Reporteri

Komentari 4

Iskrom zapalio radionicu, boce plina zamalo su eksplodirale

Iskrom zapalio radionicu, boce plina zamalo su eksplodirale

Vlasnik je pokušao gasiti požar, ali buktinja se brzo proširila. U radionici se nalazilo desetak boca plina. Hitnom intervencijom vatrogasaca tragedija je spriječena

U centru Županje nedaleko prodajnog centra Boso jutros oko 9 sati izbio je požar. Dok je zavarivao cijevi u svojoj radionici muškarac je iskrama zapalio dio materijala u prostoriji koja se odjednom našla u plamenu. Vlasnik je pokušao gasiti požar, ali buktinja se brzo proširila i zaprijetio katastrofom. Naime, u radionici se nalazilo desetak punih plinskih boca i nekoliko malih koje su prijetile eksplozijom.  

Hitnom intervencijom županijskih vatrogasaca tragedija je spriječena.

- Nije prijetila samo eksplozija nego je bila ugrožena i obiteljska kuća vlasnika radionice koja se nalazila u nastavku dvorišta, te susjedna kuća druge obitelji. Dio ekipe pokušavao je iz goruće radionice iznijeti što je više moguće plinskih boca, da ne eksplodiraju, a dio je gasio krovište. Uspjeli smo sačuvati kuće i spriječiti eksploziju. Izgorjela je samo radionica - kazao nam je predsjednik DVD Županja Petar Župarić.