Obavijesti

Promo sadržaj

Velik uspjeh Erste Plave lige 2022: U kvalifikacijama nastupio rekordan broj školaraca

Velik uspjeh Erste Plave lige 2022: U kvalifikacijama nastupio rekordan broj školaraca
7

Čak 4138 djece se ogledalo u nekoj od disciplina „kraljice sportova“ u devet gradova u kojima su održane kvalifikacije jubilarne desete sezone Erste Plave lige

Natjecanjem u Zagrebu okončane su kvalifikacije Erste Plave lige 2022. Na kvalifikacijama u Osijeku, Vukovaru, Puli, Rijeci, Zadru, Kninu, Makarskoj, Čakovcu i Zagrebu nastupilo je rekordnih 4138 školaraca koji su se ogledali u nekoj od disciplina „kraljice sportova“.

Osim klubovima organizatorima Erste Plave lige u devet gradova, zasluge za ovako velik broj djece koja su sudjelovanjem u ligi usmjerena u sustav sporta idu i osnovnim školama koje su ovo natjecanje prepoznale kao veliki iskorak u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture, kao i trenerima iz raznih sportova kojima je atletika kao bazični sport vrlo zanimljiva.

I na kvalifikacijama u Zagrebu imali smo dva sjajna primjera za to.

Iz osnovne škole Ljubo Babić iz Jastrebarskog je, tako, nastupilo 50 učenica i učenika koji su ostvarili niz odličnih rezultata i plasmana u finale. Njih je na natjecanje dovela profesorice Ines Bohaček, inače dobitnica više nagrada za razvoj školskog sporta u Zagrebačkoj županiji.

Djecu iz skijaškog kluba Sljeme je, pak, na Erste Plavu ligu dovela bivša trkačica na skijama, a sada trenerica Lorena Malec Mlinarić. Na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu profesorica Malec bila je vođa hrvatske reprezentacije u skijaškom trčanju, a na stadionu Mladosti bila je na čelu „reprezentacije“ malih skijaša koji su nastupali za pet škola zagrebačke podsljemenske zone.

Velik uspjeh ovogodišnje Erste Plave lige, koja je nakon pandemije dovela na atletska borilišta više od 4000 djece, prokomentirao je Srećko Opašić, nositelj za provedbu sportskog programa Erste Plave lige.

Rastemo, širimo se na više gradova i sve je više djece koja sudjeluju. Dižemo cijeli projekt i mislim da idemo u dobrom smjeru. Ove smo godine ubacili školarce iz 1. i 2. razreda i tu je bio iznenađujuće velik odaziv djece i roditelja, i u Zagrebu i u ostalim gradovima. Zanimanje je veliko i sada moramo još malo doraditi sustav kako bi on taj naš rast moga podnijeti“, kaže Opašić.

I rekordne ovogodišnje brojke jasno pokazuju da Erste Plava liga ima tendenciju rasta koja će se nastaviti i sljedećih godina.

Projekt raste i mi rastemo s njim. Svake godine radimo neka poboljšanja u organizacijskim i tehničkim detaljima i radit ćemo to i dalje. Ako se nastavi ovakav rast broja djece koja se prijavljuju na natjecanje morat ćemo se i tome prilagoditi. U nekim gradovima ove brojke već nadilaze kapacitet stadiona i organizacije, ali pronaći ćemo najbolje rješenje za to. Svi su prepoznali ovaj projekt i on se može samo i dalje razvijati“, zaključuje Srećko Opašić, profesor kineziologije koji je trenutno na dužnosti tajnika Zagrebačkog atletskog saveza.

Preostalo nam je, tako, još samo finale Erste Plave lige 2022, koje će se održati 11. rujna u sklopu Memorijala Borisa Hanžekovića i na kojem će nastupiti po dvoje najboljih u svakoj disciplini iz devet gradova.

Organizator ovog jedinstvenog atletskog natjecanja školaraca, na kojem je u deset godina nastupilo više od 36.000 školaraca, je atletski klub Pro Sport uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog olimpijskog odbora, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Boris Hanžeković Memorijala.

Sponzori lige su Erste banka, Erste Leasing, Erste Plavi mirovinski fondovi, Wiener osiguranje, 24 sata, JoomBoos i Jadrolinija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Pokrenut je program prestanka pušenja, najmlađa polaznica ima 20, najstarija čak 80 godina
PROMO

Pokrenut je program prestanka pušenja, najmlađa polaznica ima 20, najstarija čak 80 godina

10 pušača koji žele prestati pušiti. Udruga CROHM koja je pokrenula pionirsku inicijativu prestanka pušenja uz pomoć bezdimnih proizvoda. Iskustva i rezultati će biti predstavljeni 28. svibnja na međunarodnoj konferenciji Biram bez dima: „Kako prestati pušiti?“. Za ostale pušače koji se žele informirati o bezdimnim proizvodima i žele prestati pušiti CROHM je pokrenuo birambezdima.hr

Specijalist za bol u zglobovima i mišićima.
PROMO

Specijalist za bol u zglobovima i mišićima.

Prema definiciji Hrvatskog jezičnog portala, specijalist je stručnjak u nekom užem području djelatnosti. No koliko god ta djelatnost možda bila uska, može biti korisna velikom broju ljudi, dodajemo mi. Posebno kada je u pitanju bol u zglobovima i mišićima.
'Furiosa: Pobješnjeli Max Saga' od danas moguće je pogledati u Cinestar kinima
PROMO

'Furiosa: Pobješnjeli Max Saga' od danas moguće je pogledati u Cinestar kinima

Blitz i CineStar Cinemas u IMAX-u okupili su mnoge ljubitelje spektakularne franšize Mad Max na premijeri neustrašive nove avanture kultnog redatelja Georgea Millera naziva “Furiosa: Pobješnjeli Max Saga”