Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 10

Sad je vrijeme: Iskoristite akcijsku ponudu i poticaje za kupnju električnih automobila

Sad je vrijeme: Iskoristite akcijsku ponudu i poticaje za kupnju električnih automobila

Zbog sve većih upozorenja o zagađenosti okoliša, velike kompanije svoje su proizvode učinile ekološki prihvatljivijima, pa tako na cestama sve više viđamo električne automobile

VIDEO

Stanje okoliša danas je možda jedno od najtežih otkad postoji čovjek. Uz otpad koji zatrpava Zemlju, zagađen zrak jedan je od najvećih problema. Pogoduje mu smog koji ispuštaju tvornice, a još više ispušni plinovi iz automobila. Danas samo 10% osobnih automobila čine oni na struju, ali ohrabruje to što je njihov trend sve popularniji. Donosimo vam sve što biste trebali znati o pogodnostima električnih vozila te kako ih kupiti po povoljnijoj cijeni.

Predstavljaju spas za okoliš, ali i za ljude

Jedan od najvećih svjetskih brendova, Hyundai, posljednjih se godina aktivirao u proizvodnji električnih automobila, koji koriste energiju pohranjenu u punjivim baterijama, a u usporedbi s vozilima koja imaju motor s unutarnjim izgaranjem tiši su i nemaju ispušnih plinova. Rastom popularnosti ovog trenda sve više na vidjelo izlaze njegove prednosti, od kojih je prva to da ne onečišćuju okoliš jer je električna energija putem koje se pokreću obnovljiva, a benzin nije. Električni automobil nema emisija ispušnih plinova, koji su štetni za zdravlje, a bolja kvaliteta zraka dovodi do manje zdravstvenih problema.


Troše manje novca

Isto tako, održavanje električnih automobila je povoljnije, a i manje potrebno nego kod ostalih. Tiši su od vozila na plin, što znači da stvaraju manje buke. U Hyundaiju se vode idejom stvaranja napretka za cijelo čovječanstvo, što ih neprestano potiče na kreiranje suvremenijih i manje štetnih vozila. Elektrifikacija je velik dio ostvarivanja njihove zelene misije, a predstavlja postupak napajanja električnom energijom i, u mnogim kontekstima, uvođenje takve snage prelaskom s dosadašnjeg izvora energije. Temeljni i ključni cilj elektrifikacije vozila je zamjena benzinskog pogona električnim pogonom.

U Hrvatskoj Hyundai nudi plug-in, hibridne i potpuno električne modele. Plug-in hibridni automobili (PHEV) za svoj pogon mogu koristiti električnu struju i benzin, hibridni su najčešća kombinacija benzinskog ili dizelskog motora s elektromotorom, a potpuno električni modeli pokreću se isključivo na struju.

Ovo su hit modeli na tržištu

Za razliku od hibrida i plug-in modela, potpuno električna vozila, poput KONE Electric i IONIQ Electric, ne koriste gorivo, a vožnja je bez ikakve emisije štetnih plinova. Jednostavniji motori osiguravaju i bolje kočenje, što znači da morate manje pritiskati papučicu kočnice i trošiti kočione pločice i diskove. Uz to, potpuno električni automobili imaju mnogo manje troškove "goriva", tj. punjenja, u usporedbi s benzinskim ili dizelskim vozilima. Samo punjenje odvija se na dva načina: putem vanjskog izvora ili tijekom kočenja, a ono što je najvažnije – s obzirom na to da nemaju motor s unutarnjim izgaranjem, nema niti oslobađanja štetnog CO2.

Hyundai IONIQ Electric oduševit će sve ljubitelje modernog dizajna i bešumne vožnje. Ne proizvodi uopće emisiju štetnih plinova, a istodobno pruža uzbudljivo iskustvo vožnje čiji je domet s jednim punjenjem 311 km. Električna verzija omiljenog obiteljskog SUV-a, Hyundai KONA Electric prve generacije, omogućuje prelazak s jednim punjenjem čak 484 km. Možda je upravo zbog toga najprodavaniji električni SUV u Hrvatskoj, a toj laskavoj tituli pridonio je i dizajn, vođen potrebama vozača i putnika.

4
| Foto: PROMO/kolaz

 

Iskoristite akciju i poticaje!

Hyundai je pod sloganom "Vozi pametno, vozi zeleno" postao pružatelj rješenja za mobilnost koja omogućava ljudima da se lako kreću i povezuju jedni s drugima te im tako omogućuju da svoje vrijeme učine vrednijim, pritom se brinući i o okolišu. Upravo je zato za kupce pripremio posebnu akcijsku ponudu na svoje električne modele – Konu i Ioniq.

Uz državne poticaje od 70.000 kuna i Hyundai EKO bonus od 10.000 kuna, Ioniq Electric Comfort s baterijom od 38 kWh može biti vaš za već 194.990 kuna, a nova redizajnirana Kona Electric dolazi uz EKO bonus od 10.000 kn bruto.

Sve što trebate je javiti se ovlaštenom Hyundai koncesionaru i iskoristiti državne poticaje od 70.000 kn te Hyundai EKO bonus, uz koje nova Kona Electric može biti vaša već za 179.990 kuna. Uz to, Kona Electric, najprodavaniji električni SUV u Hrvatskoj, trenutno je dostupna uz državne poticaje od 70.000 kn i EKO bonus do čak 30.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura