Promo sadržaj

Komentari 0

Vrijedna donacija za dječji dom: ‘Čovjek je najsretniji kad usreći drugog'

Vrijedna donacija za dječji dom: ‘Čovjek je najsretniji kad usreći drugog'

Opel i 24sata darovali su automobil Domu za nezbrinutu djecu ‘Sveti Marko Križevčanin’ i štićenike razveselili darovima

U Paviljonu za nezbrinutu djecu “Sveti Marko Križevčanin” u Križevcima krajem prošlog tjedna bilo je veselo.

Mališani su se razveselili darovima koje su dobili od Opela i 24sata, a Križevačku eparhiju, koja vodi dom, obradovao je novi Opelov automobil, koji će im olakšati prijevoz mališana, posebno na duže relacije. - Čovjek je uvijek najsretniji kad usreći drugoga jer je izvor svake sreće Bog, koji nam se dariva i koji nas je usrećio svojim dolaskom u Djetetu, što ćemo uskoro svečano proslaviti - rekao je okupljenima križevački biskup Milan Stipić.

Štićenici doma predstavnicima Opela i 24sata darovali su slike koje su sami izradili

Ravnatelj doma, pater Mladen Mikulić, kaže kako su djeca bila vrlo uzbuđena, a da je automobil, osim njih, razveselio i deset djelatnika doma, koji sad na dužim putovanjima više neće morati koristiti svoja vozila nego domski Opel.

- Ma djeca su bila presretna, skakali su od sreće, posebno mlađi. Svima nama ova donacija jako puno znači - govori pater Mikulić i napominje da je maksimalni kapacitet doma 20 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, koliko ih je sad ondje i smješteno. Paviljon za nezbrinutu djecu “Sveti Marko Križevčanin” namijenjen je djeci od 7 do 21 godine, a ondje je i dvoje mališana predškolske dobi jer ih nisu željeli odvajati od starije braće i sestara, koji su također u domu. Neki od njih, sukladno odlukama suda, blagdane će provesti u krugu obitelji, a dio njih ostat će u domu.

Predstavnici Križevačke eparhije s donatorima i malenim štićenicima, koji su se razveselili darovima

- Štićenici koji ne idu svojim obiteljima mogu i kod drugih obitelji, naravno, sukladno odlukama, kako bi barem malo osjetili čari blagdana. No mi se potrudimo i oko onih koji ostanu u domu da im bude lijepo - kaže pater Mikulić.

Na uručenju Opela koji će svima olakšati svakodnevne aktivnosti bili su i eparhijski kancelar, pater Vladimir Simunović, i đakon Livio Marijan, osoblje i djeca doma. Uz Anu Bagarić Šalamon, marketing managericu Opela Hrvatska i BiH te Anu Butković, marketing specialisticu Opela Hrvatska i BiH, iz Styrije su mališane posjetili pater Ivan Tolj, predstavnik vlasnika Styria Media Grupe u Hrvatskoj, Marcela Rukavina, direktorica odjela prodaje 24sata, te Sanja Lukac, key account manager prodaje 24sata. A svi su u svoje tvrtke odnijeli poseban dar – uokvireni crtež mališana kao zahvalu za donaciju.