Obavijesti

Promo sadržaj

Pet savršenih lokacija za fotografiranje u Hrvatskoj koje morate posjetiti

Pet savršenih lokacija za fotografiranje u Hrvatskoj koje morate posjetiti
6

Hrvatska je zemlja bogate povijesti, spektakularne prirode i nevjerojatnih prizora koji ostavljaju bez daha

Bilo da ste zaljubljenici u prirodu, arhitekturu ili jednostavno želite uhvatiti spontane i posebne trenutke, donosimo pet savršenih lokacija za fotografiranje koje jednostavno morate posjetiti. Na vama je samo da se opremite kvalitetnom kamerom koja će vjerodostojno dočarati sve detalje bajkovitih lokacija.

Modra špilja na Biševu

Na otoku Biševu, malenom biseru Jadrana, smjestila se jedna od najfotogeničnijih lokacija u Hrvatskoj, Modra špilja. Teatralna kulisa poznata po igri oblika i boja te po svojoj nevjerojatnoj plavoj svjetlosti koja se reflektira u vodi, stvara bajkovit ambijent savršen za jedinstvene fotografije. Kako bi čarobna modra boja došla do izražaja u tmini špilje, iskoristite Nightography značajku noćne kamere Galaxy A55 5G ili A35 5G pametnog telefona i snimite jasnije i živopisnije fotografije čak i u izazovnim uvjetima, bez gubitka detalja i tonova boja.

Stari grad Korčula

Još jedna otočna destinacija, Korčula, poznata kao rodno mjesto slavnog moreplovca Marka Pola, dom je jednog od najbolje očuvanih otočnih srednjevjekovnih gradova na Mediteranu. Ova srednjovjekovna ljepotica pruža brojne fotogenične lokacije, uključujući uske ulice, stare zidine, crkve i palače. Posebno impresivni su zalasci sunca koji se odražavaju u moru oko Korčule, stvarajući bajkovitu atmosferu koja će ostaviti jedinstven dojam na svakog posjetitelja.

Mađerkin breg

Mađerkin breg, smješten u blizini grada Varaždina, slikovita je lokacija koja će očarati svakog posjetitelja. Ovaj brežuljak nudi prekrasan pogled na okolne vinograde, polja i šume, a posebno je atraktivan tijekom proljetnih i jesenskih mjeseci kada se priroda budi i mijenja boje. Brijeg je svega par metara niži od najviše točke Međimurja pa pogled s njega dopire do čak četiri države — Austrije, Slovenije, Mađarske i Slovačke. Spektakularni pejzaži i krajolici koji su karakteristični za ruralnu Hrvatsku upotpunjeni su i dodatnim sadržajima poput degustacija dobrog vina, domaće hrane ili šetnji vinogradom. Odmarajući uz ukusne domaće zalogaje, brzo i jednostavno možete urediti svoje fotografije uz značajku Edit Suggestion samo jednim pritiskom na gumb, a Galaxy AI će predložiti savršeno prikladna podešavanja za svaku fotografiju.

Izvor rijeke Cetine

Izvor rijeke Cetine smješten je usred dalmatinskog krša, okružen planinama i šumama. Ovo je mjesto nevjerojatne prirodne ljepote, a uz očaravajuće boje, posjetitelje fascinira i njegova dubina te činjenica da veliki dio samog jezera nije istražen. Iako je najpopularniji način fotografiranja iz ptičje perspektive kada iz zraka izgleda poput velikog modrozelenog oka, prekrasne fotografije možete snimiti i iz drugih kutova, širokokutnom kamerom visoke rezolucije od 50 MP nove Galaxy A serije, koja vjerodostojno prikazuje sve boje i detalje ovog očaravajućeg prizora.

Brseč

Brseč, mali grad smješten na istočnoj obali Istre, nudi prekrasne pejzaže i jedinstven pogled na Jadransko more. Sa svojim slikovitim kamenim uličicama, srednjovjekovnim zidinama i prekrasnim pogledima s visoravni, Brseč je pravi skriveni raj za ljubitelje fotografije. Uz pogled na prekrasne tirkizne uvale ili slikovite zalaske sunca sa stjenovitih litica, ova lokacija pruža nevjerojatne prilike za snimanje nezaboravnih fotografija, a oni željni istraživanja imaju priliku snimiti i fotografije u najmanjem kazalištu na svijetu koje se nalazi upravo u ovom bajkovitom gradiću.

Hrvatska nudi bogatstvo inspirativnih lokacija koje će vas ostaviti bez daha. Od prekrasnih prirodnih pejzaža do bogate kulturne baštine, ovih pet lokacija samo su neki od hrvatskih bisera vrijednih divljenja. Kako bi vaše fotografije vjerodostojno prikazale čaroliju destinacija, iskoristite posebnu ponudu gdje uz kupnju Galaxy A55 5G i Galaxy A35 5G pametnih telefona na poklon dobivate Galaxy Buds FE bežične slušalice, uz prethodnu registraciju kroz Samsung Members aplikaciju. Promotivni period vrijedi od 14. do 28. ožujka ili do isteka zaliha.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe
PROMO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe

Posjetili smo dvije iznimne žene koje svakim danom ruše nametnuta rodna ograničenja i dokazuju istinsku snagu žena

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"
PROMO

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"

Duhovno-glazbeni spektakl godine okupit će najpopularnije izvođače duhovne glazbe u Areni Zagreb
"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura
PROMO

"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura

Svaki put kad kineski predsjednik Xi Jinping održi novogodišnji govor, njegove police u uredskom prostoru unutar kompleksa Zhongnanhai uvijek su proučavali znatiželjni knjiški crvi diljem zemlje i svijeta.