Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Omiljena emisija vraća se na TV ekrane: Tko su ovogodišnji kandidati za 'Startaj Hrvatska'?

Omiljena emisija vraća se na TV ekrane: Tko su ovogodišnji kandidati za 'Startaj Hrvatska'?

Ove nedjelje od 16 sati na male ekrane vraća se TV emisija 'Startaj Hrvatska'. I ove je godine projekt okupio osam poduzetničkih ideja, čiji će se proizvodi pronaći na policama INTERSPAR hipermarketa i odabranih SPAR supermarketa

VIDEO

Hrvatska poduzetnička scena ove godine bogatija je za osam novih ideja i proizvoda. Riječ je o domaćim poduzetnicima koji su svoje snove, uz mnogo truda i volje, odlučili pretočiti u stvarnost. A kako bi njihovi jedinstveni proizvodi pronašli put do kupaca, "Startaj Hrvatska" savršena im je prilika da ispričaju vlastitu priču i probiju se na police jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj. 

Od 7 slasnih okusa do omiljenog napitka

Prvi kandidati stižu s juga Hrvatske. Bračni par Marija Antunović i Ivan Borac na Pelješcu su krenuli u proizvodnju sladoleda Croccantino. No kako i sami vole istaknuti, to nije običan sladoled. Riječ je o domaćoj, obiteljskoj recepturi i talijanskim načelima. Sladoledi su punog okusa, kremaste teksture te originalne i sjajne kvalitete, a ovaj sladoled ima čak 7 okusa!  

Sljedeći kandidati koje možete pratiti ove nedjelje na programu Nove TV svoj su posao pokrenuli iz hobija. Naime, iza „4 mudraca“ stoje supružnici Miroslav i Martina Vuković, koji su u početku prve kapljice piva proizvodili na tavanu, a danas prema tradicionalnoj metodi proizvode pivo u vlastitoj maloj pivovari. Za dobro craft pivo, istaknuli su, potrebne su samo četiri ključne komponente, a to su voda, slad, hmelj i kvasac.

Kad se male ruke slože

Kad se spoje bratska ljubav i sloga, nastane poduzetnička ideja Ivana i Josipa Perkovića. Ravno sa slavonskih pašnjaka stižu polutvrdi kozji sirevi. Njihovi proizvodi obiluju bjelančevinama, a važno je istaknuti kako proizvode od kozjeg mlijeka rado konzumiraju i ljubitelji mliječnih proizvoda koji su intolerantni na laktozu. U uzgoju i proizvodnji braća Perković ne oslanjaju se na antibiotike i hormone za povećanje mliječnosti nego rade samo prema načelu organske proizvodnje.

A da je svakome muškarcu potrebna njega lica, znaju vrijedne ruke majke i sina, Tee Bogdan i Marija Gorete. Oni su od potpuno prirodnih sastojaka osmislili proizvode za njegu kože muškarca. Kozmetika Meštar pridonosi dubinskoj hidrataciji, obnovi i njezi kože svakog muškarca, čuvajući pritom svjež i blistav ten. Ovi su se majka i sin poigrali i nazivima, pa ćete njihove mirisne linije pronaći pod simpatičnim imenima - Picigin, Bagulina i Balatura

Za sve ljubitelje grickalica pobrinula se mlada poduzetnica Martina Gilja. Ona u svojoj maloj manufakturi proizvodi ukusne grickalice Nutri Kulti, pune nutritivnih i kvalitetnih sastojaka. Njezine su grickalice ručno rađene, i to doslovno. Naime, svaki štapić grisina i svaka loptica za keks posebno se važu, oblikuju, slažu na lim i peku, nakon čega ih vrijedne Martinine ruke slažu u vrećice i pripremaju za kupce. Svi proizvodi Nutri Kulti imaju veganski certifikat, osim zobenih bombica, koje sadrže med, zbog čega su pogodne za sve vegetarijance!

