Obavijesti

Promo sadržaj

Počinje IZZI Kvizzi online natjecanje u znanju za 150 000 učenika od 1. do 4. razreda OŠ

Počinje IZZI Kvizzi online natjecanje u znanju za 150 000 učenika od 1. do 4. razreda OŠ
2

Prvi put, od 22. ožujka do 6. svibnja, održat će se najveće online natjecanje u znanju u Republici Hrvatskoj za učenike razredne nastave

Natjecanje se održava na hrvatskoj digitalnoj obrazovnoj platformi IZZI koju je izdavač Profil Klett besplatno otvorio svim učenicima i učiteljima u Hrvatskoj tijekom pandemije koronavirusa. Više informacija pogledajte na izzi-kvizzi.hr.

Razredi iz škola diljem Hrvatske raspoređeni su po uzrastima (od 1. do 4. razreda) i natječu se u tri faze:

  • pretkvalifikacije, koje se održavaju od 22. ožujka do 15. travnja, u kojima razredi rješavaju redovni nastavni sadržaj na IZZI-ju i osvajaju XP bodove, a prvih 100 iz svake kategorije ulazi u polufinale
  • polufinale IZZI Kvizzija, koje se održava od 19. do 25. travnja, u kojima učenici top 100 škola iz svake generacije rješavaju kvizove znanja i skupljaju XP bodove, a top 10 škola iz svake kategorije ulazi u finale
  • finale IZZI Kvizzija, koje se održava od  3. do 6. svibnja, u kojem se najboljih 10 razreda u svakoj generaciji između sebe natječu u kvizovima znanja, a pobjednik je razred koji je ostvario najviše točnih odgovora u najkraćem vremenu.

Koristim se IZZI-jem svaki dan u nastavi tako da mislim da će jedno ovakvo natjecanje u znanju biti korisno učenicima. Zato jer su sadržaji zabavni i s njima učenici lakše uče. I razvijaju vještine. Koristeći digitalne sadržaji, poput dokumentarnih filmova, kvizova, igrica, animacija i sl. učenici baš uživaju i njihovi rezultati su bolji.!“ – rekla je Tea Kraljić iz Osnovne škole Cvjetno naselje.

 

Naša poruka „Učitelji na prvom mjestu“ nije samo slogan, mi to doista živimo i zato smo ponosni na ovaj projekt koji će pomoći učiteljima u borbi za znanje koja je u okolnostima pandemije i velikih potresa još zahtjevnija. Cilj je IZZI Kvizzija pokazati najmlađim učenicima da znanje može biti zabavno i da je znanje doista najvrjednija valuta koju im, što god se događalo u budućnosti, nitko ne može uzeti“ – istaknuo je direktor izdavačke kuće Profil Klett, dr. sc. Dalibor Greganić.

Trenutno se na platformi IZZI nalazi više od 150 000 učenika razredne nastave koji imaju mogućnosti sudjelovati u ovom online natjecanju znanja, a razred koji u svojoj generaciji bude najbolji u IZZI Kvizziju, za svoju će školu osvojiti pametnu ploču i još mnoge vrijedne nagrade za učitelje i učenike.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Eurospin nastavlja ekspanziju diljem Hrvatske
PROMO

Eurospin nastavlja ekspanziju diljem Hrvatske

U idućih 12 mjeseci najavljena su otvorenja 12 novih trgovina

Dobitnici milijunskih jackpota otkrivaju što su prvo kupili s novcima od dobitka
PROMO

Dobitnici milijunskih jackpota otkrivaju što su prvo kupili s novcima od dobitka

U SuperCasinu jackpot iznosi preko 1.6 milijuna eura!
Sad je lakše biti lakši
PROMO

Sad je lakše biti lakši

Sa svih strana nude nam se rigorozne dijete koje nude samo prividna i kratkoročna rješenja uz puno muke i rizika za zdravlje. Kako odabrati onu pravu dijetu, prilagođenu baš meni?