Obavijesti

Reporteri

Komentari 27

Hotel Jadran na otoku Rabu u plamenu: Radnici su se spasili

Hotel Jadran na otoku Rabu u plamenu: Radnici su se spasili
4

Požar u hotelu u Loparu izbio je u noći. Na 2. katu spavalo je nekoliko građevinskih radnika. Probudio ih je dim. Počeli su gasiti požar, no nisu mogli sami protiv vatre...

VIDEO

Stanovnici Lopara na otoku Rabu probdjeli su cijelu noć strahujući za svoje domove. U utorak oko 2 sata zapalio se hotel Jadran u trajektnom pristaništu.

Vatra se toliko razbuktala te je zaprijetila obližnjim kućama i šumi. Iako su na drugom katu spavali radnici građevinskog poduzeća Mikić, u čijem je vlasništvu hotel, ozlijeđenih nije bilo.

- Sedmorica radnika su samoinicijativno počeli gasiti požar prije dolaska vatrogasaca te sam i njima i vatrogascima zahvalan na brzoj intervenciji - govori vlasnik hotela Nikola Turčić (66).

S obzirom na to da radnici nisu mogli sami protiv vatre, pozvali su vatrogasce iz Lopara. Budući da je bila riječ o velikom požaru, kao pojačanje su stigli i vatrogasci iz grada Raba.

- Situacija je bila vrlo teška te je postojala opasnost da se požar proširi na šumu i okolne objekte. Nasreću, oko 3.30 sati uspjeli smo ugasiti razbuktali plamen i sve držati pod kontrolom - rekli su nam iz vatrogasne postrojbe Rab.

U gašenju gorućeg hotela Jadran sudjelovalo je pet vatrogasnih vozila iz Raba i tri iz Lopara s četrdesetak vatrogasaca. Hrabri vatrogasci cijelu su se noć borili s podivljalom vatrom, a u utorak prijepodne su još dežurali na požarištu i osiguravali okolicu hotela.

U požaru je potpuno izgorjelo krovište i drugi kat hotela, dok su prizemlje i prvi kat natopljeni vodom.

- Moglo je to sve puno gore završiti, ali Bog nas je sve čuvao. Šteta je, prema mojoj procjeni, stotinjak tisuća kuna, ali kako smo građevinska tvrtka, to ćemo preuzeti na svoja leđa i sami sve riješiti. To je najmanji problem. Vrijedni radnici su već rano ujutro počeli raščišćavati hotel - kaže vlasnik Turčić.

Policija je na zgarištu napravila očevid. Naknadno bi se trebalo utvrditi zašto se hotel Jadran zapalio i procijeniti ukupnu štetu nastalu požarom.





Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith