Obavijesti

Promo sadržaj

Zašto je fora raditi u Ini?

Zašto je fora raditi u Ini?
4

INA Grupu pokreću ljudi. Zajedno grade pozitivnu korporativnu kulturu u kojoj se poštuju različitosti, osnažuju kompetencije, otvoreno komunicira i timski postižu vrhunski rezultati

Zahvaljujući akumuliranim znanjima, tržišnom iskustvu te prije svega stručnim i motiviranim radnicima, INA je vodeća kompanija u naftnoj industriji u Hrvatskoj i regiji. Kao  malo koja tvrtka u regiji, idealna je okolina za razvoj osobnih i profesionalnih potencijala. 

Stabilni temelji, ponosna zajednica, osobni razvoj i regionalni utjecaj  

Ljudi čine temelje na kojima je izgrađeno poslovanje INA Grupe, što uvelike utječe na poslovno ponašanje, organizacijsku strukturu, upravljanje i sve povezane procese u kompaniji. Dodamo li tome velik broj različitih djelatnosti INA Grupe, izniman je raspon profesionalaca zaposlenih u Ini čija se znanja protežu od vrlo tehničkih do multidisciplinarnih društvenih područja. U Ini rade stručnjaci različitih generacija, interesa i profila, angažirani na velikim domaćim i međunarodnim projektima od sjevernojadranskih platformi, preko polja i postrojenja središnje Hrvatske, Podravine i istočne Slavonije, kroz više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Sloveniji, sve do dalekog Egipta.  

Upravo ova raznolikost Ini donosi širok spektar znanja i iskustva u svakodnevni rad, koji se timskim radom pretvara u inovativna rješenja u skladu s vodećim svjetskim praksama te kompaniji osigurava konkurentsku prednost i poslovni uspjeh u dinamičnim tržišnim. U Ini je moguće unutar kompanije i Grupe promijeniti karijeru i nastaviti svoj razvoj u nekom novom smjeru jer učenje i razvoj nikada ne prestaju. Veličinom i djelovanjem unutar velike međunarodne grupacije Ininim zaposlenicima otvorene su brojne mogućnosti. Sve je uočljiviji trend u kojem mlađi radnici sve brže postaju samostalni u radu i preuzimaju odgovornost nad ključnim projektima u kompaniji, ne samo zbog svoje angažiranosti, već i zbog zavidne razine vodstva i mentorstva od strane starijih kolega. Inin je glavni cilj biti prvi izbor kupaca i  radnika te doprinijeti zajednicama u kojima poslujemo. 

Zdravlje, sigurnost i dobrobit radnika u fokusu 

U Ini su svjesni da je svaka individua više od zaposlenika i da u životu ima različite uloge. Kompanija vodi brigu o sigurnosti i zaštiti zdravlja na radnom mjestu, a posebnu pažnju poklanja razvijanju svijesti o temama iz područja zdravog života, odnosno cjelovite dobrobiti. Na internim platformama Ininim su radnicima dostupni brojni sadržaji poput novosti, savjeta, preporuka i članaka i zajedničkih aktivnosti za zdravi život, upravljanje stresom, osobne financije, slobodne aktivnosti te za ravnotežu privatnog i poslovnog života. Dodatnu podršku u postizanju životne ravnoteže pružaju fleksibilni oblici rada zahvaljujući kojima radnici mogu prilagoditi svoje radno vrijeme ili mjesto rada svojim potrebama.

Otvorenom razmjenom informacija i znanja u Ini pokreću inovaciju 

Osim značajnih postignuća u istraživanju, proizvodnji, preradi i prodaji nafte i plina, u Ini postoji bogato naslijeđe i kultura internog dijeljenja znanja i iskustva među kolegama. Interne platforme služe kao jedinstveno mjesto pristupa informacijama i kompanijskom znanju – od pretplata na online verzije stručnih časopisa, članaka i knjiga, preko stručnih radova kolega do stručnih i poslovnih edukacija i treninga. Sustavnim pristupom razmjeni znanja, podrškom internih trenera te modernim metodama učenja i prijenosa znanja, prilike za osobni rast i razvoj u kompaniji postaju još dostupnije svima. Znanje je moć, ali samo ako se dijeli s drugima! Krilatica je to koja Ini omogućava sagledavanje poslovnih izazova iz druge perspektive, one novih tehnologija i novih načina rada te pronalaske inovativnih rješenja u svakodnevnom radu. 

