Obavijesti

Promo sadržaj

Sigurni u pokretu bez mobitela u rukama uz Tokić

Sigurni u pokretu bez mobitela u rukama uz Tokić
6

Sve više vozača svakodnevno koristi mobitel za vrijeme vožnje, a Tokić upozorava da se ovaj trend negativno odražava na sigurnost svih sudionika u prometu

Početak nove školske godine pravi je trenutak za okretanje novog lista, pa tako i odlična prilika da se riješite loše navike korištenja mobitela u prometu.

Vozači koji tipkaju na mobitel ne upravljaju svojim životom

Gotovo da ne postoji sudionik u prometu, kojem zbog vlastite ili tuđe nepažnje nije barem jednom ugrožen život. Međutim, čak niti nakon što okuse ovaj veliki strah na vlastitoj koži, korištenje mobitela ne odgađaju za kasnije. Ovaj veliki problem modernog društva zapeo je za oko tvrtki Tokić, koja u sklopu društveno odgovorne kampanje „Sigurnost u pokretu“ poziva opću javnost da za vrijeme sudjelovanja u prometu mobitel ostave u džepu. Imajte na umu da samo jedan pogled na mobitel znači da vaše oči nisu u tom trenutku na cesti. Tako vas jedna poruka može koštati vašeg i tuđih života. 

Mala škola ponašanja u prometu za prvašiće

Novi prijatelji, obaveze, okolina i znanja čine početak školske godine punim uzbuđenja za prvašiće. Pored svega toga, pred njima je izazov i sigurnog odlaska do škole. Većini barem u prvim tjednima u tom odgovornom zadatku pomažu mame i tate, a Tokić je učenicima prvih razreda Osnovne škole Vukomerec približio pravila odgovornog ponašanja u prometu. Interaktivnu radionicu mališani su podržali s puno smijeha, pitanja i sudjelovanjem u zadacima. Njihovo znanje nagrađeno je prigodnim torbicama za mobitel, reflektirajućim naljepnicama i privjescima, koji će ih dodatno istaknuti i zaštititi u prometu.

Tokić vas poziva da ovih dana posebnu pozornost obratite na nestašne mališane, koji tek uče pravila ponašanja u prometu. Zbog njih i svih ostalih, skrenuli su pozornost javnosti na opasnosti koje korištenje mobitela za volanom, biciklom ili na nogama donosi u pokretu.

Tokić patrola na terenu

Nakon provedene radionice za prvašiće, proveli su i patrolu ispred škole. Nagradili su vozače, koji su stali ispred škole na pješačkom prijelazu. Svi vozači ukazali su na važnost vožnje ispravnog vozila, u nealkoholiziranom stanju uz poštivanje prometnih propisa.

Kao pravi primjer odgovornog ponašanja u prometu istaknuli bi gospođu Maju Vukelić, koja nastoji ne koristiti mobitel za vrijeme vožnje. Maja poziva vozače da se ponašaju društveno odgovorno, odnosno: „Pokraj škole usporiti svakako, ne koristiti mobitel, voziti ispravno vozilo i odgovorno se ponašati prema našim najmlađima.“
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.