Obavijesti

Promo sadržaj

Učinkoviti savjeti za olakšanje probavnih poremećaja!

Učinkoviti savjeti za olakšanje probavnih poremećaja!

Koliko puta vam se desilo da radi nadutosti ne možete zakopčati omiljene traperice ili vam se radi bolova u trbuhu uopće ne ide s prijateljima na piće?

Niže pročitajte naše savjete je postoje načini kako probavne poremećaje držati pod kontrolom!

1. Pratite svoju prehranu

Izbor hrane može utjecati na stanje i pojačati određene probavne poremećaje. Trebamo si postaviti pitanje - Jesmo li svjesni koja hrana djeluje kao okidač? Neke namirnice koje mogu uzrokovati probavne poremećaje uključuju mliječne proizvode, čokoladu, alkohol, kavu, gazirana pića, grah, kupus i cvjetaču. Izbjegavanje hrane koja djeluje kao okidač jedna je od metoda za smanjenje simptoma, no postoje i  namirnice koje mogu pomoći kod IBS -a i drugih gastrointestinalnih problema. Namirnice koje sadrže probiotike kao što su jogurt, kiseli kupus, miso i kefir mogu ublažiti simptome poput plinova i nadutosti. S unosom vlakana treba biti oprezan, i individualno ocijeniti kao na nas utječe, jer s jedne strane pomaže u  ublažavanju simptoma poput zatvora, ali s druge strane vlakna također mogu povećati plinove i nadutost.

2. Ublažite stres

Stres je uobičajeni okidač sindrom iritabilnog crijeva (IBS) koji se manifestira nadutosti, bolom u trbuhu i proljevom. Također, ono što je važno je činjenica kako dugotrajni stres može imati negativan učinak na um i tijelo. Upravljanje stresom jako je važno za opću dobrobit i potrebno je aktivno nastojati smanjiti razinu stresa. Možete se naprimjer,  povući se na mirno mjesto i čitati, slikati, šetati, prakticirati jogu ili na neki način biti kreativan!  Također treba smanjiti korištenje pametnog telefona; prekomjerna upotreba, osobito na društvenim mrežama, može dovesti do tjeskobe...

3. Budite aktivni

Redovita tjelesna aktivnost je provjeren način pobjede od stresa, depresije i tjeskobe, osobito ako se redovito prakticira. Ublažavanjem stresa mogu se potaknuti redovite kontrakcije crijeva koje će ublažiti nelagodu u crijevima. Tjedno se preporučuje oko 150 minuta tjelovježbe.

4. Potražite u ljekarni Silicolgel!

Silicolgel je medicinski proizvod na bazi silicijeve kiseline koji nakon oralnog uzimanja stvara zaštitni i smirujući  sloj na sluznici želuca i crijeva. Zbog vezujućeg svojstva Silicolgel fizički veže većinu iritansa, štetnih i toksičnih tvari te patogena te na taj način detoksicira organizam.

Pokretanje videa...

Silicogel - Borba protiv virusa i bakterija 00:10

Silicolgel možete uzeti kada patite  od proljeva, žgaravice, mučnine, bolova u trbuhu, nelagode u crijevima, nadutosti, povraćanja ili refluksa. Također je odličan izbor i za osobe koje pate od sindroma iritabilnog crijeva.

Silicolgel je dostupan u obliku bočice od 200 ml  i u obliku pojedinačnih vrećica po 15 ml, vrlo praktičnih za „on the go“ primjenu, koje uvijek mogu biti uz vas, za neočekivane probavne tegobe! O Silicolgelu pročitajte više na www.biramzdravlje.hr/silicolgel ili upitajte svog ljekarnika!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!