Obavijesti

Promo sadržaj

Zanimanje vozača taxija – psiholog, čuvar tajni i/ili učitelj?

Zanimanje vozača taxija – psiholog, čuvar tajni i/ili učitelj?
4

Zanimanje vozača taksija je jedno od najzanimljivijih i najdinamičnijih, a kako je to biti taksi vozač priča nam bračni par za volanom Eko taxija u Dubrovniku

Priče i iskustva vozača su unikatne, a svaki vozač je ujedno i psiholog, čuvar tajni pa i učitelj. Razgovarali smo s bračnim parom Kanostrevac, Irenom i Željkom, koji su nam ispričali kako je to biti vozač Eko taxija.

1. KOLIKO DUGO RADITE U EKO TAXIJU?

U Eko taxiju radimo već skoro godinu dana, uvjeti su super, a i volimo ovaj posao.

2. TKO JE PRVI POČEO RADITI?

(Irena) Ja sam počela raditi u Eko taxiju jer volim vožnju, komunikaciju s ljudima i dinamičnost. Kada je vidio moje zadovoljstvo, čuo pozitivna iskustva i odlične uvjete koje pruža Eko taxi, i Željko se uključio te sada radi kao vozač u slobodno vrijeme, kad je slobodan na svom primarnom poslu.

3. VOLITE LI VIŠE RADITI U ISTO VRIJEME ILI U SUPROTNIM SMJENAMA?

Odgovara nam rad u suprotnim smjenama radi svakodnevnih obaveza i Željkovog primarnog posla, ali kad god želimo radimo u istim smjenama jer Eko taxi je fleksibilan po tom pitanju.

4. KRADETE LI VOŽNJE JEDAN DRUGOME?

Ne krademo, ali mu namjestim sve ono što se meni ne vozi (smjeh). Šalu na stranu, vožnji ima dovoljno za sve koji žele raditi i nema potrebe za krađom putnika.

5. ŠTO JE NAJZANIMLJIVIJE U POSLU EKO TAXI VOZAČA?

U ovom poslu nijedan dan nije isti i to je ono što je najzanimiljivije. Kroz taksi vozilo prođe široka lepeza osobnosti i raspoloženja. Neki putnici su zabavni i dobro raspoloženi i nakon takvog prijevoza odmah se i ti osjećaš bolje, neki te nauče nešto novo. Uglavnom, nakon svakog putnika budeš bogatiji za jedno iskustvo.

6. PO VAŠEM MIŠLJENJU, KOJE SU 3 KARAKTERISTIKE KOJE ČINE TAXI VOZAČA DOBRIM?

Potrebno je više od 3 karakteristike, no među top 3 su stil vožnje, pristojno ponašanje i urednost. Sve ostale karakteristike se odnose na prilagodbu putniku kojeg prevoziš. Trebaš biti i dobar psiholog i osjetiti kojeg je raspoloženja putnik. Ukoliko je šutljiv, i ti šutiš i ne iniciraš razgovor dok su poneki putnici čista suprotnost, no svaki od njih cijeni ove 3 ranije navedene karakteristike.

7. NAJGORA VRSTA PUTNIKA?

Ona koja želi izbjeći plaćanje! Putnici koji su pod utjecajem alkohola, opijata ili nekih drugih sredstava.

8. TKO JE BOLJI VOZAČ EKO TAXIJA?

Onaj koji dobije bolje napojnice (smijeh)! Sve ovisi o danu, raspoloženju, no za sada nije bilo pritužbe na nijednog od nas, tako da mislimo da oboje imamo odličnu ocjenu!

9. JESTE LI ZADOVOLJNI RADNOM OKOLINOM?

Kolege na poslu su divni. Ima ih mladih i punih energije koji odmah shvate današnju mladež i tehnologiju, no ima i starijih kolega koji su već u mirovini. Oni se pak svojim životnim iskustvom i simpatičnošću te oprezom u prometu brzo prilagode i savladaju sve prepreke pred koje ih se stavi.

10. ŠTO BISTE PORUČILI OSTALIMA KOJI RAZMIŠLJAJU O POSLU TAXI VOZAČA?

Ako ne volite zatvoreni prostor, dosadnu svakodnevnicu, a volite dinamiku, ovaj posao je za vas. Osigurano vam je vozilo i cijela podrška 24/7, a na vama je da dobro odradite svoj posao i pazite na putnika, vozilo i sve ostale sudionike u prometu!

Oglase za posao vozača možete provjeriti na www.ekotaxi.hr/posao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Lakše od školske torbe – Inine kompozitne plinske boce
PROMO

Lakše od školske torbe – Inine kompozitne plinske boce

Suvremeni kompozitni materijali od kojih je boca izrađena dokazano jamče sigurnost prilikom uporabe.

Ovo ljeto zaštita od insekata i sunca je važnija nego prije. Evo kako odabrati prirodnu
PROMO

Ovo ljeto zaštita od insekata i sunca je važnija nego prije. Evo kako odabrati prirodnu

Ako se na nešto može računati, to je činjenica da će ljeto biti vruće, UV zračenje jako, a komaraca i krpelja u izobilju
Lekcije hrvatskog jezika za Ukrajinske izbjeglice u organizaciji Favbet Fundationa
PROMO

Lekcije hrvatskog jezika za Ukrajinske izbjeglice u organizaciji Favbet Fundationa

Crvena Kalina, zajedno s Favbet Foundationom i uz podršku vlasnika Favbeta Andrii Matiukha, pokreće cjelodnevni tečaj hrvatskog jezika za Ukrajinske pridošlice