Obavijesti

Promo sadržaj

Studiranje uz dodatne prilike po mjeri svakog studenta

Studiranje uz dodatne prilike po mjeri svakog studenta
1

Veleučilište Edward Bernays, kroz brojne mogućnosti koje studentima nudi i u nastavi i izvan nje, važnost daje dodanoj vrijednosti studentskog života

Za studentski život mnogi kažu kako je najbolji dio mladosti, jer studirati ne znači samo učiti i polagati ispite već i imati prilike za učenje i povezivanje s drugima, kakve su ranije tijekom obrazovanja bile jednostavno nedostupne. Veleučilište Edward Bernays, kroz brojne mogućnosti koje studentima nudi i u nastavi i izvan nje, važnost daje upravo toj dodanoj vrijednosti studentskog života

Bernays ove godine obilježava 10 godina rada, a uz prijediplomski i diplomski studij iz područja komunikacijskog menadžmenta, nudi dva nova studijska programa u području poslovne ekonomije – prijediplomski studij Poslovno upravljanje i diplomski studij Vodstvo i menadžment. Studije na Bernaysu upisuju i redovni, ali i izvanredni studenti koji uz se uz studij bave profesionalno sportom, glazbom, plesom ili su u stalnom radnom odnosu, a individualan pristup i organizacija nastave na Bernaysu omogućuje im nesmetano obavljanje svih drugih studentskih obaveza.

Tako je među Bernaysovim studentima trenutačno preko 40 sportaša, od čega čak 10 reprezentativaca RH u različitim sportovima, a u ukupnom broju od preko 400 studenata Bernaysa, njih više od stotinu izvanrednih - među kojima i brojna već etablirana imena s poslovne scene. Među studenticama su i tri balerine iz ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, kojima je studiranje moguće jedino uz model kakav Bernays nudi - u protivnome bi, zbog ritma proba, premijera i redovnih termina predstava, akademsko obrazovanje morale odgoditi za vrijeme nakon završetka profesionalne baletne karijere.

Bernaysovi sportaši se uključuju i u sportske timove Veleučilišta s kojima ostvaruju izvrsne rezultate. Bernaysov futsal tim tri godine za redom je prvak natjecanja Unisport Zagreb, prošle godine osvojili su titulu prvaka države, dok su ove godine zauzeli drugo mjesto na Unisport Finalsima, a sad ih očekuje borba na Europskom prvenstvu. Dečki su sjajni, ali ni djevojke ne zaostaju, pa su odbojkašice Veleučilišta Edward Bernays prvakinje Unisport Zagreba.

S druge strane Studentski zbor Veleučilišta Edward Bernays je odlična organizacija za razvoj vještina kroz raznolika iskustva u brojnim projektima i inicijativama koje provodi. Od organizacije dodatnih edukacija, javnih tribina, druženja i humanitarnih akcija uz stalno vođenje računa o tome da se svi studenti Bernaysa osjećaju ugodno tijekom studija, samo su neke od aktivnosti Bernaysovog Studentskog zbora.

Međunarodno iskustvo kroz program Erasmus+

Bernays ima razvijenu mrežu Erasmus+ partnera, što studentima omogućuje provođenje semestra ili odrađivanje prakse u inozemstvu. Prilika je to za razmjenu znanja s kolegama iz drugih zemalja te stjecanje globalne perspektive i interkulturalnih vještina. Veleučilište je potpisnik više od 20 Erasmus+ sporazuma s visokoobrazovnim institucijama u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Turskoj, Francuskoj i Belgiji te za studente neprestano otvara prilike za vrijedna međunarodna iskustva - a o svemu brine Bernaysov Ured za međunarodnu suradnju.

Language Tandems za efikasno i kreativno usavršavanje engleskog jezika

Uz Erasmus+ program u sklopu kojeg studenti Bernaysa putuju u inozemstvo, ali i studenti iz inozemstva dolaze studirati na Bernays, Veleučilišta ima misiju povećavatii broj kolegija pa čak i programa koji se izvode na engleskom jeziku. U skladu s tim Bernays želi osigurati da studenti dobiju najkvalitetnije obrazovanje kako na hrvatskom, tako i na engleskom i drugim stranim jezicima.

