Obavijesti

Promo sadržaj

Otkrijte kako uživati u jesenskim delicijama i pri tome uštedjeti!

Otkrijte kako uživati u jesenskim delicijama i pri tome uštedjeti!
2

Studenac je snizio cijene artikala različitih kategorija i svojim kupcima omogućio još bolje iskustvo kupnje

Aktualna gospodarska situacija mnoge je potaknula da pomnije razmisle o svojem kućnom proračunu, ali i o vlastitim potrošačkim navikama i mogućnostima uštede. Odgovor na pitanje kako ove jeseni ipak uživati u delicijama i pri tome uštedjeti znaju u vodećem maloprodajnom lancu na Jadranu. Naime, u Studencu su sada dostupni artikli različitih kategorija po nižim cijenama. Jesenska košarica tako može biti puna i raznovrsna, a u novčarci će ostati više novca.

Kao što je poznato, jesen je godišnje doba ispunjeno živopisnim bojama, okusima i mirisima. Inspirira u svakom smislu, a posebice kada se radi o delicijama. Bundeva, batat, kesten i brusnica samo su neke od namirnica za kojima se rado poseže u ovo vrijeme, a uz to blagotvorno djeluju na zdravlje. Među ostalim, upravo su kvalitetne namirnice, njihovo podrijetlo i način obrade važni i u donošenju kupovnih odluka.

Studenac proteklih godina neprestano ulaže u poboljšanje svojeg asortimana i prilagodbu poslovanja radi ispunjavanja potreba svojih kupaca, a i niže jesenske cijene jedan su od jasnih pokazatelja. Simbolično se približavamo i Svjetskom danu štednje, koji se obilježava 31. listopada, a tom prilikom idealno je osvijestiti važnost planiranja kupnje. Naime, pažljivim planiranjem ne štedi se samo novac već i vrijeme, a uz to manje namirnica završi u otpadu te je tako vrijednost planiranja višestruka.

Korak do vas, korak za vas

Osim nižih cijena, u trgovine se vratio i poznati kvartovski duh. Uz bogat asortiman i kvalitetu usluge, upravo je ljudski faktor ono što svi, a posebice domaći kupci, iznimno cijene u Studencu. Lijepe geste dugo se pamte, a Marija Grubišić otkrila je što to njezinu omiljenu trgovinu čini posebnom.

U ova neizvjesna vremena, ali i inače, jako je važno pametno rasporediti kućni proračun, a cijene i pogodnosti u Studencu to nam znatno olakšavaju. Osim toga, posebno ćemo pamtiti i iskustvo kupnje u vrijeme najgoreg dijela pandemije. Svi smo se osjećali sigurnije jer su prodavačice činile korak više. Uložile su dodatan trud, zaprimale telefonske narudžbe i pripremale namirnice kako bismo ih preuzimali što jednostavnije i uz što manje ugroze zdravlja. Zbog takvih međuljudskih odnosa uvijek rado biram našu lokalnu trgovinu, Ovdje poznajem sve prodavačice i uvijek s njima razmijenim nekoliko riječi, a one su mi i dale ideju za kolač od bundeve i batata, koji ću pripremiti svojoj obitelji i poslužiti ga za nedjeljnim ručkom”, podijelila je iskustvo Marija, koja je godinama vjerna svojoj trgovini u Seget Vranjici.

Za sve one koji su isto tako inspirirani ukusnim plodovima jeseni sada je idealna prilika da navrate do svojeg Studenca, povoljno nabave namirnice koje im možda nedostaju i posluže zanimljiv jesenski kolač najdražima. Recept donosimo u nastavku.

Kolač od bundeve, batata i mandarina

Kolač se može poslužiti i topao i bez dodataka, dovoljno ga je posuti šećerom u prahu.

Priprema je nešto zahtjevnija, a traje oko 45 minuta.

 

Za 6 do 8 porcija trebat će Vam:

  • jaja 4 kom.
  • oštro brašno 120 g
  • mljeveni orasi 120 g
  • smeđi šećer 60 g
  • kristalni šećer 60 g
  • prašak za pecivo 1 kom.
  • vanilin šećer 1 kom.
  • jogurt 100 ml
  • ulje 100 ml
  • bundeva 150 g (oguljena)
  • batat 150 g (oguljen)
  • mandarine 4 kom.

Za preljev:

  • sok od 2 limuna
  • voda 200 ml
  • šećer 4 žlice

Bundevu i batat narežite na kockice i skuhajte.

U blender stavite prethodno skuhanu bundevu i batat, oguljene mandarine, jogurt i ulje. Sve dobro izmiksajte da biste dobili pire. U drugoj posudi izmiksajte jaja, smeđi i kristalni šećer te vanilin šećer. Dodajte pire, brašno, orahe i prašak za pecivo te sve zajedno dobro povežite.

Dobivenu smjesu izlijte u nauljenu i nabrašnjenu posudu za pečenje te stavite peći na 180 stupnjeva 25 minuta.

Dok se biskvit peče, pomiješajte sok od limuna, vodu i šećer. Zakuhajte nekoliko minuta i stavite sa strane.

Gotov i vrući biskvit premažite prethodno skuhanom smjesom i pustite da se ohladi prije posluživanja.

Poslužite s umakom od mandarina, tučenim vrhnjem i orasima.

Video pripreme dostupan je na poveznici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Goldman Graff je prvi izbor za investicijsko zlato: Sigurnost, kvaliteta i stručnost
PROMO

Goldman Graff je prvi izbor za investicijsko zlato: Sigurnost, kvaliteta i stručnost

Investicijsko zlato sve je traženiji oblik ulaganja u Hrvatskoj. U protekloj godini, prema javno dostupnim podacima, Hrvati su kupili oko 300 milijuna eura vrijednosti u plemenitim metalima

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu
PROMO

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a
5 razloga zašto trebate doći u Rovinj na treće izdanje Weekend Food Festivala
promo

5 razloga zašto trebate doći u Rovinj na treće izdanje Weekend Food Festivala

Tijekom tri dana Weekend Food Festivala koji se održava od 19. do 21. travnja, posjetitelji će uživati u predavanjima, panel diskusijama, druženju, isprobavanju zanimljivih jela i naravno, dobroj zabavi!