari gdje ste otvorena je konferencija za medije na kojoj je ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražen Siriščević najavio 24-satno uživanje u glazbi oko Lisinskog

Inicijativa „Lisinski na otvorenome“ nesvakidašnje je glazbeno iskustvo koje će omogućiti posjetiteljima Lisinskog i svim prolaznicima svakodnevno i neprestano uživanje u glazbi, koje smo trenutno lišeni u našem Hramu glazbe zbog pandemije koronavirusa i posljedica izazvanih potresom.

Lisinski open air

Konferencija je održana ispred glavnog ulaza u Dvoranu Lisinski, koji je ovom prilikom predstavljen i kao izlaz: kada je već nemoguće slušati glazbu u Lisinskom – Lisinski izlazi na ulice i trgove i dovodi glazbu do svih onih koji se nađu u blizini!

Na južnoj i zapadnoj strani pročelja Dvorane postavljeni su zvučnici iz kojih će 24 sata dnevno svirati glazba - svaki dan, iz tjedna u tjedan... Klasična glazba, popularna glazba, jazz-glazba, tradicijska glazba... teći će Vukovarskom ulicom i Trgom Stjepana Radića od danas pa do daljnjega!

Glazba koju su u Dvorani izvodili vrhunski umjetnici, ansambli i orkestri, i u ovim vremenima može doprijeti do svih ljudi dobre volje. Lisinski na otvorenome je festival glazbe, ali i povijesni dan za Dvoranu koja ponosno prkosi tišini koja nas okružuje.

Nismo pristali na apsolutnu tišinu, odgovaramo glazbom“, rekao je ravnatelj Siriščević. „Svirat će skoro dvjesto glazbenih primjera različitih glazbenih žanrova, a na displayu ispred zgrade prikazivat će se ime izvođača i naziv skladbe koja upravo svira. U kutu displaya stoji i tzv. Kalendar tišine - kalendar koji odbrojava dane, sate i sekunde od trenutka kad je Dvorana utihnula i koji će, nadam se, vrlo brzo otići u povijest“, ustvrdio je ravnatelj.

Podsjetivši na slogan Lisinskog „Ne slušajte obećanja nego glazbu“, Siriščević je istaknuo kako je Lisinski spojio i glazbu i obećanja. „Dvorana je održala obećanje da će uskoro iz nje ponovno svirati glazba, što se ovom inicijativom upravo i ostvarilo.

Glazbena čarolija na zraku

Lisinski open air slavit će glazbu i ljudski duh sve dok ne uspijemo ponovno ući u naše prostore i uživati u veličanstvenim izvedbama koje će nam s pozornice Lisinskog uskoro opet uživo pružati brojni vrhunski umjetnici iz cijeloga svijeta.

Čak i izvan koncertne dvorane, Lisinski nastavlja biti nepresušno vrelo neprocjenjivih doživljaja. Magično okružen glazbom, i u trenutnim okolnostima Lisinski je tu za sve svoje sugrađane i ljubitelje dobre glazbe.

Uz nadu da će ova odluka puna ponosa na dosadašnji rad Dvorane Lisinski i puna prkosa prema sadašnjoj situaciji saživjeti s gradom i razveseliti ljude, ravnatelj je zahvalio svima koji su omogućili ovaj projekt. Osobito je zahvalio gradonačelniku grada Zagreba Milanu Bandiću na hrabroj podršci te ZAMP-u koji je omogućio da se Lisinski na otvorenome ostvari bez velikih novčanih naknada.

Vidimo se u Lisinskom! Do tada uživajte u glazbi oko Lisinskog!“ poručio je za kraj ravnatelj Dvorane.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Jeste li vidjeli? Tramvajskom prugom provozala se navijačka Karlovačko boca!
PROMO

Jeste li vidjeli? Tramvajskom prugom provozala se navijačka Karlovačko boca!

Karlovačko pivo kao bitan dio navijačke kulture u Hrvatskoj potiče ljude da zajedno navijaju za važne nadolazeće sportske događaje te da uživaju u svakom trenutku

Sony održao party u tramvaju povodom predstavljanja nove ULT POWER SOUND linije
PROMO

Sony održao party u tramvaju povodom predstavljanja nove ULT POWER SOUND linije

Vrhunski zvuk na svakom koraku s ULT POWER SOUND
Pogađanjem rezultata utakmice Hrvatska - Španjolska do kućne solarne elektrane
PROMO

Pogađanjem rezultata utakmice Hrvatska - Španjolska do kućne solarne elektrane

Uzbuđenje za UEFA Euro 2024 sve je veće, a Enekron vam donosi dodatni razlog za slavlje