Obavijesti

Promo sadržaj

Stiže nam 47. izdanje adrenalinskog spektakla Zagreb Open INA Delta Rally

Stiže nam 47. izdanje adrenalinskog spektakla Zagreb Open INA Delta Rally

Ljubitelji adrenalinskih vožnji i oktana ponovno će doći na svoje od 11. do 13. lipnja u Zagrebu kada se održava 47. izdanje Zagreb Open INA Delta Rallyja

Najdugovječnije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj ove će godine ugostiti više od 60 posada iz 10-ak europskih zemalja. Detalji događaja predstavljeni su u prostorima INA MAZIVA u Zagrebu, po čijem poznatom motornom ulju ovo natjecanje i nosi ime.

Dvodnevno natjecanje održat će se uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a uzbudljivi brzinski ispiti vozit će se u subotu u Zagrebu na Aveniji Većeslava Holjevca i u okolici Jastrebarskog, te u nedjelju na Sljemenu i Lazu. Ceremonijalni start i cilj relija planiran je na parkiralištu TŽV Gredelj, gdje će se nalaziti i servisni park. Na natjecanju će sudjelovati i naši proslavljeni vozači te Inini ambasadori Juraj Šebalj i Viliam Prodan koji je nedavno sudjelovao i na prestižnom WRC Croatia 2021. Rallyju.

INA je već tradicionalno dala podršku natjecanju. „Drago nam je da nas organizatori ovakvih vrhunskih događaja, sportaši te zajednica prepoznaju kao pouzdanog partnera. Isto čini i više od 200.000 naših kupaca koji svaki dan dolaze na naša maloprodajna mjesta. Našim ambasadorima i svim drugim natjecateljima želim puno sreće, a gledateljima da uživaju u uzbudljivim vožnjama“, izjavila je dr.sc. Barbara Dorić, članica Uprave Ine.

I ovogodišnji Zagreb Open INA Delta Rally održava se u složenim uvjetima epidemije korona virusa. Unatoč tome, uložili smo veliki napor i uz pomoć brojnih sponzora i donatora pripremili smo izazovno natjecanje koje od svih posada traži najveći napor i vještinu za savladavanje svih zamki i izazova 445 kilometara itinerera i više od 150 km brzinskih ispita“, istaknuo je Mato Šebalj, predsjednik autokluba INA Delta, te dodao: „Devet brzinskih ispit održavaju se u subotu, 12. lipnja na tradicionalnom prostoru kod Ine, Zagrebačkog velesajma i Avenije Većeslava Holjevca, te na potpuno novoj stazi u podnožju Samoborske gore s jaskanske strane. Drugi dan, u nedjelju 13. lipnja vozi se još 6 brzinskih ispita na svima dobro znanim stazama  na Sljemenu i Lazu.

INA Delta Rally je od 2016. dio FIA European Rally Trophyja, što znači da se vozi po istim pravilima kao i Prvenstvo Europe. Uvrštavanje utrke u viši rang natjecanja vozačima s najboljim rezultatima otvara se pristup Prvenstvu Europe te konačno i Svjetskom rally prvenstvu (WRC) koje su zaljubljenici u automobilske spektakle ovog proljeća mogli po prvi put uživo pratiti i u Hrvatskoj. Uz europske bodove, ovogodišnji INA Delta Rally bodovat će se za Europski rally trofej, Rally prvenstvo Hrvatske te Otvoreno prvenstvo Zagreba.