Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 1

Saznajte kako gledati TV bez antene i ugovora, bilo kad i bilo gdje, a usput imati i HBO

Saznajte kako gledati TV bez antene i ugovora, bilo kad i bilo gdje, a usput imati i HBO

Nekad smo se u točno određeno vrijeme okupljali ispred TV-a kako ne bismo propustili 'Dnevnik' ili 'Esmeraldu'. Jer tko zakasni, nema vraćanja. Danas streaming servisi pružaju tolike mogućnosti da sadržaj možemo gledati i do 30 dana unatrag

VIDEO

Osvrnimo se najprije na razdoblje koje je tome prethodilo. Nakon dolaska televizije u Hrvatsku, 1956. godine, mnoga kućanstva u prvih nekoliko godina nisu imala televizor, a u ranim '60-ima televizor je bio luksuz koji je samo nekima bio dostupan. Prema pisanju tadašnjih novina, 1963. godine zabilježen je samo jedan televizor na 122 stanovnika. Poslije je prodaja počela rasti, a oni koji u međuvremenu nisu imali pristup češće su posjećivali susjeda sretnika ne bi li uživali u čarima TV-a.

Tijekom '70-ih i '80-ih godina došlo je do razvoja velikih televizijskih projekata, a taj period pamtimo i po popularnim TV uspješnicama, poput "Kviskoteke", "Gruntovčana", "Prosjaka i sinova", "Mejaša", "Jelenka", "Našeg malog mista" i mnogih drugih. One su bile glavni razlog zbog kojeg se cijela obitelj nestrpljivo okupljala oko televizora

Ekrani su tad bili znatno manje veličine nego današnji, pa su djeca standardno ‘’kampirala’’ ispred TV-a ne bi li iz prvog reda pogledala "Baltazara" prije "Dnevnika". No u '90-ima, dolaskom interneta, mnogo se toga promijenilo.

Internetska i TV revolucija

Poznato je da je internet u Hrvatsku došao 1992., no pravi procvat doživio je nakon 1995. godine. Iako je u početku trebao služiti u akademske svrhe, ubrzo je postalo jasno da internet postaje najdostupniji, najbrži i najsadržajniji medij. Zbog toga je televizija morala prilagoditi svoje formate, a poslije je uspjela i iskoristiti njegove prednosti. To je bio samo početak revolucije koja se prelila u 21. stoljeće.

Prava transformacija TV-a počela je dolaskom pametnih televizora i streaming servisa, koji su funkcionirali zahvaljujući internetu. Gledanje televizije u ovom je razdoblju poprimilo neke sasvim druge karakteristike. Streaming servisi omogućili su nam da upravljamo svojim vremenom i sadržajem koji želimo gledati. Od tog trenutka više nismo bili vezani za jedno vrijeme i mjesto, a omiljene serije, filmove i dokumentarce danas možemo gledati u pokretu, s mobitela, tableta ili laptopa. 

Tako je prošle godine na hrvatsko tržište stigao novi streaming servis, pod nazivom GONET.TV. Za oko nam je zapelo to što svojim korisnicima nudi neke nove mogućnosti u odnosu na druge platforme. Pregledali smo njegovu ponudu, a zaključke donosimo u nastavku.

Moderna televizija bez obaveza

Prvo što nam se svidjelo kod GONET.TV-a je to što ne zahtijeva ugovornu obvezu te pri njegovu instaliranju nema potrebe za kablovima, antenama i prijamnicima. Sve što trebate je internetska veza, i to čak ona s minimalnom brzinom (najmanje 3 Mb/s).

Nakon preuzimanja aplikacije GONET.TV potrebna je registracija te odabir paketa. Mi smo aplikaciju preuzeli na Smart TV-u, ali valja napomenuti kako se GONET.TV može gledati bilo kad i bilo gdje na raznim drugim uređajima, kao što su mobitel, tablet, računalo ili putem Android TV Boxa.

Ako u bilo kojem trenutku shvatite da vam usluga ne odgovara i želite je otkazati, to možete učiniti bez problema jer ovdje plaćate samo razdoblje u kojem želite gledati TV.

- Želja nam je bila omogućiti korisnicima gledanje TV sadržaja kad imaju vremena i da gledaju samo ono što ih zanima, a ne ono što se trenutno uživo pušta na televiziji. Zahvaljujući znatno nižoj cijeni od one koju nude multinacionalne tvrtke, nudimo uslugu uz koju svi mogu uživati u svojim domovima, u najboljem odnosu cijene i kvalitete ponude TV programa. Iza ovog projekta stoji tim iskusnih programera i administratora. Nakon uspješnog projekta u Češkoj, odlučili smo ponuditi svoje usluge u Poljskoj i Slovačkoj, a u 2021. lansirali smo platformu i u Hrvatskoj - objašnjava Pavel Gorecki, direktor platforme GONET.TV.

Glavne prednosti GONET.TV-a

Za razliku od mnogih drugih sličnih platformi, koje rjeđe osvježavaju svoj sadržaj, primijetili smo da se u videoteci GONET.TV-a češće dodaju nove serije, filmovi, dokumentarci i animirani filmovi, premda se zadržavaju kraće (30 dana nakon emitiranja). Iz GONET.TV-a objasnili su kako njihova videoteka sadrži preko 1600 filmova, tisuće serija, dokumentaraca i sadržaja za djecu s prijevodom, ali nudi i sportske događaje.

S obzirom na bogat sadržaj videoteke, vođeni blagdanskim duhom, odlučili smo pogledati obiteljsku komediju ''Božić u osamdesetima'' na HBO-u, koja daje duhovit i iskren osvrt na avanture iz djetinjstva. Ako tražite božićni film za opuštanje, svakako mu dajte šansu.

Pored raznolikog sadržaja, posebno je atraktivna mogućnost gledanja nacionalnih kanala poput HRT-a, RTL-a i Nove TV uživo i filmskih programa, Cinestara, Filmboxa, HBO-a i Cinemaxa. Pritom je dostupno i mnogo drugih domaćih i stranih programa te sadržaj iz ponude HBO-a. Za one koji često putuju dobra je vijest i to da se svi programi mogu gledati bilo gdje u Europskoj uniji.

Ako sadržaj planirate gledati na Smart TV-u, PC-u ili mobitelu, odaberite Klasik paket, s kojim dobivate 109 TV programa i 1649 filmova. A u slučaju da posjedujete stari televizor, možete odabrati GONET.TV box. Cjelokupnu ponudu i cijene paketa možete provjeriti ovdje.

Opcije koje su se pokazale korisnima

S obzirom na to da smo uslugu isprobali u tjednu u kojem je Hrvatska igrala protiv Brazila na SP-u, uz pomoć opcije gledanja unatrag odmah smo vratili najbolje trenutke utakmice i tako nismo morali čekati još koji dan da ih netko objavi na YouTubeu.

Digitalna televizija GONET.TV ima i druge vrlo korisne značajke, kao što su pauziranje sadržaja, što je posebice korisno kod programa uživo. Tu je i besplatna snimalica, koja omogućuje da pauzirate TV program, primjerice, kad vam se počne spavati i pustite ga nakon emitiranja uživo.

Ako odlučite isprobati uslugu GONET.TV-a, možete to učiniti za 1 kunu tijekom 14 dana registracijom na službenoj stranici, a uz to vrijedi i popust od 50% na HBO paket za sve korisnike koji se pretplate na 6 mjeseci.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.