Obavijesti

Promo sadržaj

Priča iz Slavonije: od domaćeg polja do domaćeg piva

Priča iz Slavonije: od domaćeg polja do domaćeg piva
2

Kvalitetu domaćeg pivarskog ječma prepoznala je pivovara iz Karlovca koja u proizvodnji svojeg najpopularnijeg piva - Karlovačkog - koristi ječam dobiven isključivo s hrvatskih polja

Domaći poljoprivrednici sve se više okreću uzgoju pivarskog ječma koji postaje hit poljoprivredna kultura. Riječ je o kulturi koja spada u kategoriju tradicionalnih na našem području, poput pšenice. No, za razliku od pšenice, cijena ječma je od 5 do 20 posto veća, dok ranija žetva znači i raniji novac koji poljoprivrednicima stiže od otkupa.

Kvalitetu domaćeg pivarskog ječma prepoznala je pivovara iz Karlovca koja u proizvodnji svojeg najpopularnijeg piva - Karlovačkog - koristi ječam dobiven isključivo s hrvatskih polja. Blizina polja i tvornice jamči im sigurnost te kontrolu proizvodnje osnovne sirovine, što je pozitivan i rijedak primjer u domaćoj prerađivačkoj industriji.

Uzgojem pivarskog ječma zadovoljna su i braća Silvio i Kristijan Trnka iz Dragalića. Ječam je jedna od kultura koju uzgajaju, a veći prihodi od poljoprivrede razlog su zašto su odlučili ostati u svom selu. Ječam koji uzgajamo je vrhunske kvalitete – koristimo domaće sjeme, a nakon uzgoja na našim poljima prodajemo ga domaćem prerađivaču. Dodatnu potvrdu kvalitete našeg ječma dobivamo time što se on koristi za proizvodnju ječmenog slada i završava u našem omiljenom pivu - ističu braća Trnka kojima je poljoprivreda obiteljska tradicija.

Sve količine sigurno otkupljuje  Poljoprivredno prehrambeni kompleks iz Nove Gradiške, a direktor PPK Danko Vincetić ističe kako je 2017. najbolja godina otkad ugovaraju proizvodnju. Žetva pivarskog ječma je gotova i mogu s ponosom istaknuti kako ćemo ove godine otkupiti rekordnih 65.000 tona. Prinosi su iznimno dobri jer naš tim organizira, ugovara i tehnološki prati cijelu proizvodnju. S pivovarom iz Karlovca pokrenuli smo i Klub proizvođača ječma Karlovačko, kroz koji okupljamo proizvođače te im nudimo cjelokupnu stručnu podršku. Rezultati tog rada vidljivi su kroz sve veći broj hektara na kojima je u našoj zemlji posađen pivarski ječam - rekao je Vincetić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini