Obavijesti

Promo sadržaj

Svečana podjela majstorskih diploma u Obrtničkoj komori

Svečana podjela majstorskih diploma u Obrtničkoj komori
5

Svečana podjela majstorskih diploma, na kojoj je svoju majstorsku diplomu preuzelo 90 majstora i majstorica, održana je 06. srpnja 2017. godine u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika

Na jesenskom roku 2016. godine i proljetnom roku 2017. godine, u organizaciji Obrtničke komore Zagreb, uspješno su majstorske ispite položila 180 kandidata u 22 zanimanja. 

Majstorski ispit najviši je stupanj obrazovanja u obrtničkim zanimanjima kojim se stječe strukovna kvalifikacija i titula majstora te otvara mogućnosti za daljnje napredovanje u karijeri, otvaranje obrta, izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja i veću konkurentnost u predstavljanju i poslovanju.

Jedna od najvažnijih zadaća majstora je i prenošenje stečenih znanja  i vještina novim generacijama. Majstorice i majstori imaju značajnu ulogu  kao stručni učitelji koji kod mladih ljudi-budućih obrtnika trebaju razviti i poticati osobnu, stručnu  i socijalnu kompetenciju te im pomoći da se razviju u  stručne i kvalitetne majstore i ljude.

Na svečanosti su, uz dobitnike majstorskih diploma, prisustvovali pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, stručna savjetnica za djelatnost srednjeg odgoja i obrazovanja Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Iva Milardović Štimac, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašaić, zamjenica glavne tajnice i voditeljica odjela za obrazovanje HOK-e Mirela Lekić te voditeljica projekata Zagrebačkog velesajma i sajma obrtništva Nada Banek. Dodjeli majstorskih diploma nazočili su i potpredsjednici  Obrtničke komore Zagreb i predsjednici udruženja obrtnika, kao i članovi tijela Komore. 

Također, ovo je bila prilika da se dodjele priznanja za izniman doprinos na realizaciji 2. Zagrebačkog obrtničkog sajma koji je ove godine na Zagrebačkom velesajmu okupio 4 500 učenika. Zagrebački obrtnički sajam na jednom mjestu okuplja obrtnike s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije koji prezentacijama svojih struka učenicima sedmih i osmih razreda pomažu lakše odlučiti o upisu budućeg zanimanja. Za iznimnu suradnju i pomoć pri organizaciji 2. Zagrebačkog obrtničkog sajma priznanja su dodijeljena gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću i županu Zagrebačke županije Stjepanu Kožiću. 

Priznanja su, između ostalih, uručena pročelnici Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirki Jozić, pomoćnici pročelnika za odgoj i obrazovanje Grada Zagreba Katarini Milković, kao i pročelniku Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Damiru Fašaiću te Dini Tomšić, voditeljici podružnice Zagrebačkog velesajma.  Zahvalnice  za ostvarenu uspješnu suradnju na 2. Zagrebačkom obrtničkom sajmu dodijeljene su  obrtničkim i srednjim strukovnim školama,  kao i vrijednim obrtnicima s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije. 

Povodom jubilarnih 10. Obrtničkih sportskih igara, na kojima je Obrtnička komora Zagreb već 8. put ostvarila ukupnu pobjedu, uručena su priznanja i zahvalnice zaslužnim obrtnicima i udruženjima obrtnika za sudjelovanje na 10. Obrtničkim sportskim igrama, kao i za dosadašnju uspješnu organizaciju i rezultate u proteklih deset godina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Biraj limenku, opet i opet i opet!
PROMO

Biraj limenku, opet i opet i opet!

Svima draža ambalaža

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva
PROMO

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva

Damjan Rudež, novi predavač Skill Boxa, profesionalni košarkaš, najbolji je primjer mladima kako je na svom putu odabrane karijere pa potom ulaganjem u svoje obrazovanje, nastavio putem uspješnog poduzetnika.
Na što pripaziti prilikom kupnje opločnik
PROMO

Na što pripaziti prilikom kupnje opločnik

Otkrijte prednosti betonskih opločnika u razgovoru s Dorianom Žunićem