Tradicija upakirana u proizvod

Iz Karlovca nam stiže Tina Popović, koja njeguje tradiciju i koja je svoju obiteljsku recepturu odlučila zapakirati u malu staklenku te pokrenuti biznis. Premda je svoj prvi proizvod posvetila baki, koja je ujedno autorica originalnog recepta, Tinin povrtni dodatak jelima Korijen namijenila je mladima kako bi im približila kuhanje. Uz jednu do dvije žlice Korijena za samo tri minute možete napraviti pravi povrtni temeljac ili ga koristiti kao dodatak pri pripremi juha, variva, umaka, gulaša, marinada. 

U srcu Slavonije Maja Lazić preuzela je proizvodni pogon od svog oca, a u njemu izrađuje jedinstveni proizvod pod nazivom Organica vita. Riječ je o namazu od lješnjaka i industrijske konoplje, a namaz se sastoji od gotovo 45% lješnjaka, koji su, kao i većina ostalih sirovina, uzgojeni lokalno. Osim kvalitetnih prženih lješnjaka, slatki namaz Organica vita sadrži tri druge nutritivno bogate supernamirnice: oljuštene sjemenke industrijske konoplje, med i čokoladu, potpuno je prirodan, bez dodanog rafiniranog šećera, konzervansa i palmina ulja. 

A da je sve više onih koji su intolerantni na gluten, prepoznali su brat i sestra Marko i Ana Antolić. Oni su odlučili pokrenuti vlastiti posao istražujući potrebe tržišta i postali su ponosni prvi certificirani hrvatski proizvođači bezglutenske tjestenine Druid. Zbog čistoće sastojaka, kukuruznog bijelog i žutog brašna te rižina brašna, odlikovani su i veganskim simbolom. 

Ne propustite ove nedjelje!

Svi spomenuti kandidati sudjeluju u trećoj sezoni projekta “Startaj Hrvatska”. Svih osam kandidata dobit će jedinstvenu priliku pozicionirati se na hrvatskom tržištu i kupcima ponuditi svoje kvalitetne domaće proizvode. “Startaj Hrvatska” počinje s emitiranjem ove nedjelje, u 16 sati na Novoj TV. Treća sezona imat će ukupno 11 emisija, a HIT proizvod sezone bit će objavljen u prosincu. 

- 'Startaj Hrvatska' predstavlja jedinstveni medijski projekt koji će treću godinu zaredom biti emitiran na Novoj TV. Veseli nas suradnja sa SPAR-om, koji donosi inovacije u proizvodima, prepoznaje vrijednost mladih poduzetnika te ima ambiciju podržati ih na njihovu poduzetničkom putu. Zajednički uspješno pomičemo granice te jačamo vidljivost novih poduzetnika i njihovih proizvoda koji dolaze na tržište. Zahvaljujući našoj medijskoj snazi, ovim projektom mijenjamo percepciju i predstavljamo put do uspjeha sa svim usponima i padovima te stvaramo pozitivnu sliku o novim generacijama poduzetnika - istaknuo je predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić.

Povodom predstavljanja ovogodišnje sezone, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska, Helmut Fenzl, izrazio je veliko zadovoljstvo razvojem projekta te ponosno naglasio:

- 'Startaj Hrvatska' danas privlači sve više malih domaćih proizvođača koji stvaraju kvalitetne i inovativne proizvode. I ove godine nastavljamo s podrškom našim poduzetnicima te nas veseli što ćemo u SPAR-u s kandidatima biti uključeni u sve faze njihova poslovnog puta. Izbor finalista za emisiju bio je iznimno zahtjevan. Primili smo velik broj prijava vrlo kvalitetnih kandidata iz svih dijelova Hrvatske, među kojima smo odabrali osmero zaista najboljih, čiji će se proizvodi naći u INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima - dodao je na kraju predsjednik Uprave SPAR Hrvatska. 

Ne propustite ovu inspirirajuću emisiju i, tko zna, možda i vi dođete do neke jedinstvene poduzetničke ideje! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.