Obavijesti

Promo sadržaj

Orezujte poput profesionalnih vrtlara

Orezujte poput profesionalnih vrtlara
4

Rezidba se provodi jeseni nakon berbe i tijekom zimskog mirovanja. Najbolji mjeseci za rezidbu su veljača i ožujak kada prođu jake zimske hladnoće. U razdoblju dok se drveće odmara, idealno je izvesti osnovnu rezidbu

Vrhunske kreacije

Kreativni hobi vrtlari u slobodno vrijeme ostvaruju svoje vizije u vrtu i privlače poglede znatiželjnih prolaznika. S puno strpljenja i strasti iz godine u godinu stvaraju vlastite zelene oaze, a orezani grmovi djeluju kao apstraktne kreacije. Preduvjet za vrtlarenje i remek djela je dobar alat za rezanje.

Kreativni vrtlari pretvaraju svoje vrtove u raskošne galerije prirodne, apstraktne umjetnosti.

 

Zimska rezidba voćaka

Rezidba se provodi jeseni nakon berbe i tijekom zimskog mirovanja. Najbolji mjeseci za rezidbu su veljača i ožujak kada prođu jake zimske hladnoće. U razdoblju dok se drveće odmara, idealno je izvesti osnovnu rezidbu. Prorjedite grane i pripazite da održavate vodoravne i ravno rastuće grane koje će u sezoni donijeti najviše plodova. Trebate ukloniti grane koje rastu strmo prema gore. Orezane krošnje imaju obilje svjetla i prostor za svježe grane. Uklonite sve staro voće koje još uvijek visi na granama jer može izazvati infekcije i bolesti.

Udobna rezidba na visinama škarama SlimCut i obrezivanje debljih grana u krošnjama škarama StarCut.

 

Orezujte živice u proljeće

U proljeće započinjemo s obrezivanjem grmlja i živice. Prvo uklonite grane oštećene tijekom zime. Oštrim škarama izrežite sve niže ležeće grane, da potičete rast. Živica je izvrsna za razgraničenje različitih područja vrta, kao i za graničenje od susjedovog vrta.

Vrtne škare GARDENA imaju posebne, izuzetno izdržljive kaljene oštrice koje omogućuju čisti rez i sprečavaju oštećenja.

Nove vrtne škare GARDENA ExpertCut osiguravaju maksimalnu preciznost u svakom rezanju. Škare s noževima od nehrđajućeg čelika daju čiste i točne rezultate, pogodne su kod rezanja mladih izbojaka, svježeg drveta i zelenih biljaka. Idealne su i za mnoge druge zadatke, poput obrezivanja voćaka.

Živica je kao granica našeg zemljišta, a smještena uz terasu pruža nam intimu, zaklon od sunca i zvučnu izolaciju. Za gustu živicu pobrinite se da su veće grane obrasle od tla do vrha. Rast se potiče redovitim obrezivanjem grana neposredno uz glavne grane. Živica je također izvrstan ukrasni element u vrtu ako se orezuje u okruglom ili šiljastom obliku. Pomažemo si uzicom koju postavimo u središte i koja služi kao mjera za rezanje pojedinih grančica.

GARDENA StarCut nudi iznimnu udobnost i sigurno obrezivanje debljih grana sa zemlje.

Za deblje grančice ili grane upotrijebite jače škare za rezidbu poput GARDENA SlimCut. Škare s precizno brušenim noževima i neljepljivim slojem također su prikladne za obrezivanje u krošnjama drveća. Odlikuje ih zaštita od prianjanja, grane se režu precizno a škare se lako održavaju. Škare GARDENA StarCut nude lako i sigurno obrezivanje grana sa zemlje, bez upotrebe ljestava ili rezanja grana na tlu iz uspravnog položaja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja
PROMO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja

Sportsko – obiteljskim druženjem za praznik rada Crvena Kalina i Favbet Foundation razveselili brojne Ukrajince

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...