Promo sadržaj

Komentari 0

Neka vas ovo ljeto razmaze dvije ljetne oaze na Mediteranu

Neka vas ovo ljeto razmaze dvije ljetne oaze na Mediteranu

Planirate li odmor na Mediteranu, očekuje vas zabava, opuštanje uz šum valova i čarobne zalaske sunca, ali i gostoljubivost domaćina

Svoju idealnu ljetnu oazu potražite u novom Atlasovom katalogu „Mediteran 2017.“, a ove godine iskoristite priliku i otputujte  izravnim letovima iz Zagreba, primjerice, na otok Kretu, kolijevku zapadne civilizacije ili na Maltu, otočnu državicu bogate povijesti.

Iako je Grčka prvenstveno poznata po svojoj bogatoj kulturnoj baštini, ovdje ćete naći i obilje mogućnosti za idealno ljetovanje, bilo da volite mir i tišinu, aktivan odmor pun sporta i adrenalina, ili pak ludu zabavu i ples do zore. Svaki otok nudi skriveni kutak za ispijanje jutarnje kave, uživanje na suncu ili večernju zabavu, no odaberete li najveći grčki otok Kretu kao svoju idealnu ljetu oazu, pored mnoštva povijesnih znamenitosti očekuju vas i nevjerojatne prirodne ljepote. Prekrasne plaže, kristalno čisto more, nasadi maslina, boje i mirisi Mediterana u njegovom najljepšem ruhu, nude uistinu za svakoga ponešto. Uživajte na otoku kontrasta, gdje se suvremena turistička ponuda isprepliće s neprolaznom tradicijom i poviješću.

Ukoliko priželjkujete ljetovanje uz sve blagodati pravog suncem i morem okupanog odmora, uz otkrivanje jedne nove kulture, uputite se na Maltu i uživajte u predivnom moru, vrhunskoj gastronomiji, ali i vinu, čija je proizvodnja stara koliko i život na otoku. Ova otočna državica Sredozemnog mora dići se prije svega svojom bogatom poviješću, koja je ostavila trag u brojnim kulturno povijesnim spomenicima, a osjeća se i utjecaj Italije, dok na Englesku podsjeća vožnja lijevom stranom i crvene telefonske govornice. Mediteran se naročito provlači kroz gastronomiju - morski specijaliteti poput tune i hobotnice, razne tjestenine, salate i ukusne slastice samo su dio jelovnika kojima je uistinu teško odoljeti. Malta je poznata i po vrhunskim vinima, bijelim i crnim, dok ljubitelje slatkih nota očekuje šećerna ekstaza pod imenom Cinnabon. Poželjet ćete se svaki dan vratiti po taj ukusni slatki specijalitet.

Satkana od raznolikosti, Malta je prepuna bijelo-žutih građevina koje treba vidjeti, od samih zidina, ulica i palača glavnog grada Valette – koji je u cijelosti pod zaštitom Unesco-a, do starog glavnog grada Mdine. Iako je Malta na veliku žalost ostala bez svoje najveće turističke atrakcije - „Azurnog prozora“, sestrinski otoci Comino i Gozo oduševit će vas prirodnim ljepotama, tradicionalnom gostoljubivošću domaćina i predivnim tirkiznim plažama. Spomenuti otoci poznati su i kao filmski set prilikom snimanja Gladijatora, Münchena i Grofa Monte Cristo. Malta privlači i obitelji s djecom, kao i parove u potrazi za toplom i zanimljivom destinacijom, dok će ljubitelji noćnog života odličnu zabavu pronaći u poznatom kvartu Paceville gdje se nalaze klubovi za svačiji ukus. Malta nudi bezbroj doživljaja, a more koje se na suncu presijava u zeleno plavim nijansama, topla klima i puno dobre zabave, s još većom lakoćom osvaja posjetitelje.

Povijest, tradicija, multikulturalnost, prirodne ljepote, toplina i gostoprimstvo domaćina ovih odredišta samo su djelić scenarija kojeg imate priliku doživjeti već ovog ljeta, jer Atlas nudi izravne polaske od 22. srpnja 2017., posebnim zrakoplovima iz Zagreba za Maltu, po first minute cijeni već od 3.790 kuna po osobi ili Kretu, također po ultra first minute cijeni već od 2.990 kuna, uz obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe.

Provedite ljeto za pamćenje, a više informacija potražite na www.atlas.hr, pozivom na besplatan info. telefon 0800 87 70 ili svratite u jednu od Atlasovih poslovnica.