Obavijesti

Promo sadržaj

Nastavak kampanje 'Stop nasilju nad ženama' – Germania i Duga

Nastavak kampanje 'Stop nasilju nad ženama' – Germania i Duga
2

“Zadovoljstvo nam je što zajedno sa Germanijom sudjelujemo u podizanju svijesti o ovom problem.”, naglasila je Željka Barić - ravnateljica Doma za djecu i odrasle – žrtve obiteljskog nasilja Duga

U procesu djelovanja protiv nasilja u obitelji, vrlo je važno da postoji mogućnost da na određeno vrijeme žrtva bude zaštićena i sigurna od izloženosti nasilju. Tek kada se žrtva odmakne od pritiska i straha može slobodno djelovati i efikasno savladavati konkretne probleme na putu izlaska iz samog kruga nasilja. Žrtvama se tada pruža odgovarajuća psihološka te savjetodavna pomoć, ali i pomoć u rješavanju svakodnevnih socijalnih potreba.

Pravno savjetovanje u podlozi je mnogih dobrih odluka i poteza koje žrtva može poduzeti da osigura bolji socijalni i psihološki status za sebe i svoju djecu, poručuju iz Doma Duga.”, kojeg su predstavnici Germanije posjetili u sklopu nastavka kampanje “Stop nasilju nad ženama”.

Uoči  globalne kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja”, prvoj ustanovi ovoga tipa u Zagrebu stigla je financijska pomoć od 20.000,00 kuna od društveno odgovornog priređivača igara na sreću.

Zadovoljstvo nam je što zajedno sa Germanijom sudjelujemo u podizanju svijesti o ovom problemu, te smo veoma zahvalni na donaciji koju ćemo iskoristiti za opremanje kuhinje”, naglasila je ravnateljica Doma Željka Barić.

U ovom Domu svakodnevno pružaju usluge smještaja, prehrane, održavanja higijene, brige o zdravlju i psihosocijalnog tretmana uz pravnu pomoć, a uvijek im je potrebna i podrška društveno odgovornih tvrtki zbog brojnih materijalnih troškova.

Ohrabrenje, poruka podrške, osjećaj da u društvu imaju oslonac i da nisu same… Sve to je veoma potrebno ženama koje su pretrpjele bilo kakav oblik nasilja, a naša je odgovornost da ne zatvaramo oči pred problemom i da prijavimo svako nasilničko ponašanje. Germanija pokreće ovu kampanju upravo sa ciljem podizanja svijesti o ovome problemu u društvu. ”, naglasila je Kristina Džigurski iz Germanije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini