Jedan zalogaj dovoljan je da se sve uspori - okus, miris, tekstura. Ove baklave nisu tek slastica, nego pravi mali ritual za tijelo i dušu
Jedan zalogaj dovoljan je da se sve uspori - okus, miris, tekstura. Ove baklave nisu tek slastica, nego pravi mali ritual za tijelo i dušu
U svijetu u kojem se kolači često kupuju na brzinu, u plastici i bez duše, postoji mjesto gdje se svakom listiću tijesta, svakom sloju orašastih plodova i svakom kapu sirupa pristupa s poštovanjem. Mjesto gdje baklava nije samo desert nego središte pažnje s razlogom.
Ovdje baklave dolaze iz Turske, pripremljene po recepturama koje se prenose generacijama, rađene isključivo rukom turskih majstora. Svaki zalogaj otkriva slojeve znanja, vremena i vještine. No ono što ih zaista čini posebnima nije samo porijeklo, već činjenica da u ponudi imaju nešto što nitko drugi u Hrvatskoj nema.
Baklava s mlijekom? Da, i to ne bilo kakva. Riječ je o nježnijoj, svilenkastoj varijanti ove kombinira poznate orijentalne slastice s kremastim slojevima koji se doslovno tope na jeziku. Savršena za rashlađivanje u ovim vrućim danima!
Dostupne su u dvije varijante: Milky, punjena lješnjacima i laganom mliječnom kremom i Choco, obogaćena tamnom čokoladom i pistacijama.
Rezultat je slastica koja ne zasiti, već poziva na još. Kombinacija mlijeka i hrskavog tijesta daje potpuno novo iskustvo - sofisticirano, ali istodobno nostalgično i toplo.
U jednoj od najugodnijih zagrebačkih slastičarni, smještenoj u mirnoj ulici nadomak Kvatrića, prostoru koji su osmislili ljudi zaljubljeni u tursku kulturu, slastice i detalje. Reljefno oslikani zidovi, kava, stolovi za dvoje i lagana glazba - ovdje se sve vrti oko osjećaja.
Taj osjećaj stvorili su Tomislav, Vjeran i Mario, trojica prijatelja koji stoje iza brenda Moja Baklava, a proizvode koje poslužuju potpisuje Haci Hasan Ogullari, renomirana turska slastičarska tvornica iz Burse koja već više od pola stoljeća njeguje vrhunsku izradu baklava.
U ponudi je više od 14 vrsta baklava, među kojima su i četiri premium verzije s pistacijama, te uvijek traženi Kadayif - desert od tankih rezanaca pistacija ili orašastih plodova i sirupa.
Ovo nije mjesto rezervirano samo za “slatkoljupce”, već za svakoga tko treba trenutak mira. Studente u pauzi između predavanja, umorne roditelje nakon vrtića, bake koje znaju što je prava baklava, poslovnjake u bijegu iz ureda. Ukratko, za svakoga kome je stalo do okusa i do osjećaja.
Ako ste u potrazi za slatkim predahom koji nije samo ukusan, nego i ispunjen toplinom i atmosferom, ovo je mjesto koje vrijedi otkriti. U vremenu brzine i površnosti, ovdje se stvari rade drugačije: sporije, pažljivije i s puno više duše.
Dođite u Ulicu Antuna Nemčića 8 i otkrijte što znači probati prave turske baklave, od onih poznatih klasika do mliječnih varijanti Milky i Choco, koje ćete teško pronaći bilo gdje drugdje. Smjestite se uz čaj ili kavu, okruženi reljefnim zidovima, mirisima i notama šansona i dopustite da vas prvi zalogaj odvede daleko.
Pratite svakodnevne novosti, fotografije i okuse na Facebooku i Instagramu, a najbolje od svega, navratite osobno.
Moja Baklava nije samo naziv - to je mjesto u koje se ljudi vraćaju, i možda baš zato postaje i vaše.
![]()
Zagrebački Caffe Mimice primio „Place of Excellence“ priznanje
Uzgajamo s razlogom – jedemo s povjerenjem
Sretna vam nova 2026. godina – u podne!