Obavijesti

Promo sadržaj

Pretjerujete u hrani za Uskrs? Pomozite probavi na vrijeme

Pretjerujete u hrani za Uskrs? Pomozite probavi na vrijeme

U tjednu pred Uskrs već se naveliko priprema blagdanska trpeza koja će se naći na stolovima za nedjeljni ručak. Uživanje u „grešnim zalogajima“ će se manifestirati na loš način. Iznimno je važno upravo u tim trenucima pomoći mu kako bi se ponovno doveo u ravnotežu.

U tjednu pred Uskrs već se naveliko priprema blagdanska trpeza koja će se naći na stolovima za nedjeljni ručak. Od kuhane šunke, sira, pogače, orahnjače i makovnjače sve do pečenja - masne i teške hrane neće nedostajati. Uživanje u „grešnim zalogajima“ će se manifestirati na loš način. Probavni sustav, naime, bit će opterećen i dolazit će do zatvora, nadutosti, plinova, dijareje i bolova u trbuhu. Iznimno je važno upravo u tim trenucima pomoći mu kako bi se ponovno doveo u ravnotežu.

Neugodni simptomi posebno će se pojačati kod osoba kojima je dijagnosticiran sindrom iritabilnog crijeva, od kojeg u Hrvatskoj boluje više od 500.000 ljudi, no pošteđeni neće biti ni oni koji trpe tek poneke simptome.

Zbog toga je iznimno važno pomoći probavnom sustavu kako bi se što brže oporavio i ponovno doveo u balans. Veliku ulogu pritom igraju butirati, bifidobakterije i fruktooligosaharidi - tri komponente koje su prvi put u Hrvatskoj dostupne u jednom proizvodu. Riječ je o Colosalu, jedinstvenom pojačanom butiratu namijenjenom osobama sa simptomima sindroma iritabilnog crijeva. Zahvaljujući jedinstvenoj formuli, Colosal se oslobađa ciljano u debelom crijevu gdje se tri komponente oslobađaju, međusobno nadopunju i daju maksimalan učinak kod sindroma iritabilnog crijeva.

Butiratna kiselina

Butiratna ili maslačna kiselina, malo je poznata, a izrazito bitna kao hrana za stanice koje oblažu debelo crijevo. Upravo u njoj leži snaga Colosala, jer butirati potiču imunološku ravnotežu, pomažu u snižavanju pH vrijednosti u debelom crijevu i djeluju protuupalno. Osim toga, uloga butirata posebno dolazi do izražaja u blagdansko vrijeme kada se prekomjeran unos teško probavljive hrane manifestira kroz dijareju, bolove u trbuhu, nadutost i opću malaksalost. Butiratna kiselina, naime, ublažava te simptome i pomaže umornom probavnom sustavu.  

Bifidobakterije 

Bifidobacterium bifidum i Bifidobacterium lactis, žive su bakterijske kulture i važni sastojci crijevne mikrobiote. Riječ je o „dobrim bakterijama“ koje žive u crijevu, sprječavaju rast i razmnožavanje patogenih bakterija u crijevima i utječu na poboljšanje ravnoteže crijevne mikroflore. One pomažu u situacijama dijareje, konstipacije i drugih crijevnih poremećaja. S druge strane, njihov broj tijekom života otpada i zbog toga ih je potrebno dodatno unositi u organizam. Spajanje butiratne kiseline i bifidobakterija naročito pozitivno utječe na crijeva, jer bifidobakterije dodatno stvaraju butirat, a upravo to je jedna od odlika Colosala.

Fruktooligosaharidi 

Bifidobakterije se hrane fruktooligosaharidima (FOS), šećerima koji su otporni na razgrađivanje u gornjem dijelu probavnog trakta. Nerazgrađeni dospijevaju u debelo crijevo gdje stimuliraju rast bifidobakterija, sprječavaju rast štetnih bakterija i potiču proizvodnju butiratne kiseline. U kombinaciji s bifidobakterijama, FOS poboljšavaju probavljanje i apsorpciju hranjivih tvari te pomažu u prevenciji disfunkcionalnih crijevnih poremećaja poput zatvora ili dijareje.

Tri komponente, dakle, blagotvorno djeluju na probavne tegobe kod osoba sa sindromom iritabilnog crijeva, ali i onih koje muče tek poneki simptomi. Spojeni u Colosal, butirati, bifidobakterije i fruktooligosaharidi daju trostruku moć za svaki organizam. 

Colosal potražite u ljekarnama diljem Hrvatske.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?