Studenti diplomskih studija imaju mogućnost odabrati kolegij Language Tandems. Riječ je o inovativnom nastavnom sadržaju usmjerenom na povećanje jezičnih kompetencija Bernaysovih studenata, što rezultira kompletom znanja i vještina potrebnih za studiranje i snalaženje na engleskom jeziku. Bernays svoje studente kontinuirano motivira na sudjelovanje u međunarodnim znanstvenim konferencijama, pa tako i u organizaciji nadolazeće, sad već tradicionalne konferencije u Bernays Forum, ovaj put na temu uloge komunikacije i liderstva u kulturi promjene.

Program za povratak iz dijaspore u domovinu – BeReady2Return

Od 2021. Bernays potiče pripadnike hrvatske dijaspore na povratak u domovinu, dodjeljujući im, kroz projekt BeReady2Return besplatne školarine za studijske programe na Bernaysu. Kroz osiguravanje visokog obrazovanja i brojnih prilika za praksu i zaposlenje, Veleučilište im daje konkretan motiv za provođenje dijela života uz mogućnost trajnog ostanka u Hrvatskoj. Nastava se pritom izvodi na hrvatskom, uz pohađanje određenih kolegija na engleskom jeziku, dok je ispite u sklopu studija moguće polagati na hrvatskom ili engleskom jeziku. Također, nastava iz svih izbornih predmeta može se slušati na više svjetskih jezika.

Dosad se u Hrvatsku na taj način vratilo troje studenata, potomaka iseljenika iz Čilea, SAD i Tanzanije, nastavilo obrazovanje na Bernaysu te se nadaju nastavku života u domovini po završetku studija. U tijeku je novi ciklus natječaja u sklopu projekta BeReady2Return, a iseljeni Hrvati moći će birati između svih studijskih programa koje Bernays nudi – prijediplomskih i diplomskih studija iz područja komunikacijskog menadžmenta i novih studija poslovne ekonomije.

Program BRoma – obrazovna potpora pripadnicima romske zajednice

Još jedan odličan program obrazovne potpore koji Bernays provodi od akademske godine 2020./2021. pod nazivom BRoma uz partnerstvo sa Savezom Roma u Republici Hrvatskoj Kali Sara nudi obrazovnu potporu pripadnicima romske zajednice. Ovim programom daje se snažan doprinos u školovanju pripadnika romske zajednice kao podzastupljene i ranjive skupine. Program obuhvaća dodjelu školarina za prijediplomske studije na Bernaysu u razdoblju od pet godina, za šestero studenata, pripadnika romske zajednice.

Više o novim studijskim te ostalim programima Veleučilišta Edward Bernays proučite na:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Pokrenut je program prestanka pušenja, najmlađa polaznica ima 20, najstarija čak 80 godina
PROMO

Pokrenut je program prestanka pušenja, najmlađa polaznica ima 20, najstarija čak 80 godina

10 pušača koji žele prestati pušiti. Udruga CROHM koja je pokrenula pionirsku inicijativu prestanka pušenja uz pomoć bezdimnih proizvoda. Iskustva i rezultati će biti predstavljeni 28. svibnja na međunarodnoj konferenciji Biram bez dima: „Kako prestati pušiti?“. Za ostale pušače koji se žele informirati o bezdimnim proizvodima i žele prestati pušiti CROHM je pokrenuo birambezdima.hr

Specijalist za bol u zglobovima i mišićima.
PROMO

Specijalist za bol u zglobovima i mišićima.

Prema definiciji Hrvatskog jezičnog portala, specijalist je stručnjak u nekom užem području djelatnosti. No koliko god ta djelatnost možda bila uska, može biti korisna velikom broju ljudi, dodajemo mi. Posebno kada je u pitanju bol u zglobovima i mišićima.
'Furiosa: Pobješnjeli Max Saga' od danas moguće je pogledati u Cinestar kinima
PROMO

'Furiosa: Pobješnjeli Max Saga' od danas moguće je pogledati u Cinestar kinima

Blitz i CineStar Cinemas u IMAX-u okupili su mnoge ljubitelje spektakularne franšize Mad Max na premijeri neustrašive nove avanture kultnog redatelja Georgea Millera naziva “Furiosa: Pobješnjeli Max Saga”