Održana akcija pripreme okoliša za sadnju medonosnog bilja u Novom Jelkovcu | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Održana akcija pripreme okoliša za sadnju medonosnog bilja u Novom Jelkovcu

Održana akcija pripreme okoliša  za sadnju medonosnog bilja u Novom Jelkovcu
4

Franckovi zaposlenici darovali su svoje vrijeme i udružili snage s volonterima ekološke inicijative Čišteći medvjedići kako bi zapuštenu livadu u Sesvetama učinili ljepšom za stanovnike tog kraja te povratili stari sjaj inače medonosnom okolišu

Franckovi zaposlenici s udrugom Zelene i plave Sesvete organizirali su volontersku akciju čišćenja livadnog područja u Novom Jelkovcu zahvaćenog raslinjem koje udruga planira prenamijeniti u cvjetnu livadu s medonosnim cvijećem i biljem. Ova volonterska akcija nastavak je niza aktivnosti kompanije u sklopu velikog projekta Franck Beestro.

Novi Jelkovec dio je zagrebačke četvrti Sesvete koja se pruža od Medvednice na sjeveru te gotovo do Save na jugu. Upravo ova četvrt raspolaže najvećim šumskim površinama u Zagrebu što predstavlja idealne uvjete za medonosne pčele, jednu od najvažnijih životinjskih vrsta u našem eko-sustavu.

Franckovi zaposlenici darovali su svoje vrijeme i udružili snage s volonterima ekološke inicijative Čišteći medvjedići kako bi zapuštenu livadu u Sesvetama učinili ljepšom za stanovnike tog kraja te povratili stari sjaj inače medonosnom okolišu. Nakon faze čišćenja okoliša navedenog područja, u Novom Jelkovcu će se u sljedećoj fazi zasaditi medonosno cvijeće i bilje, a cijeli projekt bi trebao biti dovršen do kraja 2021. godine.

Pretvaranjem ovog područja u cvjetnu livadu doprinosi se povećanju bioraznolikosti koje je nužno za osiguravanje hrane pčelama. Franck s projektom Franck Beestro pomaže ugroženim pčelinjim zajednicama te podiže svijest o važnosti pčela za život na Zemlji potičući svoje potrošače i javnost da daju vlastiti doprinos u očuvanju prirodnih resursa i zaštiti ovih dragocjenih oprašivača.

Franck Beestro je limena posuda za sadnju medonosnog cvijeća koje pčelama osigurava hranu. U njoj se nalaze dvije kutije Franck čaja te sjeme medonosnog cvijeća i začina koje se mogu posaditi u tu posudu i postaviti na balkon, prozor, terasu ili u vrt. Time se tijekom sezone cvjetanja može osigurati dovoljno hrane za desetke pčela.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Prvi zrakoplov nove flote A220 Croatia Airlinesa odjeven u novo ruho
PROMO

Prvi zrakoplov nove flote A220 Croatia Airlinesa odjeven u novo ruho

Dizajn znaka približava se dizajnu repa zrakoplova po kojem je tvrtka postala prepoznatljiva

Možete li ih prepoznati? Danas su junaci, a krenuli su u GOŠK-u, Adriaticu, Jedinstvu, ZET-u...
UPOZNAJTE MINI-VATRENE

Možete li ih prepoznati? Danas su junaci, a krenuli su u GOŠK-u, Adriaticu, Jedinstvu, ZET-u...

Neki su bili mirni kao djeca, drugi su jedva čekali izvesti psinu, a neki su, nažalost, morali kao klinci proživjeti strahote rata. Obožavali su nogomet kao djeca, a sada nas predstavljaju na Euru. Upoznajte 'mini vatrene'!
Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti