Obavijesti

Prvi put u Hrvatskoj natjecanje iz informacijskih tehnologija

Prvi put u Hrvatskoj natjecanje iz informacijskih tehnologija
1

Prijaviti se mogu svi učenici četvrtih razreda srednjih škola - Natjecatelji će se znanjem informatike, tehnološkom inovativnošću i kreativnošću boriti za pet vrijednih stipendija

Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) poziva sve maturante da se prijave na natjecanje iz znanja u području informacijskih tehnologija IT INNOVATION CHALLENGE, koje će se, po prvi put u Hrvatskoj, održati u subotu 27. travnja s početkom u 9 sati, u prostorijama Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju, u Dubrovniku i Zagrebu. 

Prijave za natjecanje zaprimaju se do četvrtka, 25. travnja, a na natjecanje se mogu prijaviti svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kao i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje.  Natjecatelji će se znanjem informatike, tehnološkom inovativnošću i kreativnošću boriti za pet vrijednih stipendija, u iznosima od 2000 do 7000 eura

Cilj natjecanja je među srednjoškolcima promicati informacijske tehnologije, kao jednu od najperspektivnijih akademskih disciplina današnjice, te potaknuti kreativne i inovativne mlade pojedince da izraze svoje potencijale.  

U prvoj fazi natjecanja, provjeravat će se teorijske osnove iz gotovo svih područja informatike, kao i opća informiranost o aktualnim temama iz svijeta informacijskih tehnologija. U drugoj fazi natjecanja, deset finalista koji u prvoj fazi ostvare najbolje rezultate, imat će zadatak pokazati svoju kreativnost i inovativnost tako da već postojeći proizvod tehnološki unaprijede za potrebe tržišta budućnosti, odnosno 2020. godine.

Pet kandidata koji u drugoj fazi ostvare najbolje rezultate, dobit će stipendije u iznosima od 2000 do 7000 eura za upis na Američku visoku školu za menadžment i tehnologiju, na stručni preddiplomski studij Informacijske tehnologije (Dubrovnik i Zagreb). 

Imena pobjednika bit će objavljena u četvrtak 2. svibnja na službenoj web stranici visoke škole - www.acmt.hr - gdje se može pronaći i više informacija o natjecanju. Svi zainteresirani kandidati pozvani su da svoje prijave najkasnije do 25. travnja pošalju putem linka www.acmt.hr/it-contest-application/.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"