Obavijesti

Promo sadržaj

Vrijeme je da nabavite tlakomjer? Pogledajte što se sve nudi na našem tržištu

Vrijeme je da nabavite tlakomjer? Pogledajte što se sve nudi na našem tržištu
2

Hranite se nezdravo i vodite ubrzani stil života? Iz dana u dan prati vas osjećaj kako jednostavno nemate vremena brinuti se o vlastitom tijelu?

Nažalost, to su sve predispozicije za razvoj hipertenzije odnosno povišenog krvnog tlaka. Pravo je vrijeme, stoga, da nabavite tlakomjer i svakodnevno, iz udobnosti vlastitog doma, mjerite tlak kako biste na vrijeme uočili eventualne nepravilnosti u radu srca koje ukazuju na kardiovaskularne bolesti, ali i dijabetes, bolesti bubrega i slično.

Povišeni krvni tlak poznatiji je pod nazivom „tihi ubojica“. Ovaj neugodan termin nažalost je i ispravan jer visoki tlak dovodi do razvoja kardiovaskularnih bolesti koje su vodeći uzrok smrtnih slučajeva u Hrvatskoj i svijetu. Dodatni problem je što, prema Zavodu za javno zdravstvo, tri od četiri osobe s hipertenzijom ne osjećaju nikakve smetnje ili ih zanemaruju dokle god ne dođe do ozbiljnijih zdravstvenih komplikacija. Sve ovo upućuje na potrebu snažnog i učestalog osvješćivanja i edukacije o problematici visokog tlaka i kardiovaskularnih bolesti. Visokim krvnim tlakom smatra se sve poviše 140/90 mmHg, dok se 120/80 drži kao optimalna razina u stručnim medicinskim krugovima. Posljedice trajno povišenog tlaka su oštećenja srca i krvnih žila, mozga, bubrega te oštećenje vida.

Odrasle osobe spadaju u rizičnu skupinu ako izbjegavaju tjelesnu aktivnost, nezdravo se hrane, puše ili konzumiraju veće količine alkohola pa se može reći da, uz genetiku, životni stil uvelike određuje naše zdravlje u budućnosti. Kako se mjerenje tlaka preporučuje napraviti najmanje jednom svake godine, a u slučajevima da spadate u rizičnu skupinu i puno češće, kupovina vlastitog tlakomjera racionalna je odluka za svako kućanstvo koje broji barem jednu ili dvije osobe starije od 50 godina.

Srećom, napredak tehnologije utjecao je na razvoj digitalnih automatiziranih tlakomjera koji svakom laiku omogućuju da u roku od par minuta prekontrolira svoj krvni tlak, a dostupni su po vrlo prihvatljivim cijenama. Izbor tlakomjera provjerili smo na medicinskoj web trgovini Crosst.hr koja trenutno ima najveći izbor u Hrvatskoj sa sveukupno sedamdesetak različitih modela u ponudi, počevši od najpoznatijeg svjetskog proizvođača tlakomjera Omron, njemačkog Beurera, švicarskog Rossmaxa te marki Riester, Erka, Bosch i Nano. Pored digitalnih modela tlakomjera za primjenu na zapešću ili nadlaktici, dostupni su i klasični modeli s pumpicom. Modeli iz gornjeg dijela ponude opremljeni su pametnim manžetama i bluetooth prijenosom podataka na pametni telefon. U nastavku dajemo pregled izvedbi gore spomenutih proizvođača.

Beurer tlakomjeri

Ovaj proizvođač raznovrsne medicinske opreme sa stogodišnjom tradicijom na Crosst.hr je zastupljen s dvadesetak različitih modela digitalnih tlakomjera, i to u izvedbi za zapešće (BC serija) ili nadlakticu (BM serija). Sve modele karakterizira veliki LCD ekran za lakše očitanje te sedmodnevna memorija čak i na cjenovno najpovoljnijim uređajima kako bi se iz dana u dan mogle pratiti promjene krvnog tlaka. U slučaju nepravilne uporabe uređaji se oglašavaju zvučnim signalom, a sadrže i funkciju upozorenja na srčanu aritmiju. Ovi pametni uređaji omogućavaju bezbrižnost u svakodnevnom životu, naravno, uz uvjet redovitog korištenja.

Omron tlakomjeri

Po mnogima je Omron proizvođač najboljih tlakomjera na svijetu. Intellisense tehnologija, precizno mjerenje tlaka i otkrivanje nepravilnog srčanog pulsa te 60 mjerenja po korisniku (predviđeno je da memoriju koriste do dvije osobe) izdvajaju već osnovne modele ovih tlakomjere s obzirom na uporabnu vrijednost. Skuplje izvedbe dodatno raspolažu jedinstvenom Omron pametnom manžetom koja omogućuje ispravno mjerenje čak i kad nije ispravno postavljena te aplikacijom za pametni telefon.

Nano tlakomjeri

Ovaj pouzdan i cjenovno vrlo dostupan brend digitalnih tlakomjera nudi model iz Z serije (mjerenje na zapešću) te modele iz V serije (tlakomjeri za nadlakticu). Posebno izdvajamo V3 SMARTSOUND model s govornom funkcijom na hrvatskom jeziku. Ova izuzetno korisna značajka pomaže osobama sa slabijim vidom potvrdu ispravnog očitanja tlaka. NanoV3 SMARTSOUND tako, najčešće starijim korisnicima pruža neovisnost od pomoći ukućana i pouzdane rezultate mjerenja tlaka.

Rossmax tlakomjeri

Pored digitalnih modela u nekoliko izvedbi za zapešće i nadlakticu opremljenih PARR PRO tehnologijom za sprječavanje rizika od srčanih bolesti i moždanog udara, Rossmax nudi i dva klasična modela tlakomjera s pumpicom. Pregledan LCD zaslon i višednevna memorija te Bluetooth tehnologija kod skupljih modela jamstvo su lakog i ugodnog korištenja.

Kako je već spomenuto, napredna tehnologija dovodi do povećanja mogućnosti suvremenih digitalnih tlakomjera i tjera proizvođače da u oštroj konkurenciji ponude korisnicima najbolje što mogu i znaju za njihov novac. Pojava web trgovina s velikim izborom kao što je Crosst.hr kupcima omogućuje pregled mnoštva različitih proizvoda kako bi mogli upoznati karakteristike, usporediti cijene i, uz svega par klikova, pronaći si prikladan uređaj. Svakako savjetujemo da, prije donošenja konačne odluke, proučite jamstvene rokove i uvjete dostave te da uvažite činjenicu kako bi zalihe tlakomjera mogle biti ograničene uslijed uvjeta pandemije i otežanog kretanja roba među zemljama.

Zaključno, kupovina pouzdanog i kvalitetnog kućnog tlakomjera jedna je od investicija koje ne mogu biti pogrešne jer se radi o izuzetno korisnom uređaju koji čuva zdravlje i život korisnika. Stoga potičemo sve kojima simptomi hipertenzije ili karakteristike rizične skupine zvuče blisko i poznato da posjete Crosst.hr i pronađu optimalno rješenje za sebe i svoju obitelj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura