Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
9 komentara

Invazija kukaca: U vrt im se doselilo više od tisuću pčela

Supružnike iz Koprivnice iznenadio je prizor u njihovom voćnjaku kad su došli kući s posla. Oko stabla jabuke letjelo je 1500 pčela. Pozvali su pčelara koji ih je ulovio

Ana
Foto: Ana
9 komentara

Bilo je zastrašujuće. Stigli smo s posla kući, a u voćnjaku na stablu jabuke doselio se roj od 1500 pčela. Smjestile su se na grani oko matice, a neke su oblijetale oko stabla. Prestrašila sam se, a suprug je ostao pribran i nazvao iskusnog pčelara, rekla nam je Ana koja je u srijedu poslijepodne u Koprivnici fotografirala pčelara.

- Pčelar se cijelo popodne mučio s pčelama. Mamio ih u košnicu pa su se razljutile što ih je ometao. Letjele su na sve strane, ali su sve imale želju doći do matice u košnicu. Nakon što su pčele spremljene na sigurno, završile su kod pčelara da prave med - dodaje Ana.

Tomislav Vrban, stručnjak za pčele kazao nam je da se pčele sele od stabla do stabla dok ne nađu maticu. Također, Vrban upozorava da se tada ne prilazi pčelama i da ih se ne uznemirava. Najbolje je tada pozvati pčelara koji će ih uloviti.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message