Obavijesti

Promo sadržaj

Oprez: Sačuvajte svoje kosti i produljite im rok trajanja!

Oprez: Sačuvajte svoje kosti i produljite im rok trajanja!
1

Možda ste svjesni da je kalcij moćan mineral važan za zdravlje kostiju. Međutim, sve je više dokaza da nikako nije dovoljan, te da ga treba uzimati isključivo putem prehrane

Je li onda moguće smanjiti gubitak koštane mase i osnažiti kosti prije nego što nas one izdaju? Istraživanja pokazuju da jest, a evo i na koji način.

Jedan od neospornih benefita vitamina D3 je što nam pomaže u korištenju kalcija koji unosimo prehranom. Ta je veza poznata već nekoliko desetljeća. Ipak, najnovija istraživanje pokazuju da nam je, osim vitamina D3 i kalcija, potrebno još nešto za čvrste kosti i vitalne zglobove. Karika koja nedostaje je vitamin K2 koji preusmjerava kalcij izravno u naše kosti i sprječava njegovo taloženje tamo gdje ga uopće i ne želimo, u našim bubrezima ili arterijama.

Kako vitamin K2 utječe na kosti?

Vitamin K2 aktivira protein koji ugrađuje kalcij u kosti, a bez kojeg kalcij samo "luta" tijelom. Na taj način vitamin K2 smanjuje gubitak koštane mase i gustoće kostiju kukova, kralježaka i drugih kostiju. Brojna klinička ispitivanja to potvrđuju: vitamin K2 u potpunosti sprječava gubitak kostiju, a u nekim slučajevima čak povećava koštanu masu. Dokazi iz sedam japanskih studija pokazuju da dodatak vitamina K2 smanjuje prijelome kralježnice za 60 posto, a prijelome kuka za 80 posto.

Kako vitamin K2 utječe na zglobove?

U nedostatku vitamina K2, kalcij se nekontrolirano nakuplja u zglobnoj hrskavici. Bol, ukočenost, smanjena pokretljivost i pucanje u zglobovima samo su neki od simptoma nedostatka vitamina K2. Veliko istraživanje iz 2013., objavljeno u prestižnom American Journal of Medicine na 1180 pacijenata, potvrdilo je gotovo 60 posto veći rizik od oštećenja zglobova kod ljudi kojima nedostaje vitamina K2. Stoga stručnjaci preporučuju dodatni unos vitamina K2.

Vitamin K2 i vitamin D3 djeluju zajedno i postižu maksimalan učinak kada se uzimaju zajedno. Dakle, upotrebom vitamina K2 i D3 dovoljna količina kalcija dolazi do krvi i pravilno je usmjerena, pomažući nam da imamo jake kosti i pokretne zglobove.

Herbiko® K2D3 je proizvod broj 1 u Hrvatskoj.*

Oblik vitamina K2 koji se nalazi u pripravku Herbiko® K2D3 ima najveću bioraspoloživost i dovodi do optimalne upotrebe kalcija. Herbiko® K2D3 ugrađuje kalcij dikretno u kost, doprinosi optimalnoj gustoći i jačini kostiju. Problemi sa kostima negativno utječu na naše svakodnevne aktivnosti i mogu dovesti do ozbiljnih komplikacija. Stoga reagirajte na vrijeme i potražite Herbiko® K2D3 u najbližoj ljekarni.

Za zdrave kosti i vitalne zglobove Herbiko® K2D3.

*IMS 2015-2021

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!