Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Tisuće razloga za gol – 30.000 kuna i za Društvo distrofičara Istra

Tisuće razloga za gol – 30.000 kuna i za Društvo distrofičara Istra
2

Predsjednik Društva Robert Raste: “Financijska pomoć koju smo dobili od Germanie biti će iskorištena kao početno sredstvo za nabavku posebnog kombi vozila za potrebe invalidnih osoba.”

Perišić, Vlašić, Modrić... Zagreb, Osijek, Pula... Hrvatska je nizala golove na EURU, a Germania sad širom zemlje zahvaljući goleadi naše momčadi donira. U sklopu akcije Tisuće razloga za gol, za svaki pogodak Hrvatske na EURU, ova društveno odgovorna tvrtka donirala je 30.000 kuna, a pomoć je već stigla na adrese Udruga Hureka i Rijeka ljubavi. Sada je došlo na red i Društvo distrofičara Istra.

Ono je osnovano davne 1974. godine, a okuplja, skrbi i pomaže osobama oboljelim od mišićne distrofije – neuromuskularnih bolesti koje spadaju u vrh najtežih tjelesnih oštećenja. Članovi ovog Društva su osobe sa invaliditetom – radi se o teško pokretnim i nepokretnim osobama. Pomoć članovima je potrebna u provođenju svakodnevnih aktivnosti.

Hvala Germaniji na velikodušnoj donaciji u iznosu od 30.000 kuna. Financijska sredstva koja smo dobili bit će iskorištena kao početna sredstva u akciji nabavke kombi vozila Društva distrofičara Istre. Kombi vozilo je od iznimne važnosti za provedbu svih aktivnosti Društva i za prijevoz članova u invalidskim kolicima. Kombi će se preurediti za potrebe prijevoza osoba s invaliditetom, te će mu se ugraditi rampa. Ovaj velikodušni čin Germanie nas je jako razveselio te nismo očekivali takvu iznenadnu i nenajavljenu donaciju.” naglasio je Robert Raste, Predsjednik Društva distrofičara Istra.

Hrvatska je ispala sa Europskog prvenstva poslije drame protiv Španjolske u osmini finala, ali su izabranici Zlatka Dalića donijeli mnogo radosti, ne samo navijačima, nego i brojnim udrugama! Svaki gol je vrijedio po 30.000 kuna, a ukupna bilanca od sedam pogodaka (računao se i autogol “Crvene furije” u eliminacijskoj utakmici), donio je 210.000 kuna u fond za humanitarne svrhe!

Prvih 30.000, promotor kampanje Dario Šimić usmjerio je za Udrugu Hureka, a potom se pomoć slila u Rijeku ljubavi, socijalnu samoposlugu u Osijeku, koja već deset godina pomaže financijski ugrožene građane i obezbjeđuje im obroke. Na našu veliku radost, stigli smo i u Pulu, gdje smo uručili donaciju Društvu distrofičara Istra. I u narednim danima nastaviti ćemo obilaziti one kojima je potrebna pomoć“, naglasila je Kristina Džigurski, menadžerica Korporativnih poslova u Germaniji.

Želite li i Vi pomoći Društvu distrofičara u što skorijoj nabavci posebnog vozila, a sve kako bi njegovi članovi mogli upražnjavati svakodnevne aktivnosti koje mi ostali uzimamo zdravo za gotovo, uplatite na broj računa Društva: IBAN: HR 2824070001118015535, otvoren u OTP banci.