Obavijesti

Stručni studij multimedijskog računarstva - prvi u Hrvatskoj

Stručni studij multimedijskog računarstva - prvi u Hrvatskoj
2

Na Visokom učilištu Algebra pokrenut je prvi stručni studij multimedijskog računarstva u Hrvatskoj i otvoren upisni rok za izvanredne studente, sve do 9. listopada

Napokon se i u Zagrebu može studirati računarstvo s naglaskom na WEB dizajn i razvoj aplikacija, popraćeno s nizom kolegija iz razvoja računalnih igara, mobilnih aplikacija, internetskog marketinga, 3D animacije, snimanja i video montaže, specijalnih efekata, obrade zvuka i mnogih drugih.

Studij multimedijskog računarstvo osigurava izobrazbu u području izrade multimedijskih rješenja i digitalnog sadržaja, web dizajna i Internet programiranja uz dobru osnovu znanja iz područja računarstva. Dodatno usmjeravanje moguće je kroz 12 dostupnih izbornih predmeta od kojih student bira njih šest. 

Studij osigurava zapošljivost na radnim mjestima web dizajnera ili internetskog programera, multimedijskog inženjera, IT inženjera – specijalista za IPTV i profesionalne audio/video sustave, IT inženjera – specijalista za digitalni video i audio mastering, IT inženjera – specijalista za digitalnu video i audio distribuciju ili inženjera za razvoj 3D modela, vizualizaciju i animacije.

Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra – Visoke škole za primijenjeno računarstvo pojasnio je: „Studij je koncipiran kroz dvije etape. Prvu stepenicu čini prijediplomski studij trajanja tri godine i opterećenja 180 ECTS bodova, na koji se nadovezuje specijalistički studij primijenjenog računarstva kroz koji se ukupno stječe 300 ECTS bodova i uža specijalizacija u području multimedijskog računarstva. Kroz drugu etapu studija studenti mogu odabrati više specijalizacija kao što su izrada i modeliranje 3D digitalnog sadržaja, računalna multimedija, web dizajn i programiranje za Internet ili razvoj računalnih igara.“

Već i sam prijediplomski studij priprema studente za dostizanje čak devet industrijskih certifikata, od čega su u cijenu uključeni certifikacijski ispiti za: Microsoft Technology Associate (Web Development Fundamentals i Software Development Fundamentals), Adobe Certified Associate – (Video Communication with Adobe Premiere Pro i Visual Communication with Adobe Photoshop ), Google AdWords Qualified Individual i IT SMF – ITIL Foundation.

Stručni naziv koji se stječe po završetku tri godine studija jest stručni prvostupnik inženjer multimedijskog računarstva što odgovara engleskom nazivu Bachelor of Multimedia Computer Engineering, a dodatnom dvogodišnjom specijalizacijom i stručni specijalist inženjer računarstva što odgovara engleskom nazivu Master of Applied Computer Engineering.

Uz već dokazane, eminentne predavače s Visokog učilišta Algebra svoj doprinos u pripremi plana i programa ovog jedinstvenog studija dali su i stručnjaci iz organizacija koje već godinama dobivaju regionalna i svjetska priznanja kao ponajbolji u onome čime se bave: Luminus Studio (3D dizajn, animacija, renderiranje), 3D2D animatori (specijalni efekti, montaža), AVC – Audio Video Consulting (obrada zvuka, video produkcija), Cro Team – kreatori „Serious Sama“ (razvoj računalnih igara), DRAP (razvoj FB aplikacija, marketing na društvenim mrežama), Citus i Mobendo (razvoj mobilnih aplikacija) i Novi Kod (web development, standardi internetskih tehnologija, klijentsko skriptiranje.

Prijave za izvanredni upisni rok su otvorene do 9. listopada 2012., a više informacija možete pronaći na www.racunarstvo.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"