Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 3

Znamo kako spakirati stvari i preseliti se bez glavobolje

Znamo kako spakirati stvari i preseliti se bez glavobolje

Preseljenje je za nekoga veselje, no nekome predstavlja pravu muku. Zahtijeva vrijeme, trud i dobre živce. Slijedite savjete koje vam donosimo u nastavku i premještaj u novi stan, ured ili studentski dom proći će bez stresa

Uskoro se selite i ono što bi vas moglo zabrinuti je kako organizirati preseljenje s minimalno komplikacija. U Hrvatskoj postoje tvrtke koje pružaju usluge selidbe kao prijevoznici, no nažalost ne bave se samom organizacijom. Zato predlažemo da napravite raspored preseljenja u tri faze - prije, na dan i nakon preseljenja.

Kako se organizirati?

Za početak, jasan plan i raspored najvažniji je korak. U tom planu trebao bi biti pregled svih zadataka koji su pred vama. Neke zadatke trebat ćete obaviti prije preseljenja, neke tijekom preseljenja, a neke tek kad se uselite. Prije nego što se upustite u ovu avanturu, savjetujemo da u bilježnicu napišete bilješke o tome tko će koju pripremu napraviti i kad, nabavite kutije, trake za kutije, torbe, škare i markere.

Prije preseljenja

Nakon što ste nabavili sav potreban pribor, počinjete raščišćavanje. Nemojte očajavati jer ovo je odlična prilika da se riješite svih nepotrebnih stvari iz ormara, podruma ili garaže. Redoslijed pakiranja trebao bi krenuti od stvari koje sigurno nećete trebati do dana selidbe. Primjerice, izvansezonska odjeća i obuća ili knjige. Bez obzira na to jeste li kreativni ili ne, savjetujemo da kutije označavate po boji i prostoriji kako biste u novom stanu ili kući znali koja kutija gdje pripada. Važne dokumente, kao što su putovnica, medicinska ili financijska dokumentacija, pakirajte zajedno. U ovoj fazi važno je i da odmrznete zamrzivač te potrošite sve što možete ili namirnice proslijedite roditeljima i prijateljima - sigurno vam neće zamjeriti.

Selidba automobilom

Osobni automobili najčešće imaju mali prtljažnik. Zato ga oslobodite od svih suvišnih stvari i dobro očistite. Jedan od načina da si povećate prostor za transport stvari jest i kupnja krovnog nosača. Premda cijena nije zanemariva, pokušajte na to gledati kao na ulaganje koje će vam se s vremenom isplatiti.

Savjetujemo da sve što možete spakirate u torbe ili vakuumske vreće koje su dovoljno fleksibilne da popune većinu  unutarnjeg prostora automobila. Ako nemate vakuumske vreće,  poslužit će i obične vrećice ili vreće za smeće. Za predmete koje je potrebno zaštititi koristite male kutije, koje se mogu lakše posložiti. Jasno je da treba iskoristiti sav raspoloživi prostor, ali stvari nikako nemojte odlagati u prostor ispred suvozača i vozača ili oko rezervne gume. Također pripazite da ne blokirate pogled vozaču s bilo koje strane.

Univerzalno rješenje

Ako vam se sve ovo čini prekomplicirano, jednostavno nabavite Volkswagen Caddy i cijeli postupak utovara i istovara stvari bit će vam mnogo lakši i brži. Naime, ova pouzdana, prilagodljiva i funkcionalna vozila posjeduju prostrani prtljažnik koji se može dodatno proširiti zahvaljujući novom konceptu sjedenja, odnosno klupi s tri sjedala, što vam omogućuje stvaranje dodatnog prostora za vaš teret u bilo kojem trenutku.

Novi Caddy ima i Keyless Access, sustav pokretanja i zaključavanja bez ključa, što zapravo znači da će se, ako se punih ruku približite vozilu s ključem u džepu, centralno zaključavanje otvoriti a da ni ne dodirnete ručicu vrata.

Ova vozila, osim što su prostrana, posjeduju klizna vrata, ali i najsuvremenije sustave potpora. Tako se za vašu sigurnost brine potpora pri promjeni voznog traka, potpora izlaska iz parkirnog mjesta (Rear Cross Traffic Alert), potpora za manevriranje prikolicom (Trailer Assist) i sustav za zaustavljanje u nuždi (Emergency Assist). U Caddy Van modelu, siguran prijevoz tereta i putnika omogućuje pregradna mreža između teretnog i putničkog prostora.

I za kraj, ali ne manje važno

Nemojte zaboraviti ponijeti ključeve novog stana ili prostora u koji selite stvari. Možda zvuči banalno, ali često najveći problemi nastaju iz najbanalnijih razloga, zato pazite da su ključevi u torbi koja je uvijek s vama. Sljedeće što biste trebali imati sa sobom je već spomenuta bilježnica, koja će vam trebati za unos kutija u prostorije u koje pripadaju, ali i za podsjećanje na ostale  sitnice koje ste možda zaboravili. Također nemojte zaboraviti prijaviti se na novu adresu policijskoj upravi u roku od 15 dana od preseljenja. Nadalje, morate prijaviti i novu adresu za mjesečne režije, a ako se useljavate u stambenu zgradu, upoznajte predstavnika stanara kako biste se informirali o pričuvi.

Radno mjesto budućnosti sada dolazi s četiri kotača i pretvara se u mobilni ured. Time i novi Caddy postaje službeni partner svakodnevnog života - poslovnog i privatnog. Pouzdan, prilagodljiv i funkcionalan, spreman je za sve što slijedi. Novi Volkswagen Caddy dostupan je kao kombi i monovolumen u iznova konfiguriranim varijantama opreme CaddyLife Style te kao gradsko dostavno vozilo u verzijama Cargo i Cargo Maxi. Za poslovne potrebe tu je i Van izvedba dostupna uz 100% odbitka PDV-a.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura