Promo sadržaj

Komentari 0

NogometašI Istre podržali Germanijinu kampanju “Stop nasilju nad ženama”

NogometašI Istre podržali Germanijinu kampanju “Stop nasilju nad ženama”

Izlaskom u majicama kampanje na Poljud NK Istra sudjelovala u 16 dana aktivizma u borbi protiv ovog globalnog problema

Nogometaši Istre doživjeli su poraz od Hajduka u 17. kolu nogometnog prvenstva Hrvatske (0:4), ali se još priča o njihovom potezu uoči utakmice! Zeleno-žuti iz Pule istrčali su na Poljud u majicama kampanje „Stop nasilju nad ženama“, čime su sudjelovali u 16 dana aktivizma u borbi protiv ovog globalnog problema.

Jedan od lidera u priređivanju igara na sreću već duže vrijeme u javnosti podiže svijest o tome da je neophodno prijaviti svaki vid nasilničkog ponašanja, te pronalazi sve više glasnika koji će širiti ovu važnu poruku!

Zahvaljujući NK Istri, ova inicijativa se proširila i na nogometne terene, a Splićani su pljeskom podržali akciju.

Germania je pokrenula ovu kampanju sa ciljem da animira širu javnost i sve članove društva da se uključe u rješavanje problema. Država je tu da postavi zakonodavni i institucionalni okvir, ali za smanjenje crnih brojki i prevenciju nasilja je potrebno stalno javno podsjećanje da je nasilje nedopustivo.”, naglasila je Kristina Džigurski, menadžerica korporativnih komunikacija i usklađenja poslovanja u Germaniji.

Ova društveno odgovorna tvrtka je još ovoga ljeta napravila prve korake u borbi protiv obiteljskog nasilja, a tada je uručila donaciju Sigurnoj kući u Istri, koja već 15 godina osigurava besplatnu i sveobuhvatnu pomoć ženama žrtvama nasilja i njihovoj djeci.

Nakon Istre, Germania donira sigurne kuće u gradovima širom Hrvatske: Zagreb, Čakovec, Slavonski Brod, a potpora sigurnim kućama će se nastaviti I u budućnosti!