Obavijesti

Promo sadržaj

Zadarski Festival Mesa Meat Me 3.0: Četiri dana mesnih delicija i dobre zabave

Zadarski Festival Mesa Meat Me 3.0: Četiri dana mesnih delicija i dobre zabave
13

U subotu završen Meat Me 3.0, zadarski Festival mesa. Četverodnevna fešta od mesa u četiri jutarnja i dva večernja termina odvijala se u srcu Poluotoka, na trgu Stare pijace u sklopu zadarske tržnice.

Velikim loncima junećih tripica i junećeg gulaša, veganskom pašticadom s njokima, jutarnjim i večernjim mega roštiljima, desecima čaša koktela Sfinga i Maraschino Kiss koje su miješali zadarski barmeni Ante Butić i Danijel Krizman, s puno piva i vina zadarske vinarije Degarra te, konačno, večernjim koncertom energičnog elektro-rock dueta The Siids, u subotu je završen Meat Me 3.0, zadarski Festival mesa. Bilo je to finale četverodnevne fešte od mesa koja se u četiri jutarnja i dva večernja termina odvijala u srcu Poluotoka, na trgu Stare pijace u sklopu zadarske tržnice.

Meat Me od 2019. organizira Turistička zajednica grada Zadra s brojim partnerima. Mesni festival je i ove godine zadržao format kojeg su organizatori postavili na samom početku: bez velikih pretenzija prezentirati dio gastronomske baštine Zadra, u jesenskoj posezoni ponuditi ležerni i ne preskupi događaj te domaćim Zadranima i brojim turistima kojih u Zadru i ovih dana ima više nego se to ranije predviđalo. Oni su ovoj zadarskoj jesenskoj manifestaciji i ponudi marendina ili bruncha, svejedno, kazali glasno Reci DA!

Meat Me festival je uz stariji i formatom opsežniji Tuna, Sushi & Wine festival najvažniji gastronomski događaj kojeg organizira TZ Zadar. Na tim gastro manifestacijama te na zadarskom Adventu, koji ove godine počinje već 24.studenog, na Dan grada Zadra, lokalni ugostitelji, restorani i kuhari imaju priliku pokazati što znaju i što mogu ponuditi i van pressinga ljetne špice turističke sezone.

Kulinarski i ugostiteljski Meat Me 3.0 je postavljen jednostavno: svaki je festivalski dan nosio po jednu mesnu temu: svinjetinu, teletinu, piletinu i junetinu. Svaki dan su se po primjerenoj cijeni od 35 kuna nudili marendini od dva gotovo jela s tim mesnim namirnicama, a bilo je dovoljno i zalogaja s roštilja. Tu je gastro paradu na poziv TZ Zadar vodio poznati zadarski ugostitelj Neven Nadinić uz veliku pomoć profesora i učenika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar.

Kao oksimoronski štos zvuči da je u festivalu sa svojom ponudom i jelima sudjelovao i jedini zadarski veganski restoran The Botanist poznatog opernog i klapskog pjevača Duje Stanišića i njegove braće. Dalmatinska pašticada i umak bolonjez na veganski način nekima je samo poškakljao znatiželju, a mnogi su i iskreno uživali u ovoj ponudi, što svjedoči o sve većoj popularnosti veganske hrane.

13
| Foto: Bojan Bogdanić

Organizator tek treba zbrojiti sav prihod od prodaje hrane i pića, a 10 posto od tog prihoda je namijenjen zadarskoj Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi za potrebe ugostiteljskih kabineta.

Odabir večernjih programa u dva zadnja dana festivala, točnije koncerti grupa Pips, Chips & Videoclips i The Siids pokazali su opredijeljenost Turističke zajednice grada ka kvalitetnim urbanim programima, za koje u Zadru ima dovoljno zainteresirane publike.

Svakodnevno su na Festivalu sa svojim vinima bili nazočni vinari zadarskog kraja, a za druga pića, sokove i koktele, brinula se Maraska Zadar u svom kutku. Uz uobičajenu ponudu najstarije zadarske tržnice, Meat Me 3.0 je na nekoliko novih štandova donio ponudu domaćih suhomesnatih proizvoda, paških sireva i cvijeta soli Solane Nin.

Potporu zadarskom Festivalu mesa dali su Grad Zadar, Turistička zajednica Zadarske županije i Hrvatska turistička zajednica te, naravno, Tržnica Zadar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.