Obavijesti

Promo sadržaj

Što kad nemate novca za štetu u sudaru?

Što kad nemate novca za štetu u sudaru?
2

Ako ste aktivni sudionik u prometu i pritom vozač, gotovo je sigurno da će vam se kad tad dogoditi neka prometna nezgoda

Prometnom nezgodom definira se svaki događaj na cesti izazvan kršenjem prometnih propisa u kojem je sudjelovalo barem jedno vozilo u pokretu, a koje je izazvalo materijalnu štetu na vozilu, ali nije rezultiralo težim ozljedama sudionika u prometu ili njihovom smrću. Ako je u takvom događaju netko teže ozlijeđen, poginuo ili preminuo od posljedica sudara 30 dana od kada se dogodio, onda događaj nazivamo prometnom nesrećom. 

Bilo da izazovete sudar, lakše udarite u tuđe vozilo ili skrivite veću nesreću, morat ćete poduzeti neke korake kako biste i vi i ostali sudionici bili pravedno podmireni, i kako bi zakon bio ispoštovan. U slučaju da ste skrivili nezgodu koju vaše osiguranje ne pokriva, vrlo je vjerojatno da ćete sami morati podmiriti štetu na vlastitom vozilu, ali i na onom koje ste oštetili. 

Ipak, nema razloga za preznojavanje, Ako se nađete u sličnoj situaciji i zatrebate gotovinsku pozajmicu,  obratite se Ferratum banci. Još uvijek je u tijeku velika akcija u kojoj kao novi korisnik možete ostvariti besplatni kredit i uzeti pozajmicu do 4000 kn s 0 kn troškova, uz rok otplate od 30 dana.   

Dokumentiranje nezgode

Ako ste napravili lakši sudar, u kojem nema ozlijeđenih, morate pomaknuti auto s ceste kako ne biste usporavali ili ugrožavali promet oko sebe. Prije toga, sjetite se fotografirati mjesto nezgode, kao i oštećenja na automobilima. Ako možete, pomaknite vozilo, ako ne, osigurajte mjesto nezgode svjetlećim trokutom i pozovite policiju i vučnu službu.

Iako kod lakših nezgoda nije uvijek potrebno zvati policiju, nekada je to ipak pametno. Unatoč ispunjavanju Europskog izvještaja i izmjene kontakata s drugim sudionicima nesreće, policijski iskaz jedini je dokaz koji se može upotrijebiti na sudu u slučaju tužbe, a često i jedini dokaz koji uvažava osiguravajuća kuća. Ako u nesreći ima ozlijeđenih, onda svakako treba pozvati i policiju i hitnu pomoć te nikako ne micati vozilo s mjesta nesreće, već samo osigurati ga trokutom, a sebe reflektirajućim prslukom ako je vani mrak. 

Ispunjavanje Europskog izvješća o nezgodi

Iako nakon nezgode možete izmijeniti podatke o sudionicima u udesu i podatke o vozilima, najsigurniji način za to je ispunjavanje Europskog izvješća o nezgodi, koji kasnije možete predati svojoj osiguravajućoj kući. Ovo izvješće služi samo za kasnije utvrđivanje činjenica o uzroku i posljedicama nezgode, ali nije dokaz o nikakvom suglasju ili priznanju ičije krivice. 

Nakon toga morate podnijeti odštetni zahtjev svojoj osiguravajućoj kući. Oni obavljaju procjenu štete i nakon toga, prema svojem nahođenju, plaćaju troškove popravka vozila ili, ako je šteta veća od same cijene automobila, plaćaju njegovu punu procijenjenu vrijednost. 

Ako skrivite nezgodu, najgore što možete učiniti je pobjeći s mjesta nesreće. Za to možete biti kažnjeni s 3000 kn odštete, pet kaznenih bodova i šest mjeseci oduzimanja vozačke dozvole. Također se ne preporučuje ni usmeno dogovarati s ostalim sudionicima, davati im novac na ruke ili slično

Čak i ako ste svjesno krivi za nezgodu, najbolje je prihvatiti odgovorenost i posljedice. Ako budete morali platiti štetu van onoga što pokriva osiguravajuća kuća, u tome vam mogu pomoći pozajmice Ferratum banke. 

Čak i ako ste postojeći korisnik banke, ostvarujete popust od 30% na bankovnu naknadu za sve vrste kredita, s rokom otplate do 30 dana. U samo nekoliko klikova putem online obrasca novac može vrlo brzo biti vaš.

Uz Ferratum banku ne morate se bojati financijskih posljedica prometne nezgode, samo se pobrinite da sve učinite kako biste na mjestu nezgode osigurali sebe, svoje vozilo i zaštitili ostale sudionike u prometu, ili bolje, da do nezgode ni ne dođe.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe
PROMO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe

Posjetili smo dvije iznimne žene koje svakim danom ruše nametnuta rodna ograničenja i dokazuju istinsku snagu žena

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"
PROMO

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"

Duhovno-glazbeni spektakl godine okupit će najpopularnije izvođače duhovne glazbe u Areni Zagreb
"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura
PROMO

"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura

Svaki put kad kineski predsjednik Xi Jinping održi novogodišnji govor, njegove police u uredskom prostoru unutar kompleksa Zhongnanhai uvijek su proučavali znatiželjni knjiški crvi diljem zemlje i svijeta.