Obavijesti

Promo sadržaj

Uz barističke kvalifikacije predstavljena suradnja sa strukovnim školama u Dalmaciji

Uz barističke kvalifikacije predstavljena suradnja sa strukovnim školama u Dalmaciji
10

Franck je u sklopu barističkog natjecanja predstavio i suradnju sa srednjim strukovnim školama u Hrvatskoj u okviru obrazovnog programa „Franck Barista Coffee Inspiration“

U pakoštanskom heritage hotelu „Mašković Han“ održane su kvalifikacije za novu sezonu Franck barističkog natjecanja za područje Dalmacije. Kristijan Bandalo (Coffee&cake Zadar), Stipe Ražnjević (Hoteli Ilirija i caffe bar Lavander) iz Biograda na Moru i Gabrijela Petrović (caffe bar Štacija) iz Splita, iskušali su se u pripremi espressa i ostalih napitaka od kave te pokazali zavidnu razinu znanja i kreativnosti. Upravo su se time plasirali u finale natjecanja koje će se na jesen održati u Zagrebu uoči Međunarodnog dana kave.

Franck je u sklopu ovog barističkog natjecanja predstavio i novi program „Franck Barista Coffee Inspiration“. Radi se o suradnji sa srednjim ugostiteljsko-turističkim školama, regionalnim centrima kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, među ostalim, i kroz posebno osmišljen program profesionalnih barističkih edukacija za učenike i nastavnike.

Franck Barista Coffee Inspiration na različite načine integrira obrazovne module za profesionalne bariste s ciljem da mladim talentima zainteresiranim za barističko zvanje pružimo podršku i temelj za daljnje usavršavanje i izgradnju uspješne karijere u ugostiteljstvu. Ovim projektom dajemo svoj doprinos podizanju kvalitete usluge i napitaka od kave i čaja u ugostiteljstvu, a istovremeno i kvalitete cjelokupne ugostiteljske i turističke ponude u Hrvatskoj“, izjavio je Hrvoje Tandara, rukovoditelj Trade Marketinga u Francku.

Kao dio suradnje, Franck osigurava i opremanje kabineta za praktičnu nastavu, a vrijednost programa prepoznalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje je pružilo podršku Franckovom obrazovnom programu usklađenom prema potrebama tržišta i poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu. Osim predavanja, Franck u sklopu kvalifikacija diljem Hrvatske organizira i natjecanja za učenike kojima profesionalni baristi pomažu dodatno usavršiti vještine i umijeća pripreme vrhunskog espressa i latte arta.

S obzirom na zahtjeve tržišta, Franckovi baristi kontinuirano se educiraju, a u prosjeku u godinu dana odrade oko 2.000 sati edukacija obuhvaćajući više od 4.000 osoba iz ugostiteljskog sektora. Tako će i u okviru navedene suradnje sa srednjim školama ugostiteljskog usmjerenja, tim Franckovih barista održati niz edukativnih predavanja brojnim učenicima i nastavnicima diljem Hrvatske.

Franck planira dugoročno razvijati program suradnje sa strukovnim, ugostiteljsko-turističkim školama kako bi svi zainteresirani učenici dobili uvid u znanje i vještine ključne za uspješnu karijeru i profiliranje u zanimljivom svijetu kave.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Računi za struju nikad viši? Postoji način da ih eliminirate – zauvijek! Saznajte kako
PROMO

Računi za struju nikad viši? Postoji način da ih eliminirate – zauvijek! Saznajte kako

Sve više kućanstava i poduzetnika okreće se suncu kao pouzdanom i dugoročno isplativom izvoru energije. Ali ne samo zbog ekologije, nego zato što se danas solarna elektrana isplati više nego ikad prije
Kako organizirati dječji rođendan, a da vam ne ode cijela plaća (i živci)
PROMO

Kako organizirati dječji rođendan, a da vam ne ode cijela plaća (i živci)

Organizacija dječjeg rođendana često se čini kao prava mala logistička avantura. Od pronalaska prostora, animatora i dekoracija do hrane i pozivnica – svaki korak zahtijeva vrijeme, trud i novac
Sve tragedije 'gorskog trokuta':  Pala Cessna, slijetali na ceste, sad se srušio turski avion...
CRNA STATISTIKA

Sve tragedije 'gorskog trokuta': Pala Cessna, slijetali na ceste, sad se srušio turski avion...

Područje Velebita i Gorskog kotara zna imati izazovne vremenske uvjete za pilote. Kiša, magla i vrijeme koje se često mijenja znaju biti kobni...