Obavijesti

Promo sadržaj

Neki Daniels Media: Opatijska inicijativa i financiranje sporta

Ekskluzivno u sklopu Water Polo PRESSPOINT konferencije predstavljena je  Opatijska inicijativa  u kojoj sudjeluje 5 Saveza ekipnih sportova, s prijedlozima i rješenjima za nadogradnju sustava financiranja sporta

Ekskluzivno u sklopu Water Polo PRESSPOINT konferencije predstavljena je  Opatijska inicijativa  u kojoj sudjeluje 5 Saveza ekipnih sportova, s prijedlozima i rješenjima za nadogradnju sustava financiranja sporta, a posebno klubova kao temelj opstanka i uspjeha svih nacionalnih saveza, ali i s puno širom njihovom ulogom u društvu.

"Opatijska inicijativa je predložila način financiranja hrvatskog timskog sporta s tržišnim naknadama od TV prava i klađenja, naknada od turista, gradskih poreza na potrošnju turista, od povećanja prihoda od reklamiranja i promocije tvrtki na utakmicama. Izneseni prijedlog financiranja je održiv i ekonomski ili socijalno opravdan, te će omogućiti sveobuhvatno održivo i tržišno financiranje nogometa, košarke, rukometa, odbojke i vaterpola, a može se primijeniti i na neke individualne sportove", kazao je Bukić napomenuvši da mnogi klubovi i savezi danas u Hrvatskoj jedva preživljavaju.

"Mi želimo ukazati na važnost sporta za zdravlje naše djece i svih nas mora zabrinuti podatak da 70 posto učenika prva tri razreda osnovnih škola u Splitu i Šibeniku ne mogu preplivati 20 metara",  istaknuo je Bukić napomenuvši da ako se djeca danas žele baviti sportom to mogu isključivo u klubovima koji su na rubu egzistencije, a u manjim gradovima se gase timski klubovi pa se djeca i ne mogu baviti sportom.

Kroz retrospektivu hrvatskog vaterpola proveo nas je član Stručnog savjeta HVS-a i najtrofejniji vaterpolski trener svih vremena gospodin Ratko Rudić.

"Hrvatski vaterpolo je danas perjanica hrvatskog sporta, a do svih uspjeha smo došli zahvaljujući simbiozi rukovodećih struktura saveza, dobrom stručnom radu i igrača koji dolaze iz klubova", rekao je Ratko Rudić, dok je njegov nasljednik na reprezentativnoj klupi Ivica Tucak naglasio da se HVS, osim za seniorsku, skrbi i za još sedam selekcija u mlađim dobnim kategorijama.

"Naravno da ja nama glavni ovogodišnji cilj nastup u srpnju na Europskom prvenstvu u Barceloni, ali kruna našeg četverogodišnjeg ciklusa na nastup na OI 20020. u Tokiju gdje ćemo se boriti za najsjajnije odličje i za koju već sada imamo 70 posto posloženu momčad, a zahvaljujući dobrom radu s mlađim uzrastima mogu reći da već imamo i naznake ekipe koja bi trebala nastupiti i na OI 2024. godine", rekao je Tucak.

Predstavnik SDUŠ-a Krešimir Šamija naglasio je da su uspjesi hrvatskog vaterpola dokaz, ne samo njihovog dobrog strateškog promišljanja, nego i dokaz da u Hrvatskoj postoji sustav sporta kojeg treba nadograđivati.
"Od osnutka SDUŠ-a sustavno se radi na izradi Nacionalnog programa sporta, a financijska sredstva koja su 2016. godine iznosila 197 milijuna kuna ove godine će se, zahvaljujući i prenesenim sredstvima od igara na sreću ove godine iznositi više od 300 milijuna kuna", kazao je Šamija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Flora Art 2024. - Natjecanje kup florista
PROMO

Flora Art 2024. - Natjecanje kup florista

Obrtnička komora Zagreb zajedno sa Udruženjem obrtnika grada Zagreba u suradnji s Zrinjevcem sudjeluje u organizaciji Kupa florista koji će se održati u vrijeme održavanja Međunarodne vrtne izložbe Floraarta.

Proširite svoju kreativnost s novom značajkom Ultra Speed Snapshot na HUAWEI Pura 70
PROMO

Proširite svoju kreativnost s novom značajkom Ultra Speed Snapshot na HUAWEI Pura 70

HUAWEI Pura 70 Ultra donosi industrijski vodeći unos svjetla na kameri mobilnog pametnog telefona.
'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'