Obavijesti

Promo sadržaj

Uz barističke kvalifikacije predstavljena suradnja sa strukovnim školama u Dalmaciji

Uz barističke kvalifikacije predstavljena suradnja sa strukovnim školama u Dalmaciji
10

Franck je u sklopu barističkog natjecanja predstavio i suradnju sa srednjim strukovnim školama u Hrvatskoj u okviru obrazovnog programa „Franck Barista Coffee Inspiration“

U pakoštanskom heritage hotelu „Mašković Han“ održane su kvalifikacije za novu sezonu Franck barističkog natjecanja za područje Dalmacije. Kristijan Bandalo (Coffee&cake Zadar), Stipe Ražnjević (Hoteli Ilirija i caffe bar Lavander) iz Biograda na Moru i Gabrijela Petrović (caffe bar Štacija) iz Splita, iskušali su se u pripremi espressa i ostalih napitaka od kave te pokazali zavidnu razinu znanja i kreativnosti. Upravo su se time plasirali u finale natjecanja koje će se na jesen održati u Zagrebu uoči Međunarodnog dana kave.

Franck je u sklopu ovog barističkog natjecanja predstavio i novi program „Franck Barista Coffee Inspiration“. Radi se o suradnji sa srednjim ugostiteljsko-turističkim školama, regionalnim centrima kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, među ostalim, i kroz posebno osmišljen program profesionalnih barističkih edukacija za učenike i nastavnike.

Franck Barista Coffee Inspiration na različite načine integrira obrazovne module za profesionalne bariste s ciljem da mladim talentima zainteresiranim za barističko zvanje pružimo podršku i temelj za daljnje usavršavanje i izgradnju uspješne karijere u ugostiteljstvu. Ovim projektom dajemo svoj doprinos podizanju kvalitete usluge i napitaka od kave i čaja u ugostiteljstvu, a istovremeno i kvalitete cjelokupne ugostiteljske i turističke ponude u Hrvatskoj“, izjavio je Hrvoje Tandara, rukovoditelj Trade Marketinga u Francku.

Kao dio suradnje, Franck osigurava i opremanje kabineta za praktičnu nastavu, a vrijednost programa prepoznalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje je pružilo podršku Franckovom obrazovnom programu usklađenom prema potrebama tržišta i poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu. Osim predavanja, Franck u sklopu kvalifikacija diljem Hrvatske organizira i natjecanja za učenike kojima profesionalni baristi pomažu dodatno usavršiti vještine i umijeća pripreme vrhunskog espressa i latte arta.

S obzirom na zahtjeve tržišta, Franckovi baristi kontinuirano se educiraju, a u prosjeku u godinu dana odrade oko 2.000 sati edukacija obuhvaćajući više od 4.000 osoba iz ugostiteljskog sektora. Tako će i u okviru navedene suradnje sa srednjim školama ugostiteljskog usmjerenja, tim Franckovih barista održati niz edukativnih predavanja brojnim učenicima i nastavnicima diljem Hrvatske.

Franck planira dugoročno razvijati program suradnje sa strukovnim, ugostiteljsko-turističkim školama kako bi svi zainteresirani učenici dobili uvid u znanje i vještine ključne za uspješnu karijeru i profiliranje u zanimljivom svijetu kave.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!