Sportom i rekreacijom razvija se timski duh 

Briga o zdravlju i okolišu dio je naše svakodnevice, a bicikliranje je samo jedan od načina na koji pozitivno utječemo na zdravlje, okoliš i razvoj naše zajednice. INA kao certificirani „Poslodavac prijatelj bicikliranja“ brine da radnicima osigura sve uvjete za dolazak na posao ovim ekološki prihvatljivim prijevoznim sredstvom te promiče bicikliranje kao način zdravog života. Sportski duh Ininih radnika pokazuje se na kompanijskim sportskim susretima u kojima mogu sudjelovati svi radnici. 

INA je aktivni pokretač promjena u zajednici 

U Ini su predani održivom razvoju, zaštiti okoliša i brizi za zajednicu i buduće generacije. Osim što već deset godina provode program Zeleni pojas u kojemu pomažu lokalnim udrugama i zajednicama zazeleniti Hrvatsku, predvode i u korporativnom volontiranju. INA Klub volontera može se pohvaliti s više od 1400 članova, gotovo 400 odrađenih volonterskih akcija i s više od 40.000 sati volontiranja kroz raznovrsne akcije – od čišćenja plaža, bojanja javnih klupa, zasađivanja vrtova do udomljavanja životinja. Inini volonteri obnavljaju prihvatilišta za životinje, odmorišta i dječja igrališta, opskrbljuju školske učionice, čiste livade, šume, priobalje, podmorje, rijeke i jezera. U poslovanju slijede vodeće svjetske prakse i dostignuća kako bi njihovi proizvodi bili ekološki čišći i predstavljali što manju opasnost za okoliš. Inin je cilju ovom području širiti svijest o važnosti održivog razvoja i zaštite okoliša. 

U Ini znaju tko je najvažniji 

U kompaniji prepoznaju predani rad i individualni doprinos svakoga ponaosob. INA je jedna od rijetkih kompanija u kojoj u posebno svečanom ozračju krajem godine uprava i menadžment dodjeljuju nagrade i priznanja zaposlenicima koji ostvaruju vrhunske rezultate i na najbolji mogući način promiču Ininu korporativnu kulturu. U Ini su posebno ponosni i na dane kada postaju centar edukativne dječje zabave i na inovativan način daju odgovore mališanima na vječna pitanja upućena roditeljima „A gdje ti radiš?“ ili „Mogu li danas s tobom na posao?“. Mališani tako dobiju priliku posjetiti radna mjesta svojih roditelja na Ininim lokacijama diljem Hrvatske. 

Neovisno o stadiju karijere ili dobi, radnicima je važno biti dio ponosne zajednice, ostvariti osobni razvoj i imati regionalni utjecaj u kompaniji stabilnih temelja, a rad u Ini upravo to omogućava. 

Ponudu otvorenih natječaja u Ini pronađite ovdje.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe
PROMO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe

Posjetili smo dvije iznimne žene koje svakim danom ruše nametnuta rodna ograničenja i dokazuju istinsku snagu žena

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"
PROMO

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"

Duhovno-glazbeni spektakl godine okupit će najpopularnije izvođače duhovne glazbe u Areni Zagreb
"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura
PROMO

"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura

Svaki put kad kineski predsjednik Xi Jinping održi novogodišnji govor, njegove police u uredskom prostoru unutar kompleksa Zhongnanhai uvijek su proučavali znatiželjni knjiški crvi diljem zemlje i svijeta.