Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Sve je spremno za drugo izdanje vinskog festivala Slavonija i Podravina, wine not!?

Sve je spremno za drugo izdanje vinskog festivala Slavonija i Podravina, wine not!?
14

Ukupno šest događanja: četiri ekskluzivna vinska eventa, vinski piknik i vinski maraton. Od 3. rujna do 1. listopada svi putevi vode u Virovitičko-podravsku županiju u kojoj je ladanje in

Neočekivano lijepa, neočekivano blizu... Virovitičko-podravska županija nova je hit destinacija kontinentalnog turizma, prostor na kojem se susreću Slavonija i Podravina, tamo rijeka Drava kreira najljepše meandre, a bilogorske, papučke i krndijske šume pozivaju na šetnju i planinarenje. Savršen izbor za izlet ili ladanje u obnovljenim kurijama i dvorcima na atraktivnoj Plemićkoj ruti. Pun pogodak za hedoniste koji će uživati u slavonskoj i podravskoj kuhinji, ali i neočekivano finim vinima obiteljskih butik vinarija. A na radost vinoljubaca njih je na padinama Bilogore, Krndije i Papuka sve više.  

Upućeniji znaju za dugu tradiciju vinarstva i vinogradarstva Virovitičko-podravske županije. Tu je daleke 1864. proizveden jedan od prvih pjenušaca u Hrvatskoj, a nema poznavatelja vina koji nije kušao višestruko nagrađivani zeleni silvanac iz Orahovice.  

Pa kad povežete sve ove atribute u jedinstvenu priču, a ambasadorica vam je enologinja Ivana Nemet, dobijete ekskluzivnu vinsku manifestaciju - Slavonija i Podravina, wine not!?. Njezino drugo izdanje očekuje vas od 03. rujna do 01. listopada.  

Mjesec dana čistog hedonizma 

Ružičasti nokturno u plemićkom ruhu u prekrasnom Dvorcu Janković 03. rujna, najbolji je uvod u čak šest ekskluzivnih vinskih eventa koji čine manifestaciju Slavonija i Podravina, wine not!? jedinstvenom. Posve drugačije iskustvo vinoljupce očekuje 11. rujna na pikniku u Park šumi Jankovac na Papuku. Wine&Art je 17. rujna u virovitičkom Dvorcu Pejačević, u Noskovcima će se 23. rujna ispreplesti dvije priče – ona o graševini i Dravska priča, a 24. rujna u Orahovici se „šeće“ i ispija vinski maraton. Ovogodišnja manifestacija zatvara se 01. listopada Vinom i poezijom u IC Kući Petra Preradovića u Grabrovnici. 

14
| Foto: Matija Turkalj

Za sve koji žele biti dio ove lijepe priče važno je napomenuti da je broj mjesta ograničen. Kotizacija za sudjelovanje po događanju iznosi 100 kuna, osim za Vinski piknik u Park-šumi Jankovac. Za njega je potrebno izdvojiti 150 kuna, a u cijenu je uključen najam piknik košarice za dvije osobe. Obrasci za kotizaciju i više informacija o manifestaciji mogu se pronaći na web stranici tzvpz.hr“, ističe Martina Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije, koja je uz lokalne turističke zajednice organizator ovog događanja.