Zašto otvoriti tvrtku u BiH? Ovo sigurno niste znali! | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Zašto otvoriti tvrtku u BiH? Ovo sigurno niste znali!

Zašto otvoriti tvrtku u BiH? Ovo sigurno niste znali!
2

Uz novo povećanja poreza, posebice povećanja oporezivanja dividendi, sve više hrvatskih poduzetnika odlučuje se na otvaranje tvrtke u inozemstvu.

Bosna i Hercegovina (u daljnjem tekstu BiH) je zemlja u kojoj se dividende ili isplate dobiti vlasniku društva ne oporezuju. U BiH trgovačka društva se oporezuju samo sa 10% poreza na dobit. Da pojednostavimo primjerom: u Hrvatskoj poduzetnik prvo mora državi platiti porez 18% na dobit , a onda, kada želi da isplati ovu dobit kao vlasnik tvrtke, mora odmah platiti dodatnih 12% poreza na dividendu (isplaćenu dobit). Tako će u Hrvatskoj poduzetnik morati platiti 30% od zarađenih 100.000,00 eura (porez na dobit i dividendu), dok u BiH samo 10% (s' obzirom na činjenicu da postoje i godišnje porezne olakšice za 60.000,00 eura).

Međutim, u BiH osnivač se oporezuje samo sa 10% od zarađenih 100.000,00 eura. Snežič davčni inženiring, d.o.o. u suradnji sa partnerskom tvrtkom Moj Pravnik d.o.o. Banja Luka, čiji je prokurist ddr Rok Snežič uni. dipl. prav., pruža kompletnu asistenciju pri otvaranju tvrtke (d.o.o.) u BiH-Banjoj Luci. 

ddr Rok Snežič uni. dipl. prav

Registraciju društva u sudskom registru završavamo u roku od 7 radnih dana od potpisivanja Vašeg ovlaštenja.

U dogovoru sa klijentima nudimo opciju i boravišne i radne dozvole u BIH. 

Potrebno je naglasiti da direktor ne mora biti zaposlen u svom trgovačkom društvu. To znači da može da radi po osnovu menadžerskog ugovora koji mu mi pripremimo. Direktor tako nije dužan da bude formalno pravno zaposlen, odnosno nije dužan da si isplaćuje platu i plaća poreze i doprinose. 

Dakle, tvrtka može poslovati bez zaposlenih u istoj!

Nadalje, nudimo i uslugu najma kancelarijskog prostora ili virtualnog sjedišta za adresu Vaše tvrtke.

Za Vas pripremimo i svu potrebnu dokumentaciju za otvaranje poslovnog računa, te od banke zatražite elektronsko bankarstvo i biznis karticu sa čim možete slobodno raspolagati. 

Potrebno je naglasiti da BiH nije članica Europske Unije, te nije potpisnica OECD, što znači da pravnu jurisdikciju samo imaju nadležni organi u BiH, a ne u matičnoj zemlji osnivača.

Također, za dodatne informacije pogledajte više na www.snezic.hr i pošaljite nam upit uz svoj broj telefona na email: info@snezic.hr 

ddr Rok Snežič, uni.dipl.prav., porezni savjetnik sa licencom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

5 najčešćih pitanja vezano uz pojavu vlage ili plijesni u kući/stanu
PROMO

5 najčešćih pitanja vezano uz pojavu vlage ili plijesni u kući/stanu

Kupaonica, kuhinja, suterenski i podrumski prostori, ali zapravo u svim prostorima u kojima boravimo trebamo osigurati adekvatan protok zraka kako bi isključili mogućnost nastanka vlage, a time i plijesni

Savršena kombinacija: tanko i lagano prijenosno računalo s velikim zaslonom
PROMO

Savršena kombinacija: tanko i lagano prijenosno računalo s velikim zaslonom

Napravljeno od neobičnog materijala Ceraluminuma i sa superiornim mogućnostima umjetne inteligencije, ovo će prijenosno računalo osvojiti vaše srce
Dugoročna studija BMC otkrila kako ukloniti celulit
PROMO

Dugoročna studija BMC otkrila kako ukloniti celulit

BMC Complementary Medicine and Therapies je znanstveni časopis porijeklom iz Ujedinjenog Kraljevstva (Velika Britanija) koji izdaje izdavačka kuća BioMed Central