Obavijesti

Promo sadržaj

Tram 11 nakon 22 godine izbacili novi album „Jedan i jedan“

Tram 11 nakon 22 godine izbacili novi album „Jedan i jedan“
2

Kada su povratnički koncert u Domu sportova 2017. godine rasprodali u rekordnom roku, bilo je jasno da priča koju su Tram 11 prekinuli na vrhuncu karijere nije završena i da fanovi ovih kultnih rapera od njih žele još.

Tada su svima obećali novi materijal. Obećanje je ispunjeno danas, točno 22 godine nakon njihovog posljednjeg albuma „Vrućina gradskog asfalta“.  Danas je veliki dan za Tram 11 jer im je napokon izašao novi album „Jedan i jedan“.

Već je samom najavom albuma nastala opća histerija, ne samo u Hrvatskoj, nego diljem svijeta. Svi njihovi fanovi su željeli svoj primjerak pa je cijela prva edicija ovog albuma rasprodana već u pretprodaji.

Novi album najavljen je u lipnju 2020. godine s pjesmom „Jebo sliku svoju“ , a nakon nje, došla je pjesma „Uhićen“. Cijeli album nosi 14 pjesama i 5 intra - skitova. U pjesmi „Potez lovca“ gostuju Nered & Stoka, a u „Upad u klub“ Pendrek, Marchello, Adnan i Suicidal.

Album "Jedan i jedan" odiše tematikom i metaforama današnjice i vodi nas u svijet rapa ovog zagrebačkog dvojca koji su jedni od utemeljitelja hrvatske rap scene.

Album je podijeljen u četiri odlomka zanimljivim skitovima naše operaterke Tram 11 hotlinea. Pričamo o društvenim nesuglasicama, razgolićujemo političku scenu i sve njene aktere i poltrone, upozoravamo na mnoge bolesti društva i pojedinaca, razotkrivamo lažne vođe, lažne mesije i jednoumlje medijske pa i kulturne scene, pričamo o kvartovskim preživljavanjima, raperskoj bahatosti i očuvanju HipHop kulture, ljubavnim nedoumicama, izazovima društvenih mreža, a i o nesvijetloj budućnosti u kojoj smo zapleli. Uglavnom, radimo sve što smo radili na našim albumima do sada, negativno pretvaramo u pozitivno. Ovo je još jedan dokument vremena iz kuhinje Tram 11.“ – o albumu je rekao Woo.

14 novih pjesama na ovom albumu nudi raznolike teme; od ozbiljnih političko društvenih do ljubavnih.

Naslovnica albuma „Jedan i jedan“ by Zvonimir Rendeli

Producenti albuma su Sett, Koolade, Kickass i Brkah, a „Jedan i jedan“ ima i posebne goste: Nereda, Stoku, Pendreka, Suicidala, Adnana i Marchella.

Čim je počela priča o stvaranju novog Tram materijala, ideje su počele kapati kao da se nismo ni razišli. Tako smo u nekoliko mjeseci imali popis od 22-23 stvari, počeli birati beatove, pisati refrene i tekstove.“ – rekao je Tagret, a Woo se nadovezao:

Jako se veselim albumu i nema mi većeg gušta od stvaranja novog Tram 11 materijala. Dvije godine smo radili, pisali, snimali, veselili se novom albumu i sad je napokon vani. Vjerujem da će album zabaviti fanove isto kao što je nama bilo zabavno snimati ga.

Paralelno s albumom izlazi i spot za pjesmu „Fali nam (malo Gengsta)“ koji je režirao Danijel Tipura Tipi, a pogledajte ga na linku:

Recenzije za ovaj odličan album već polako pristižu, a prva je izašla u Jutarnjem listu. Saša Dragaš ih je opisao kao dva staforda, koji, kad zagrizu, ne puštaju. Album „Jedan i jedan“ je opisao kao moćan album koji je s guštom poslušao i u mislima se pokoji put i posvadio s njegovim vlasnicima. „U svakoj od četiri cjeline na albumu, Woo i Target 'buldožderski' pljuju istini u oči ili 'pankrtovski' ogoljuju istinu i sipaju je u uši slušatelja. U tom smislu, mnogo je toga pankerskog u njihovu rapu i artističkom gardu“. – dio je iz recenzije Saše Dragaša.

Jedan od prvih ljudi s kultne stojedinice, Slavin Balen, također  je među prvima poslušao album i za njega rekao da već na početku 2022. godine možemo ustvrditi da imamo možebitno najbolji rap regionalni materijal u obliku albuma. „Beat je čvrst, Woo zvuči fantastično ošto, grubo, ljutit je i nasilan. Target ga izvrsno nadopunjuje. Izdvajaju se „Druga su vremena“ i „Pričamo o ...“ – rekao je Balen u svom osvrtu

Donosimo popis pjesama novom Tram 11 albuma:

  1. Pjesma
  2. Tram vruća linija
  3. Druga su vremena
  4. Pričamo o ...
  5. Fali vam (malo Gengsta)
  6. Uhićen
  7. Birajte 2
  8. Rapperi su slatki
  9. Potez lovca feat. Nered & Stoka
  10. Upad u klub feat. Pendrek, Suicidal, Adnan & Marchello
  11. Birajte 3
  12. Deset dana u ljubavi
  13. Jebo sliku svoju
  14. Tvrda kopija
  15. Birajte 4
  16. Priče sa tamne strane
  17. Novi plan
  18. PŠK
  19. Tko nam je probao uzeti sjaj

Album je od danas dostupan u svim shopovima i na webu Menarta

Cijeli album slušajte na svim digitalnim servisima:

https://bfan.link/jedan-i-jedan

Tram 11 pratite na njihovoj facebook stranici

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.