Obavijesti

Promo sadržaj

Tisuće razloga za humanost – Germania Sport u 2021. donirala preko milijun i pol kn

Tisuće razloga za humanost – Germania Sport u 2021. donirala preko milijun i pol kn
5

Podrška talentima, umjetnosti, udrugama, sportskim kolektivima, borba protiv nasilja nad ženama, briga o zdravlju, humanitarni listići, tisuće razloga za gol

Tijekom cijele prošle godine, Germania je asistirala zajednici kroz niz društveno odgovornih akcija i donirala ukupno preko milijun kuna, a u toj ekipi koja igra na humanost zaigrale su i mnoge poznate ličnosti.

Tako je Tonči Huljić sudjelovao u inicijativi za pomoć Dječjem domu Maestral u Splitu, a mališani su ga dočekali pjevajući njegove hitove! Osmjehe je Germania uspjela izmamiti diljem Hrvatske, a osobito tijekom ljetne kampanje Tisuće razloga za gol, koju je podržao nogometaš Dario Šimić. Za svaki gol Hrvatske na Europskom prvenstvu, jedan od lidera u priređivanju igara na sreću donirao je po 30 000 kuna na adrese raznih udruga i ustanova, a ukupan fond je na kraju iznosio 210 000 kuna! Novčanu pomoć dobile su udruge: Ljudi za ljude, Ante Sekelez - Vrlika, Mali zmaj, Rijeka ljubavi, Hureka, Udruga slijepih Istarske županije, Društvo distrofičara Istre.

Nogometaši Istre su na splitski Poljud istrčali u majicama Stop nasilju nad ženama, u okviru globalne kampanje 16 dana aktivizma, tijekom koje je Germania uručila niz donacija u ukupnom iznosu od 100 000 kuna Sigurnim kućama i udrugama koje se bore protiv nasilja nad ženama (Zagreb, Čakovec, Istra, Slavonski Brod, Split)

Kroz dugogodišnju kampanju Humanitarni listić prikupljeno je preko 50 000 kuna, a pomoć su dobili i Dječji dom Nazorova, Udruga Kamenčići, Udruga Krila... Poznati nastavljaju s okladama, a Germania  nastavlja isplaćivati dobitne listiće onima kojima je to najpotrebnije.

Osbitu pozornost Germania posvećuje ekologiji, a ista će biti u fokusu društveno odgovornog poslovanja i u 2022. godini. Naime, najveća europska volonterska kampanja pošumljavanja Boranka nastavila se prošle jeseni uz podršku Germanije koja je donirala 50 000 kuna za sadnju više od 5 000 stabala.

Preko 30 klubova dobilo je sportsku opremu kroz akciju Novi dresovi za nove prvake, a pomoć u ostvarivanju vrhunskih rezultata dobio je i paraolimpijac Ivan Mikulić, kao i plivački klub Natator koji vodi paraolimpijka Ana Srpen.

Troje mladih nada dobilo je godišnje stipendije, u okviru natječaja koji je raspisan za podršku talentima koji bilježe izvanredne uspjehe.

Germania nije ostavila zapostavljenom ni kulturu te je sponzorirala pet izvedbi opera Opsada Korčule diljem Hrvatske, ali ni zdravstvo sponzoriravši večeru zahvale medicinskim sestrama Hvala sestro.

Pomoć su dobili i Pučka kuhinja Sv. Duh, udruga Osmijeh, azil za životinje Farmica, obitelj čiji je dom stradao u potresu na području Petrinje, a kojoj je uručena mobilna kućica, centar Juraj Bonači za projekt Zajedno sretni, zaklada Ana Rukavina, te brojni drugi.

A da su jedna od okosnica društveno odgovornog poslovanja upravo i djelatnici, Germania je dokazala uključivši i djelatnike diljem Hrvatske u akcije pa su davali uzorke kao potencijalni donori matičnih stanica, sadili su borove, dijelili obroke u pučkoj kuhinji te sudjelovali u brojnim drugim društveno odgovornnim sktivnostima. Također, povodom obilježavanja Dana narcisa Germania je mislila na svoje djelatnice osiguravši im preventivne preglede poput ultrazvuka i mamografije.

Tijekom 2021. godine trudili smo se kroz donacije, sponzorstva i kampanje te sudjelovanje samih djelatnika podržati udruge, ustanove, projekte i pojedince iz uistinu raznih sfera djelovanja i sa lokacija diljem Hrvatske. U 2022. godini planiramo još više društveno odgovornih akcija, a cilj su nam ne samo jednokratne donacije već dugoročni projekti pomoći zajednici, odnosno kvalitetan suživot s istom.“, naglasila je Kristina Džigurski, menadžerica korporativnih poslova u Germaniji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran
Zbirne liste pravovaljanih lista za izbor članova u europski parlament iz RH
PROMO

Zbirne liste pravovaljanih lista za izbor članova u europski parlament iz RH

Na osnovi članka 18. stavka 1. Zakona o izboru članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 92/10, 23/13 i 143/13), Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske, utvrdilo je i objavljuje: