Promo sadržaj

Komentari 0

Studenac donacijom i humanitarnim angažmanom uljepšao blagdane potrebitima

Studenac donacijom i humanitarnim angažmanom uljepšao blagdane potrebitima

Vodeći maloprodajni lanac tijekom cijele je godine, a posebice u blagdanskom razdoblju, aktivno doprinosio zajednici

Studenac je u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, Caritasom i Udrugom za skrb o nezbrinutim životinjama iz Splita donacijama i inicijativama podržao najranjivije u društvu kako bi i oni imali što ugodnije blagdane.

Studenac će uoči blagdana uputiti novu donaciju Hrvatskom Crvenom križu u svim županijama u kojima posluje namijenjenu beskućnicima i siromašnim osobama starije dobi. Tijekom ove godine Studenac je tako Hrvatskom Crvenom križu ukupno donirao potrepštine i hranu u vrijednosti 150 000 kuna za pomoć socijalno ugroženim članovima zajednice. Također, prikupljana su financijska sredstva za program „Set za 5!“, za nabavu i podjelu higijenskih paketa za djecu.

Važna je humanitarna suradnja i adventska akcija s Caritasom. U odabranim trgovinama Studenca od Splita do Dubrovnika postavljene su košare u kojima se do Božića prikupljaju donacije kupaca i djelatnika. Volonteri i djelatnici Caritasa zatim će donirane artikle prikupiti i kao obiteljske pakete podijeliti korisnicima pomoći.

Humanitarno djelovanje i društvena odgovornost važan su dio poslovanja Studenca. Ponosni smo na suradnju s našim partnerima jer je pomoć zajednici uvijek važna, a posebice u ovom izvanrednom pandemijskom, ali ujedno i blagdanskom razdoblju. I zato nam je iznimno drago što možemo dati svoj doprinos i nekomu uljepšati blagdane“, izjavila je Nina Mimica, direktorica marketinga Studenca.

Vodeći maloprodajni lanac na Jadranu u blagdanskom razdoblju podržao je Udrugu za skrb o nezbrinutim životinjama iz Splita, i to kako bi se u hladnim zimskim mjesecima osigurala sredstva za nezbrinute pse i mačke. Na ulazu u odabrane trgovine postavljeni su stolovi udruge s besplatnim knjigama koje kupci i djelatnici mogu uzeti i, prema želji, donirati novčana sredstva u za to predviđenu kasicu.

U izazovnoj godini obilježenoj pandemijom koronavirusa Studenac nije zanemario ni prirodu. Predstavljen je tako „Korak bliže prirodi“, dugoročni projekt društvene odgovornosti osmišljen kako bi kompanija doprinijela očuvanju prirode. Prva ekoakcija u sklopu projekta provedena je u listopadu ove godine u suradnji s roniocima iz Udruge podvodnih aktivnosti Rostrum iz Splita. Bio je to prvi, ali važan korak u „ekomisiji“ kompanije zahvaljujući kojem je izvađeno čak 50-ak kubika raznovrsnog otpada i očišćeno podmorje uz splitski Žnjan.

Studenac proteklih godina kontinuirano ulaže u poboljšanje svojeg asortimana, usluga, ali i posebnih promotivnih programa radi ispunjavanja potreba kupaca i pružanja iskustva ugodne kupnje. No, isto tako, Studenac je usredotočen i na društveno odgovorno poslovanje odnosno doprinos zajednici, a svjestan utjecaja na društvo, u svoje će poslovanje dugoročno nastojati uvrstiti posebne projekte i suradnje koji daju vidljive pozitivne društvene učinke.