Obavijesti

Promo sadržaj

Vodič za početnike: sve što trebate znati o probioticima

Vodič za početnike: sve što trebate znati o probioticima
1

Čuli ste za probiotike, ali ne znate zašto ih, kada i kako uzimati? Donosimo pregled najvažnijih informacija kako probiotici utječu na imunitet, u kojim slučajevima ih obavezno treba uzimati te koje su najveće prednosti proizvoda Linex Complex

Što su probiotici? 

Probiotici su dobre bakterije koje žive u našem probavnom sustavu i pomažu u održavanju zdravlja crijeva. Njihova je zadaća višestruka. Spomenimo samo da u probavnim procesima probiotičke bakterije sudjeluju u apsorpciji hranjivih tvari i da obnavljaju prirodnu ravnotežu u našem organizmu. K tome se bore protiv sindroma iritabilnog crijeva (IBS) i drugih probavnih poremećaja, kao i kod nadimanja, problema sa zatvorom te proljeva. Iako je potrebno još istraživanja, postoje naznake kako određeni sojevi probiotika mogu pomoći i u mršavljenju. Značajan broj studija zdravlje crijeva povezuje i s raspoloženjima i općenitim stanjem pa je i to još jedan faktor koji ide u prilog tome da je dovoljan broj probiotika u organizmu jedan od preduvjeta zdravlja. Imajući sve navedeno na umu, ove prijateljske bakterije pomažu u jačanju cjelokupnog imunosnog sustava. 

Koje su vrste probiotika?

Probiotičke bakterije mogu se podijeliti u nekoliko skupina, od kojih je najpoznatija skupina Lactobacillus, ujedno i među najvažnijim saveznicima u rješavanju probavnih poteškoća. Unutar ove skupine, Lactobacillus rhamnosus GG ističe se kao jedna od najispitivanijih probiotičkih bakterija na svijetu. Poznato je da smanjuje rizik od akutnog proljeva uzrokovanog virusima i bakterijama ili korištenjem antibiotika. Osim toga, pozitivno djeluje i na imunosni sustav, povećavajući otpornost našeg organizma na infekcije. 

Kako povećati broj dobrih bakterija u organizmu?

Probiotičke bakterije čuvaju fiziološku ravnotežu našeg probavnog sustava, kojeg možemo nazvati i ‘prvom crtom obrane zdravlja’. Smanjivanje broja tih dobrih bakterija uslijed zdravstvenih tegoba ili dulje izloženosti stresu, kao i prilikom uzimanja antibiotika, može dovesti do narušavanja zdravstvenog stanja. U tim ih je slučajevima važno nadomjestiti. Osim pravilnom i raznovrsnom prehranom, broj dobrih bakterija možemo povećati i uzimanjem probiotika kao dodataka prehrani. Naime, probiotici pomažu u ‘naseljavanju’ naših crijeva dobrim bakterijama. Jedan od takvih preparata, dodatno osnažen mineralima i vitamina neophodnim za pravilno funkcioniranje našeg organizma je Linex Complex. Inovativna kapsula koja sadržaj proizvoda Linex Complex čuva od želučane kiseline, osigurava da sve bakterije, minerali i vitamini sigurno prođu kroz želudac. Jednom kad se te dobre bakterije smjeste u našim crijevima, one se koloniziraju i počinju obnavljati prirodnu mikrofloru u crijevima. 

Kada ih uzimati? 

Probiotici, osim kod akutnih stanja kao što su virusne i bakterijske infekcije i probavne tegobe, mogu olakšati funkcioniranje organizma i u situacijama povećanog stresa, poremećaja bioritma te neuravnotežene prehrane. Svi koji vode aktivan način života te često putuju izloženi su riziku od različitih crijevnih viroza uslijed kojih može doći do gubitka ravnoteže organizma. Suvremeni, ubrzani i pomalo stresan način života nerijetko onemogućava pravilnu prehranu, a samim time i unos vrijednih nutrijenata u opsegu koji nam je potreban. Kako bi se eliminirale posljedice takvih stanja, jedno od rješenja je na vrijeme početi uzimati probiotike, a i neizostavna su pratnja uz terapiju antibioticima. Za ravnotežu, energiju i imunitet, preporuka je Linex Complex.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu
PROMO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu

Opatija i Kvarner postaju nekretninska oaza. Blizina mora, bogata kultura i rastuća ponuda privlače pažnju investitora i ljubitelja mediteranskog načina života

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija
PROMO

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija

Deseto izdanje ovog festivala obilježeno je punim festivalskim dvoranama i fantastičnom energijom, a racionalna iracionalnost, predvidiva nepredvidivost i zapečatili su dojmove s ovog tipično-netipičnog festivala.
Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...